Rezultate excepţionale pentru elevii gălăţeni la Olimpiada Naţională de Creativitate Ştiinţifică (FOTO)

Rezultate excepţionale pentru elevii gălăţeni la Olimpiada Naţională de Creativitate Ştiinţifică (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(37 voturi)

Şcoala este aproape pe sfârşite, dar elevii gălăţeni continuă să vină acasă cu premii la competiţii naţionale şi calificări la concursuri internaţionale

Astfel, în perioada 28 mai - 2 iunie 2024, la Suceava a avut loc Olimpiada Naţională de Creativitate Științifică, la care, potrivit informaţiilor primite de la profesorii însoţitori ai lotului, au participat peste 250 de elevi (mai mult de 100 de echipe) din toată țara.

Gălăţenii au avut rezultate extraordinare, spre bucuria lor şi mândria profesorilor şi părinţilor

Locul I la categoria seniori, cu Medalie de aur și calificare la Olimpiada Internațională de Creativitate Științifică din 9-14 septembrie 2024, de la Katowice, Polonia, a fost obţinut de echipa formată din elevele Mara Dumbravă, de la Școala Gimnazială Nr. 29 Galați, și Miruna-Georgiana Babușcă, de la Colegiul Național "Costache Negri" Galați. Locul II la categoria juniori și Medalie de aur a revenit echipei formate din elevii Iris Felea, de la Colegiul Național "Costache Negri" Galați, Ana Vrabie, de la la Școala Gimnazială Nr. 29 Galați, și Robert Onică, de la la Școala Gimnazială "Miron Costin" Galați. Mențiune și Medalie de bronz la categoria seniori a obţinut echipa formată din Mario Postu şi Bogdan George, de la Liceul cu Program Sportiv Galați, și Andrei Cucu, de la Colegiul Național "Mihail Kogălniceanu" Galați.

Toate echipele de mai sus sunt pregătite la Centrul Județean de Excelență Galați, avându-l drept profesor coordonator pe domnul Valeriu Apostol

Pe lângă echipele premiate, la această ediţie a ONCS s-au mai calificat din etapa județeană şi au participat la ONCS Suceava 2024, două echipe de juniori de la Liceul Tehnologic "Costache Conachi" din Pechea şi o echipă de seniori de la Liceul Tehnologic "Paul Dimo". De menţionat că, la Suceava, pe lângă competiţia efectivă şi etapele de jurizare, elevii şi profesorii au avut parte de vizite la laboratoarele universităţii din oraşul-gazdă, la Observatorul Astronomic, dar şi de workshopuri pe diferite teme de interes din domenii de cercetare diferite.

Tuturor participanţilor, premianţilor, profesorilor şi părinţilor, felicitări pentru munca depusă şi rezultate!

Citit 3787 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Iunie 2024 18:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.