Admitere cu examen la „Dunărea de Jos” - Ce teste se dau ca să devii student

Admitere cu examen la „Dunărea de Jos” - Ce teste se dau ca să devii student
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

 

* La majoritatea specializărilor, bacalaureatul va însemna doar 60 la sută din media finală * Testele grilă scrise au fost reintroduse la Ştiinţe Economice, Drept, Chimie Alimentară şi  Nave, dar şi la alte specializări * Probă orală la Facultatea de Litere *

Ministerul Educaţiei a decis ca anul acesta admiterea la facultate să se desfăşoare şi în baza unui examen, nu doar după notele de la bacalaureat şi din cei patru ani de liceu. Fiecare facultate din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” a stabilit în consiliul profesoral cum se va desfăşura admiterea în 2012.

50 la sută nota la interviu
„Consiliul profesoral al Facultăţii de Litere a decis că proba de examen va fi una sub formă de interviu susţinut la oricare dintre cele două discipline ale specializării pentru care candidatul a formulat prima opţiune şi va avea o pondere de 50 la sută din nota finală. Restul de 50 la sută va fi nota de la bacalaureat, fie cea de la proba scrisă la una dintre disciplinele limba română, limba engleză, limba franceză fie media generală a examenului de absolvire” a precizat decanul Michaela Praisler.

40 la sută testele grilă
De la Florin Tudor, decanul Facultăţii de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice am aflat că examenul va conta la nota finală în proporţie de 40 la sută şi va fi sub formă de test grilă unic la două discipline, limba română  şi istorie. Bacalaureatul va conta în proporţie de 60 la sută. „Departajarea la medii egale se va face după media multianuală din liceu”, mai spune Florin Tudor.

La Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor, decanul Edit Lukacs susţine că s-a păstrat aceeaşi proporţie de 40 la sută testul grilă şi 60 la sută bacalaureatul. „Testul grilă va fi din materia de clasa a XI-a la economie. Vom încerca să publicăm cât mai repede modele de subiecte pe site-ul facultăţii”, ne asigură decanul.

Tot test grilă, cu o pondere de 40 la sută din media finală, se va da şi la Facultatea de Arhitectură Navală, ne informează decanul Leonard Domnişoru, materia de examen fiind algebra din clasele IX-XI de liceu. 

Decanul de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor, Petru Alexe, susţine că viitorii studenţi ai acestei instituţii vor putea alege  între patru discipline la care vor susţine testul grilă, care va avea, de asemenea, o pondere de 40 la sută: chimie, fizică, algebră sau biologie. 
Decanii intervievaţi ne-au declarat că, deocamdată, nu se ştie numărul locurilor alocate la buget la Universitatea„Dunărea de Jos”.
Vom reveni cu amănunte despre admiterea  la celelalte facultăţi.

Citit 9464 ori Ultima modificare Joi, 19 Aprilie 2012 18:09

4 comentarii

 • postat de Oliviu BUJOR
  Luni, 23 Aprilie 2012 20:36
  Trebuie să-mi corectez comentariul anterior!
  Azi, în consiliul facultății ni sa explicat de ce 40% testul de cultură economică generală și 60% nota de la examenul de bacalaureat hotărârea de care vorbeam a fost anulată de conducerea universității care nu permite o pondere mai mare de 60% din nota de la examenul de bacalaureat!
  Mult succes viitorilor studenți!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Oliviu BUJOR
  Duminică, 22 Aprilie 2012 23:26
  Cred că există o eroare...
  În data de 22.03.2012, consiliul profesoral de la FEAA a hotărât ca media de admitere pentru studiile de licență să fie formată din 75% nota de la examenul de bacalaureat și 25% nota de la testul de cultură economică generală (test grilă din economia de clasa a XI-a și a XII-a)
  0
  0
  Raportează
 • postat de @ catalin
  Sâmbătă, 21 Aprilie 2012 22:52
  Vise Cataline, vise , asta era odata , sunt prea mari interesele aici, nu trebuie si profesori sa castige o paine ?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Catalin
  Sâmbătă, 21 Aprilie 2012 10:08
  Ca sa fie totul corect ar trebui sa nu fie luata in considerare nota de la BAC deloc, sa conteze numai cunostintele candidatului, caci s-au umplut facultatile de neaveniti!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.