Balul Bobocilor de la Sport / Câştigători la maratonul frumuseţii

Balul Bobocilor de la Sport / Câştigători la maratonul frumuseţii
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Sala de sport  „Florin Balaiş”  a găzduit sâmbătă după-amiază, de la ora 17.00, ediţia din acest an a Balului Bobocilor Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport.

La întrecerea pentru desemnarea titlurilor de miss şi mister s-au înscris 13 perechi, fiecare dintre candidaţi încercând să convingă juriul că merită să câştige râvnitul titlu. Frumuseţea nu a fost singurul criteriu de departajare, participanţii fiind nevoiţi să treacă prin mai multe probe, de la cultură generală, până la dovedirea calităţilor atletice.

Cluburi, nopţi pierdute şi sport

Din prezentarea iniţială, printre mestecături de gumă, am reţinut că cei mai mulţi dintre concurenţi au ca pasiuni pierderea nopţilor şi cluburile. Deşi am sperat că până la sfârşit vom afla şi cum se împacă aceste hobby-uri cu practicarea unui sport, curiozitatea nu ne-a fost satisfăcută. 

Probabil că din cauza frigului din sală şi a emoţiilor, bobocii au intrat în concurs destul de rezervaţi. Situaţia s-a schimbat însă, atunci când din boxe a ieşit un ritm înduioşător de manea. Brusc, participanţii au uitat de frig şi inhibiţii, fiecare arătându-şi îndemânarea în ale dansului, acumulată cu greu în nopţile pierdute în cluburi.

Improvizaţie şi agilitate fizică

După dans, a urmat proba de improvizaţii tematice. Într-un registru comic, concurenţii au ironizat blaturile din lumea fotbalului sau emisiuni ca „Surprize, surprize” şi pe Andreea Marin. Nici din această probă nu au lipsit aluziile la manele sau dansurile şi costumele ţigăneşti, încât, spre finalul ei, te întrebai dacă nu cumva ai nimerit la un festival etnic.

După ce fiecare candidat a prezentat din ce este alcătuit echipamentul sportului pe care-l practică, a urmat proba care a îmbinat forţa cu viteza. Bobocii au vrut să arate care dintre ei este cel mai rapid, în timp ce-şi poartă partenera în spate.

Bănuim că juriul a avut de luat o decizie grea, din moment ce toate perechile au avut o prestaţie convingătoare. Totuşi, în urma deliberării, câştigători au fost desemnaţi Valentin Dorojan, din perechea cu nr. 1, şi Georgeta Bilea, din perechea nr. 9.

Citit 2976 ori Ultima modificare Duminică, 30 Octombrie 2011 14:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.