Cum să luptăm pentru siguranţa în şcoli

Cum să luptăm pentru siguranţa în şcoli
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Odată cu începerea anului școlar 2024-2025, Inspectoratul de Poliție Județean (I.P.J.) Galați, în colaborare cu Ministerul Afacerilor Interne, a lansat campania națională „Tăcerea e tot violență. Vocea ta e soluția!”. Campania își propune să conștientizeze părinții, cadrele didactice și elevii despre importanța menținerii unui climat de siguranță în școli și combaterea unor fenomene precum victimizarea minorilor, delincvența juvenilă și traficul de droguri.

Între 16 și 25 septembrie 2024, polițiștii gălățeni au desfășurat 55 de activități informativ-preventive în unități de învățământ din mediul urban și rural, atingând un total de 1.228 de beneficiari, elevi, cadre didactice și părinți. Scopul acestor activități a fost să identifice și să prevină comportamentele de risc în rândul elevilor, să reducă victimizarea acestora și să sprijine educația pentru prevenirea actelor antisociale în școli.

Un alt obiectiv esențial al campaniei este informarea cadrelor didactice cu privire la comportamentele vulnerabile care pot apărea în rândul elevilor și necesitatea semnalării rapide a faptelor antisociale pentru prevenirea infracționalității. De asemenea, a fost promovat canalul de informare online, www.sigurantascolara.ro, o platformă dedicată care oferă resurse și recomandări pentru asigurarea unui mediu educațional sigur.

Prin această inițiativă, I.P.J. Galați urmărește să dezvolte spiritul civic și să implice activ toate categoriile implicate în procesul educațional în combaterea delincvenței juvenile. În plus, campania pune accent pe importanța conștientizării elevilor asupra consecințelor comportamentelor negative, contribuind astfel la crearea unui mediu educațional mai sigur și mai sănătos.

Citit 1161 ori Ultima modificare Joi, 26 Septembrie 2024 19:21

1 comentariu

  • postat de Și părinte și cadru didactic
    Sâmbătă, 28 Septembrie 2024 08:27
    89.136.185.***
    Prima formă de luptă împotriva violenței în școli: educația de acasă. A doua formă: respectarea de către elevi și părinți a autorității cadrelor didactice .A treia formă: o legislație care să protejeze personalul școlii de impertinența unor elevi și să limiteze amestecul unor părinți în școli.
    0
    3

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro