Aberaţii la comasarea Şcolilor din Gohor: 180 de kilometri zilnic pentru transportul elevilor
Foto: Foto: Vasile Caburgan

Aberaţii la comasarea Şcolilor din Gohor: 180 de kilometri zilnic pentru transportul elevilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Comuna are doar un singur microbuz școlar care face mai multe drumuri pe zi * Ministerul a cerut  comasarea, dar a uitat să trimită al doilea microbuz * Programul elevilor începe mai târziu cu o oră *

Comasarea claselor I-IV de la Şcoala din Nărteşti cu cele din Berheci (comuna Gohor) a perturbat serios programul elevilor. Deşi satele acestei comune sunt împrăştiate pe dealuri, la distanţe mari între ele, la cererea MECTS, conducerea ISJ a desfiinţat clasele simultane, fără să se asigure că se va aduce aici un al doilea microbuz, mai mult decât necesar.

În urmă cu doi ani, elevii de la Şcoala Ireasca au  fost aduŞi la Gohor. În vara aceasta, deşi părinţii din Nărteşti s-au împotrivit şi au venit cu memorii la primăria Gohor, Şi elevii acestei unităţi au fost duşi la Berheci. Dacă de la Ireasca la Gohor sunt doar 3 kilometri, între Nărteşti şi Berheci sunt 6 kilometri, distanţă destul de mare pentru nişte elevi de şcoală primară.

Primarul  din Gohor,  Relu Crînganu, recunoaşte: ”Nu  facem faţă. Ni s-a promis al doilea microbuz, deşi  mi s-a spus că s-a făcut  licitaţie, el  n-a ajuns nici la două luni după ce a început şcoala. Acum e totuşi bine, dar nu ştim ce vom face la iarnă. Microbuzul şcolar face în jur de 180 de kilometri pe zi, pentru că este nevoit să parcurgă de mai multe ori distanţele dintre cele patru localităţi. Părinţii sunt în continuare revoltaţi, dar n-am avut ce face dacă măsura de a desfiinţa clasele simultane vine de la minister”.

Pentru ca elevii aduşi în mai multe tranşe să poată participa toţi la cursuri, programul la şcoală începe cu  o oră mai târziu, la 9.00, în loc de 8.00.

”Nu ştiu ce s-a întâmplat cu microbuzele”

Inspectorul Şcolar general Doruleţ Resmeriţă susţine că nu ştie ce s-a întâmplat cu  microbuzele: ”S-a făcut licitaţie la minister pe 18 august. S-a blocat treaba undeva. Ele vor ajunge. I-am propus primarului să ia un ARO de undeva de unde stă degeaba, dar n-a vrut, speriat că, dacă acceptă maşina veche, n-o mai primeşte pe cea nouă”, spune şeful învăţământului gălăţean.  

Situaţia din comuna Gohor este un alt exemplu, dintre multe altele, care arată clar că la noi se pune carul înaintea boilor şi apoi ne tot întrebăm de ce ne merge prost.

Citit 2909 ori Ultima modificare Joi, 10 Noiembrie 2011 22:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.