Confirmare în urma anchetei la Brăhăşeşti „Fiul directoarei a predat, deşi nu luase bacalaureatul”
Foto: Foto: Vasile Caburgan

Confirmare în urma anchetei la Brăhăşeşti „Fiul directoarei a predat, deşi nu luase bacalaureatul”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Şefa şcolii din Brăhăşeşti neagă acuzaţiile şi spune că totul e „o lucrătură a celor care vor funcţii”

Un scandal a izbucnit la Şcoala din Brăhăşeşti în urma unei sesizări trimise la ISJ Galaţi prin care se aducea la cunoştinţa inspectorului general faptul că directoarea Liliana Malache şi-a pus fiul să-i ţină orele în perioada cât a fost plecată la cursuri de formare. Lucrurile n-ar fi fost poate chiar aşa de grave, dacă nu s-ar fi descoperit că fiul acesteia, în vârstă de 19 ani, a picat de patru ori examenul de bacalaureat. Inspectorul general Doruleţ Resmeriţă susţine că, imediat ce a aflat de acest lucru, a trimis inspectoarea de management a zonei, profesoara Eugenia Olariu, pentru a desfăşura o anchetă la faţa locului.

„Din nefericire, raportul pe care l-am primit astăzi (n. r. ieri) confirmă faptul că fiul Lilianei Malache a intrat la ore cu catalogul, timp de trei săptămâni, în tranşe de câte o săptămână, în perioada cât aceasta a fost la cursuri de formare. Vom vedea dacă în respectiva perioadă directoarea a fost plătită în contul orelor susţinute de fiul său sau şi-a luat concediu. Consider că este o abatere destul de gravă şi voi propune înlocuirea directoarei. Ar fi putut găsi altă soluţie decât să-l trimită pe fiul ei, care nu a promovat bacalaureatul”, spune inspectorul general Doruleţ Resmeriţă. Acesta a mai declarat că decizia sa va fi pusă în practică numai dacă şi Consiliul local, Primăria şi Consiliul de administraţie al şcolii vor fi de acord. „Şcoala din Brăhăşeşti este o instituţie grea, de aceea simt nevoia să mă consult şi cu autorităţile locale, şi cu consiliul de administraţie, înainte să luăm o decizie”, mai spune Resmeriţă.

Cu 3.85 la română, în faţa clasei

Aşa cum se poate vedea de pe site-ul MCTS cu rezultatele la bacalaureat, fiul directoarei, absolvent din 2010 al Liceului cu Program Sportiv, a susţinut examenul de bacalaureat de mai multe ori. Anul acesta, la ultima sesiune nu a reuşit să ia decât 3,85 la română, 5 la matematică şi 8,20 la geografie. Contactată telefonic, directoarea Liliana Malache susţine că nu este adevărat că fiul ei ar fi predat în şcoală. „Mai multe detalii vă dau după ce voi primi şi eu raportul să văd ce mi se impută. Acum nu comentez nimic, decât faptul că totul e o lucrătură a celor care vor să fie numiţi în funcţia de director, acum că se vor organiza concursuri după noile metodologii”, spune directoarea de la Brăhăşeşti. Mâine, inspectorul general Doruleţ Resmeriţă va merge să discute cu primarul interimar şi Consiliul local din Brăhăşeşti, dar şi cu profesorii din consiliul de administraţie al şcolii. 

Citit 4787 ori Ultima modificare Marți, 25 Octombrie 2011 22:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.