Titlul academic suprem pentru Rodrigo Martins

Titlul academic suprem pentru Rodrigo Martins
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Ieri, în sala Senatului Universităţii „Dunărea de Jos”, a avut loc ceremonia de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa profesorului dr.ing. Rodrigo Ferrao de Paiva Martins, din Portugalia, specialist şi formator de specialişti recunoscut în lume pentru cercetările sale în domenii de avangardă ale ştiinţei - Microelectronică şi Optoelectronică, Nanomateriale şi Nanotehnologii. „Prin colaborarea susţinută cu cadre didactice şi studenţi de la universitatea noastră, pe care a iniţiat-o, promovat-o şi extins-o, domnul profesor Rodrigo Martins este un prieten definitiv al Facultăţilor de Metalurgie, Ştiinţa Materialelor şi Mediu şi, respectiv, de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică, ale Universităţii ”Dunărea de Jos” din Galaţi”, a apreciat, în Laudatio, preşedintele Senatului Universităţii, prof. dr. ing. Lucian Georgescu.

Multiple proiecte de cercetare

În ultimii zece ani, profesorul Rodrigo Martins a condus 27 proiecte de cercetare ştiinţifică cu o valoare totală de 6,175 milioane de euro. Noutăţile ştiinţifice rezultate în urma cercetărilor au condus la obţinerea a 62 de brevete de invenţie. Societăţi de producţie din întreaga lume au manifestat interes pentru cercetările sale şi ale colectivului pe care îl conduce, astfel încât profesorul Rodrigo Martins are colaborări directe cu firme din Coreea, SUA, Franţa, Italia, Germania, Japonia, Portugalia.

Adept al principiului: „În cercetare, greşeala nu este fatală iar succesul nu este final”, Rodrigo Martins a prezentat în faţa unei săli arhipline a Senatului câteva repere din activitatea sa şi a colectivului ştiinţific pe care îl conduce, precizând că liderii spirituali ai CENIMAT (Centrul Naţional de Cercetare Ştiinţifică din Portugalia) sunt Jules Verne şi Steven Spielberg.

Citit 1339 ori Ultima modificare Luni, 02 Aprilie 2012 18:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.