Elevul gălățean Dragoş Homner, CALIFICAT la trei olimpiade naţionale

Elevul gălățean Dragoş Homner, CALIFICAT la trei olimpiade naţionale
Evaluaţi acest articol
(31 voturi)

Dragoş Homner, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri", este unul dintre cei mai ambiţioşi şi calculaţi elevi pe care i-am întâlnit vreodată. El a reuşit în al doilea an consecutiv să se califice la trei discipline la faza naţională a olimpiadelor. Ca şi anul trecut, el s-a clasat pe primul loc pe judeţ la matematică, informatică şi lingvistică. Cum respectivele concursuri se desfăşoară în perioade diferite, Dragoş se va putea bucura să participe la toate trei fazele naţionale. Anul trecut, s-a întors de la fazele naţionale cu două medalii de bronz, la matematică şi informatică. Într-o permanentă competiţie cu sine însuşi, anul acesta şi-a propus să facă mai mult, respectiv să câştige măcar două medalii de argint.

Dacă anul trecut începuse pregătirea pentru olimpiade din luna noiembrie, acum s-a ambiţionat şi mai mult şi s-a apucat de studiu încă de astă vară, de la sfârşitul vacanţei. Cum îşi împarte timpul între mai multe activităţi zilnice, tânărul a învăţat să-şi planifice cu minuţiozitate timpul.

"Am un calendar de activităţi planificat în fiecare lună şi săptămână pe telefonul mobil. Sunt şi foarte ambiţios. Totdeauna îmi spun că, dacă eu muncesc acum, în timp ce alţii dorm liniştiţi, voi putea să dorm liniştit mai târziu, în timp ce alţii muncesc pentru mine", îşi motivează el eforturile susţinute. Pentru pregătirea olimpiadelor alocă zilnic cam câte trei ore, în timp ce lecţiile curente le face într-o singură oră, pentru că, spune el, e foarte atent în clasă, dar şi-a format şi un stil de lucru rapid şi eficient. 

Între sport şi performanţă şcolară

Recunoaşte că ambiţia, voinţa, dar şi firea organizată şi le-a format practicând sport încă de la grădiniţă. Merge la antrenamente la karate, este deţinător al centurii negre şi are multe premii naţionale în palmares. Acum doi ani, echipa din care face parte a câştigat Cupa României, iar el a obţinut două medalii de bronz şi două locuri IV. Anul acesta, pentru că sezonul competiţional s-a suprapus peste cel al olimpiadelor şcolare, a fost nevoit să sacrifice ceva şi a renunţat la campionat. În plus, pentru plăcerea lui merge săptămânal şi joacă tenis.

Dacă anul trecut se vedea lucrând pentru Google, acum, ştie ca vrea să-şi facă o carieră tot în domeniul informaticii, dar nu mai e hotărât să plece din ţară. "Am timp să mă decid ce voi face mai târziu. Acum, importante sunt rezultatele pe care le voi obţine la concursuri", spune el.

Citit 7972 ori Ultima modificare Joi, 31 Martie 2016 00:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.