Inspectorul general, dator Simonei Diaconu

Inspectorul general, dator Simonei Diaconu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Vom căuta sponsori şi-i vom acorda olimpicei bursa pe care o merită pe deplin, pentru că a câştigat-o muncind. Asemenea elevi nu trebuie nedreptăţiţi de lipsa fondurilor la minister”, era declaraţia pe care o făcea pentru „Viaţa liberă” inspectorul şcolar general Doruleţ Resmeriţă, în noiembrie 2010.

Promisiunea pentru bursă era faţă de eleva Simona Diaconu, din Tecuci, care obţinuse o medalie de argint la Balcaniada juniorilor de matematică, dar care nu fusese premiată cu o bursă de către MECTS, alături de toţi olimpicii cu rezultate la concursurile internaţionale, pe motiv că făcuse parte din lotul de rezervă. Bursa pe care ar fi trebuit s-o primească la data respectivă Simona Diaconu nu era o sumă foarte mare, 310 lei pe lună, dar ar fi fost binevenită, în condiţiile în care tânăra devenise elevă a Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti, care pentru performanţele obţinute se oferise să-i plătească toate costurile pentru şcolarizare.

În 2011, Simona Diaconu a confirmat, obţinând cea de-a doua medalie de argint la Balcaniada de matematică a juniorilor. De data aceasta, s-a numărat printre cei care au primit în octombrie 2011 bursa „Meritul olimpic”. A fost momentul în care am contactat-o pentru a o felicita şi, printre altele, am întrebat-o dacă a primit bursa promisă din partea inspectorului şcolar general Doruleţ Resmeriţă. Spre surprinderea noastră ne-a spus că nu.

Am vorbit atunci şi cu şeful învăţământului gălăţean pentru a-i reaminti că avea o promisiune făcută şi neonorată de aproape un an de zile. Ne-a răspuns că a uitat (lucru, până la urmă normal, pentru o persoană ocupată cum este) şi a promis pentru a doua oară că va rezolva problema. A precizat de asemenea, că, dacă nu va găsi un sponsor, va face tot posibilul să-i acorde el bursa. Au mai trecut de atunci câteva luni, iar de la Simona Diaconu am aflat că nimeni n-a contactat-o pentru a-i oferi bursa promisă, nici acum.

Să înţelegem că inspectorul general este mai mult politician decât profesor? Pentru că un dascăl adevărat nu şi-ar permite să nu-şi onoreze promisiunile faţă de învăţăcei.

Citit 4027 ori Ultima modificare Marți, 10 Ianuarie 2012 18:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.