Şurubăreală de top Doi elevi de la „Cuza”, premiaţi la „Inventika” (VIDEO)

Şurubăreală de top  Doi elevi de la „Cuza”, premiaţi la „Inventika” (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Adrian Cosmin Florescu şi Ana Simona Borş – elevi în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Al. I. Cuza” au primit premiul al III-lea la categoria studii liceale a Concursului „INVENTIKa”, organizat în cadrul ediţiei de anul acesta a Târgului Tehnic Internaţional la Bucureşti.

Deşi au participat alături de alţi 40 de tineri, cei doi gălăţeni au reuşit să impresioneze juriul cu Roboget, un robot care parcurge un circuit bine stabilit, se opreşte şi măsoară umiditatea din solul plantelor, dar şi temperatura aerului. „E ceva care ar putea fi folosit în agricultură, într-o seră”, încearcă Adrian Florea să descopere şi o finalizare practică pentru gângania şurubărită de ei.

Pentru amândoi roboţii reprezintă o pasiune comună de când erau mici. „Eu am mai construit diverse lucruri, dar recunosc că ideea unui proiect mai amplu a venit din partea Simonei. Am pus ideile cap la cap şi a ieşit Roboget. N-am mai participat la un concurs de acest gen şi nu ne aşteptam să şi câştigăm un premiu. Suntem foarte mândri că am reuşit să fim apreciaţi pentru munca noastră. Acest lucru ne obligă să participăm şi la anul cu o nouă invenţie”, ne-a spus mândru de performanţa lor Adrian Florescu.

Citit 5506 ori Ultima modificare Marți, 11 Octombrie 2011 09:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.