Unităţile de învăţământ în febra rebotezării

Unităţile de învăţământ în febra rebotezării
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a emis în decembrie anul trecut un ordin prin care unităţile de învăţământ vor purta din anul şcolar 2012-2013 alte nume. De exemplu, şcolile gimnaziale vor fi nevoite să opteze fie pentru a păstra în componenţă numărul, fie numele personalităţii alese. De exemplu, Şcoala Nr. 28 „Mihai Eminescu” va trebui să aleagă fie Nr. 28, fie „Mihai Eminescu”, în niciun caz pe amândouă. Există şi varianta în care unităţile de învăţământ îşi pot alege un nou nume.  Consiliul de administraţie de la Şcoala Nr. 2  Galaţi a decis ca unitatea să se cheme Şcoala Gimnazială „Constantin Marinescu”.

La unităţile de învăţământ liceal vor fi obligatorii denumirile: liceu teoretic, liceu vocaţional, liceu cu program sportiv, liceu tehnologic. De  exemplu, actualul Liceu de Artă se va numi Liceul Vocaţional de Artă „D. Cuclin”. De asemenea,  fostele grupuri şcolare vor deveni licee tehnologice sau teoretice, în funcţie de opţiuni. Ca urmare, Grupul Şcolar „Gh. Asachi” suferă o  transformare spectaculoasă şi se va numi Liceul Teoretic „Mircea Eliade”, în timp  ce Grupul Şcolar „Sf. Maria” va deveni Liceul Teoretic „Sf. Maria”. La Tecuci, Grupul Şcolar Industrial se va chema de anul şcolar viitor Liceul Tehnologic „Elena Caragiani”. Am dat repede căutare pe google şi am descoperit că noua patroană spirituală a instituţiei este o tecuceancă de toată lauda, prima femeie jurist şi prima femeie aviator din România.

În schimb, unităţile care şi-au câştigat denumirea de colegiu, vor putea să şi-l păstreze în continuare.

Acestea sunt doar câteva dintre surprizele pe care ni le rezervă viitorul în privinţa numelor unităţilor de învăţământ gălăţene care se află în prezent în febra rebotezărilor.

Citit 6606 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Ianuarie 2012 23:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.