Vezi unde se învaţă şi unde nu! S-a mai închis un liceu din cauza frigului (UPDATE)

Vezi unde se învaţă şi unde nu! S-a mai închis un liceu din cauza frigului (UPDATE)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE - Joi, 9 februarie, 13:00 - Conform informaţiilor de la ISJ Galaţi joi nu se ţin cursuri în 244 de unităţi de învăţământ, fiind afectaţi aproximativ 26.000 de elevi. E vorba de 7 licee (dintre care 4 sunt din municipiul Galaţi), 101 şcoli generale şi 132 de grădiniţe.


* Liceul cu Program Sportiv afectat de vântul care „umflă” ferestrele * În cea mai mare parte a judeţului în şcoli nu se fac cursuri, pentru a patra zi consecutiv *

În timp ce în judeţ, în unele comune s-au reluat cursurile, în municipiul Galaţi încă un liceu cade pradă gerului. Este vorba de Liceul cu Program Sportiv, care deşi are centrală proprie, iar caloriferele sunt fierbinţi, nu-şi mai poate derula activitatea din cauza vântului care suflă prin ferestrele cu tâmplăria veche şi uzată: „Jumătate din clădire are ferestre termopan, dar în cealaltă nu se mai poate sta.  Vom suspenda cursurile joi şi vineri şi sperăm ca de luni, săptămâna viitoare, să se îmbuneze vremea. I-am tot rotit prin clase, dar pe cine să  pedepseşti să stea în frig şi de ce. Vom recupera în zilele de 18 şi 25 februarie”, ne spune directorul Florin Păunescu.

Autorităţile locale se fac că plouă

Liceul cu Program Sportiv este a patra instituţie din Galaţii care renunţă la cursuri din cauza gerului din ultimele zile. „Anghel Saligny”, „Simion Mehedinţi” şi Colegiul „Cuza” au pus lacătele pe porţi zilele trecute.

În alte două unităţi de învăţământ de elită se tremură, la Colegiul Naţional „C. Negri” şi  la Colegiul Naţional „V. Alecsandri”, semn că autorităţile locale sunt şi în privinţa şcolilor luate prin surprindere, deşi directorii lor au avertizat în repetate rânduri. Măcar părinţii elevilor care tremură acum în frig, vor avea un obiectiv sigur la alegerile locale.

Nordul judeţului rămâne închis

Deşi la Tecuci şi în unele comune (Matca, Piscu, Cuza Vodă, Slobozia Conachi) s-a reluat activitatea, cea mai mare parte a şcolilor din judeţ rămâne paralizată de condiţiile meteorologice extreme. Conducerea ISJ ne-a anunţat că nu se vor face cursuri la Brăhăţeşti, Toflea, Buciumeni, Cosmeşti, Corod, Cudalbi, Ghidigeni, Iveşti, Movileni, Ungureni, Nicoreşti, Poiana, Priponeşti, Valea Mărului.     

„Am cerut ca acolo unde au început cursurile, iar elevii nu pot ajunge, să nu se pună absenţe şi nici să nu se predea lecţii noi. Să se facă aplicaţii şi recapitulări. De asemenea, avem promisiunii că se va eliberaşi drumul spre Oancea şi Tg. Bujor, dar nu ştim în ce măsură unităţile de învăţământ vor fi încălzite astfel încât să se poată relua cursurile”, ni s-a spus de la Inspectoratul Şcolar Judeţean. 

Cel mai probabil până luni, nu se poate vorbi că în Galaţi se va învăţa la capacitate maximă.       

Citit 4319 ori Ultima modificare Joi, 09 Februarie 2012 13:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.