Evaluaţi acest articol
(31 voturi)
6 comentarii

Dragoş Homner, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri", este unul dintre cei mai ambiţioşi şi calculaţi elevi pe care i-am întâlnit vreodată. El a reuşit în al doilea an consecutiv să se califice la trei discipline la faza naţională a olimpiadelor. Ca şi anul trecut, el s-a clasat pe primul loc pe judeţ la matematică, informatică şi lingvistică. Cum respectivele concursuri se desfăşoară în perioade diferite, Dragoş se va putea bucura să participe la toate trei fazele naţionale. Anul trecut, s-a întors de la fazele naţionale cu două medalii de bronz, la matematică şi informatică. Într-o permanentă competiţie cu sine însuşi, anul acesta şi-a propus să facă mai mult, respectiv să câştige măcar două medalii de argint.

Dacă anul trecut începuse pregătirea pentru olimpiade din luna noiembrie, acum s-a ambiţionat şi mai mult şi s-a apucat de studiu încă de astă vară, de la sfârşitul vacanţei. Cum îşi împarte timpul între mai multe activităţi zilnice, tânărul a învăţat să-şi planifice cu minuţiozitate timpul.

"Am un calendar de activităţi planificat în fiecare lună şi săptămână pe telefonul mobil. Sunt şi foarte ambiţios. Totdeauna îmi spun că, dacă eu muncesc acum, în timp ce alţii dorm liniştiţi, voi putea să dorm liniştit mai târziu, în timp ce alţii muncesc pentru mine", îşi motivează el eforturile susţinute. Pentru pregătirea olimpiadelor alocă zilnic cam câte trei ore, în timp ce lecţiile curente le face într-o singură oră, pentru că, spune el, e foarte atent în clasă, dar şi-a format şi un stil de lucru rapid şi eficient. 

Între sport şi performanţă şcolară


Recunoaşte că ambiţia, voinţa, dar şi firea organizată şi le-a format practicând sport încă de la grădiniţă. Merge la antrenamente la karate, este deţinător al centurii negre şi are multe premii naţionale în palmares. Acum doi ani, echipa din care face parte a câştigat Cupa României, iar el a obţinut două medalii de bronz şi două locuri IV. Anul acesta, pentru că sezonul competiţional s-a suprapus peste cel al olimpiadelor şcolare, a fost nevoit să sacrifice ceva şi a renunţat la campionat. În plus, pentru plăcerea lui merge săptămânal şi joacă tenis.

Dacă anul trecut se vedea lucrând pentru Google, acum, ştie ca vrea să-şi facă o carieră tot în domeniul informaticii, dar nu mai e hotărât să plece din ţară. "Am timp să mă decid ce voi face mai târziu. Acum, importante sunt rezultatele pe care le voi obţine la concursuri", spune el.

Citit 7259 ori Ultima modificare Joi, 31 Martie 2016 00:07

6 comentarii

 • postat de lili c. Sâmbătă, 02 Aprilie 2016 14:16 109.166.141.*** Link la comentariu
  1
  3

  Toată admirația mea! Numai voința și munca susținută duc la astfel de rezultate! Mult succes în continuare!

  Raportează
 • postat de Ion Miercuri, 30 Martie 2016 20:05 5.13.252.*** Link la comentariu
  16
  10

  Poate scrie Viata Libera si despre neregulile de la corectarea olimpiadei de la matematica si a contestatiilor, unde se fac tot felul de aranjamente ca sa iasa doar elevii de la LVA in fata. A se vedea in special clasa a noua, unde dintre doi elevi cu punctaj EGAL, cine a mers la nationala? Bineinteles elevul de la CNVA, in urma corectarii la misto a contestatiilor si a unor criterii de calificare indoielnice. Calificarea la faza urmatoare ar trebui stabilita doar pe baza lucrarilor la acea faza, nu tot felul de altfel de tampenii.

  Raportează
 • postat de galatean Miercuri, 30 Martie 2016 14:56 5.2.208.*** Link la comentariu
  1
  7

  Succes la Olimpiadele nationale. Sa te intorci cu medalii cat mai stralucitoare!

  Raportează
 • postat de Ciorita Georgeta Miercuri, 30 Martie 2016 12:49 213.233.84.*** Link la comentariu
  1
  10

  Felicitari și mult succes în continuare z

  Raportează
 • postat de dacianaibrian Miercuri, 30 Martie 2016 08:56 82.137.8.*** Link la comentariu
  1
  20

  Felicitari, Dragos! Astfel de exemple trebuie promovate.

  Raportează
 • postat de Casimic Miercuri, 30 Martie 2016 08:34 178.23.65.*** Link la comentariu
  1
  21

  Bravo!!
  Felicitari elevului, familiei si cadrelor didactice care s-au stimulat si ajutat in pregatire.
  Multa putere, determinare si mai ales sanatate iti doresc!
  Viata libera poate mai scrie si despre alti tineri deosebiti, despre loturile ce participa la fazele nationale, despre copiii nemaipomeniti pe care ii avem la sah, la sport... nu numai despre batai, elevi corigenti, infractori si nepromovati...!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.