Preşedintele Senatului Universităţii: „Sper să nu fie nevoie să facem sacrificii”

Preşedintele Senatului Universităţii: „Sper să nu fie nevoie să facem sacrificii”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cu 58 de voturi pentru şi 14 împotrivă, decanul Facultăţii de Ştiinţe, prof. dr. Lucian Georgescu a fost ales preşedintele Senatului Universităţii „Dunărea de Jos”.

Este pentru prima dată când Universitatea are două structuri de conducere, executivul – consiliul de administraţie condus de rector şi structura decizională a  Senatului: „Vom funcţiona după un sistem nou, care nu a mai existat până în prezent. Înainte, rectorul era şi preşedintele Senatului. Acum, rectorul va fi doar invitat în Senat, iar preşedintele Senatului va fi invitat în consiliul de administraţie. Deciziile majore vor trece însă prin Senat. Dar deocamdată, nu se cunoaşte metodologia şi nu s-a stabilit regulamentul de funcţionare al Senatului, astfel încât nu se ştie la ce se referă aceste decizii majore. Funcţia mea va presupune obligativitatea de a comunica atât cu rectorul, cât şi cu colegii din toate departamentele. Deciziile vor fi luate cu consultarea tuturor. Va fi o democraţie participativă”, ne-a declarat noull preşedinte al senatului.

Acesta susţine că cea mai mare problemă nu va fi statutul său de interfaţă între rector şi Senat, ci implementarea noii Legi a Educaţiei, problemele de finanţare, care nu se cunosc încă, pentru că nu au apărut metodologiile. „Sperăm să nu fie vorba de tăieri, sacrificii sau restructurări. Începem un drum nou şi sperăm s-o facem bine şi eficient pentru Universitate”, declară Lucian Georgescu.

Prima şedinţă de Senat se va întruni la începutul lunii martie, când va fi stabilit regulamentul de funcţionare.

Citit 5303 ori Ultima modificare Vineri, 10 Februarie 2012 18:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.