UPDATE Universitatea „Dunărea de Jos” / Avem un nou rector: Iulian Bârsan

UPDATE Universitatea „Dunărea de Jos” / Avem un nou rector: Iulian Bârsan
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE 20.30 - Profesorul Iulian Bârsan este noul rector al Universităţii „Dunărea de Jos”. Acesta a obţinut 289 de voturi, dintr-un total de 571 de voturi valabil exprimate, ceea ce reprezintă 50,6 la sută din opţiunile de vot. Practic, profesorul Iulian Bârsan a adunat jumătate plus 4 voturi. Pe locul al doilea a fost prof. Mirela Praisler (104 voturi), pe locul al treilea prof. Lucian Georgescu (100 de voturi), iar pe locul al patrulea prof. Nicolae Ioana (78 de voturi).


UPDATE 18.05 - Urnele pentru alegerea rectorului Universităţii „Dunărea de Jos” au fost închise în urmă cu câteva minute în ambele centre de votare, de la Galaţi şi Brăila. Au votat în total 578 de electori, ceea ce înseamă o prezenţă la urne de peste 82 la sută.

Comisia de numărare a voturilor aşteaptă acum să sosească maşina de la Brăila cu urna sigilată. Pentru a se respecta secretul votului pentru cei de la Facultatea de Inginerie Brăila, toate voturile urmează a fi amestecate şi abia apoi numărate. Ceea ce înseamnă că numărarea propriu-zisă va începe după ora 19,00. Pe www.viata-libera.ro afli primul dacă Universitatea „Dunărea de Jos” are deja un nou rector sau cine sunt cei doi candidaţi care intră în turul al doilea, programat vineri.

Ce crezi? Vom afla numele rectorului astăzi? Dacă nu, cine va intra în turul al doilea?


UPDATE 15,30 - Interes ridicat pentru alegerea rectorului. Până la ora 15,30 votaseră în jur de 460 electori, ceea ce înseamnă un procent de 66 la sută din totalul celor înscrişi pe liste. Se estimează că, până la închiderea urnelor, vor vota în jur de 80 de procente dintre electori.

Rămâi pe www.viata-libera.ro pentru a afla rezultatele scrutinului.

 


UPDATE 13.30 -Până la prânz votaseră aproximativ jumătate dintre electorii înscrişi pe liste. În plus, multe cadre didactice au avut programate examene dimineaţă, astfel că urmează să îşi exercite dreptul electoral abia după-amiază. Urnele se vor închide la ora 18,00, însă un rezultat va fi disponibil după ora 20,00 întrucât numărătoare va începe numai după ce vor ajunge şi urnele sigilate de la Brăila. Acestea vor fi amestecate cu cele de la Galaţi, urmând ca abia apoi să se treacă la numărarea voturilor.

Rămâi pe www.viata-libera.ro pentru a afla dacă Universitatea „Dunărea de Jos” are un nou rector sau dacă va fi nevoie de un al doilea tur de scrutin.


 694 de cadre didactice, cercetători şi studenţi de la Universitatea „Dunărea de Jos” decid astăzi cine va fi noul rector. Electorii îşi vor putea exercita dreptul la vot într-una dintre cele două secţii de votare: la Galaţi, la sediul central al universităţii, sala U17, sau la Brăila, în sala de lectură a Facultăţii de Inginerie. Secţiile de votare se vor deschide la ora 8,00 şi se vor închide la ora 18,00. Din totalul electorilor, 624 sunt cadre didactice şi 70 studenţi, ceea ce înseamnă că participarea acestora din urmă la procesul electoral înseamnă doar zece la sută. Asta spre deosebire de precedentele alegeri, în care rectorul era ales de Senat, structură care avea în componenţă 25 la sută studenţi. Dacă niciunul dintre cei patru candidaţi înscrişi (profesorii Iulian Bârsan, Lucian Georgescu, Nicolae Ioana şi Mirela Praisler) nu întruneşte 50 la sută plus unul din totalul voturilor valabil exprimate se va ajunge la turul al doilea, în care vor intra primii doi candidaţi. Dacă va fi nevoie de al doilea tur, acesta va avea loc vineri.

Prezenţa la vot, foarte importantă

Un element esenţial la alegerile de astăzi este prezenţa la vot. Având în vedere că lumea academică gălăţeană s-a dovedit a fi extrem de interesată de aceste alegeri, cu atât mai mult cu cât este pentru prima dată când toată lumea are drept de vot, este de aşteptat o prezenţă crescută la urne. Din acest punct de vedere, suflarea universitară poate fi un exemplu pentru toţi românii, arătând, printr-o prezenţă mare la vot, cât este de important să faci parte dintr-un proces electoral.

Citit 16939 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Februarie 2012 21:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.