Peste 40 de distincţii la olimpiade pentru elevii gălăţeni

Peste 40 de distincţii la olimpiade pentru elevii gălăţeni

Foto: Eugen Dan Drăgoi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
8 comentarii
 • * Colegiul „Vasile Alecsandri” a adunat 16 premii şi menţiuni, Liceul de Artă – 11, iar Colegiul „C. Negri” – 6 * Cinci calificări în loturile lărgite pentru fazele internaţionale *

Elevii care au reprezentat Galaţiul au adunat în această primăvară 43 de premii şi menţiuni la fazele naţionale ale olimpiadelor la diferite discipline. E de aşteptat ca bilanţul final să fie şi mai bun, având în vedere că în luna mai se vor mai desfăşura o serie de alte concursuri. Având în vedere că regulamentele de anul acesta au permis acordarea de mai puţine premii şi menţiuni, comparativ cu anii anteriori, putem concluziona că „recolta” este destul de bogată.
Cei 11 pentru primul loc
Dintre cele 11 premii I obţinute anul acesta, şase aparţin elevilor de la Liceul de Arte: Georgiana Ghidesa, Aida Ursu şi Bogdan Gabără (la arte plastice) şi Andra Andrei, George Vârban şi Alexandru Duda (la muzică). Aceştia au mai primit şi patru premii speciale.  „Elevii de la „Cuclin” au obţinut cele mai bune rezultate din ţară, anul acesta”, a declarat inspectorul Eugen Dan Drăgoi.
Tot pe primul loc pe ţară s-au clasat şi olimpicii de la geografie, disciplină la care s-au obţinut două premii I de către Şerban Bratu (CNVA) şi Cosmina Albulescu (Pedagogic).  Şi inspectorul de la această disciplină, Marius Puţanu, s-a lăudat că cele două premii I au clasat Galaţiul pe primul loc între echipele din ţară. 
O surpriză frumoasă a fost mezinul lotului de la fizică – Alexandru Halip (Şcoala Nr. 5), care a luat premiul I la clasa a VI-a, dar şi Andreea Călimănescu (Colegiul „Spiru Haret" Tecuci) care s-a întors cu locul I la limba şi literatura română. Iustina Ghimbăşanu de la Pedagogic a adus primul loc la limba franceză.
Pe locul al II-lea s-au clasat elevii Alina Cristea (Şc. 29) la română şi Marian Enache (Seminarul Teologic) la artă iconografică. Colegul său Valentin Seciu a primit premiul al III-lea, la aceeaşi specializare, iar Ştefan Eniceicu de la CNVA a primit aceeaşi distincţie la fizică.
24 de menţiuni şi premii speciale
În afară de cele patru premii speciale de la Arte, s-au mai obţinut 24 de menţiuni şi premii speciale: la limba română – Cătălina Frâncu şi Anca Pocora (ambele de la CNVA), Diana Constantin (Şc. 13) şi Sabina Chirilov (Şc. 28); la engleză – Teodora Manea şi Alexandru Grigoraş (ambii de la CNVA); la ştiinţe sociale – Cristiana Hulea (CNMK), Simona Chiriac (Pedagogic) şi Laura Avram (CNVA); la matematică – Cristian Chirac (CNVA);  la fizică – Mihai Răcoreanu (CNVA), la chimie  - Robert Cristian, Iulia Enache, Cristiana Bănilă şi Adrian Murariu, toţi de la CNVA, şi Mirel Neagu („Cuza”); la geografie – Ioana Ciofu, Georgiana Dediu şi Mădălina Popa (de la Pedagogic), la astronomie – Angelica Popa (Şc. 9) şi Mihai Răcoreanu (CNVA); la informatică Tudor Profir şi Ştefan Eniceicu (de la CNVA) şi la teatru - premiul special pentru opţiune repertorială – Nicoleta Zaharia (Liceul de Artă).   
CNVA, Arte şi Pedagogic în topul olimpicilor

Aşa cum se poate observa, sunt trei licee care au strâns cele mai multe premii anul acesta: CNVA cu 16 distincţii, Liceul de Arte cu 11 şi Pedagogicul cu şase.  
Ar  mai fi de adăugat că avem deocamdată cinci calificări în loturile lărgite pentru fazele internaţionale:  Mihai Răcoreanu la fizică şi astronomie, Angelica Popa – la astronomie, Dan Dănăilă – la matematică şi Andrei Murariu – la ştiinţele Pământului.
Menţionăm că au mai fost acordate, de către societăţile de profil, medalii la disciplinele matematică şi fizică, dar acestea nu sunt incluse în listele cu distincţii acordate de minister. Numele olimpicilor menţionaţi mai sus au fost obţinute de pe site-ul www.olimpiade.ro, deoarece reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean nu ne-au pus la dispoziţie o listă completă cu rezultatele din acest an.


Citit 5489 ori Ultima modificare Marți, 24 Aprilie 2012 19:07

8 comentarii

 • postat de miruuuuna Duminică, 29 Aprilie 2012 19:43 Link la comentariu
  0
  0

  Stimate Domnule Inspector General!

  Ne bucuram ca in al 12-lea ceas al mandatului, iesiti hotarat din anonimat in presa si comentati mai multe articole de la rubrica "Educatie". Deoarece cu olimpicii ar fi trebuit sa ne laudam an de an, ca sunt copiii nostri, care au muncit, ar fi fost de dorit ca in fiecare an, Dvs. sa faceti urmatorul lucru: sa adunati constiincios si corect de la fiecare subaltern al Dvs. lista elevilor olimpici si sa o dati publicitatii. Ati fi castigat respectul oamenilor educati (profesori si tineri de exceptie) daca i-ati fi adunat in jurul Dvs, printr-un atat de simplu gest: sa ii evidentiati o data pe an intr-o conferinta de presa, fara sa uitati pe vreunul, asa cum se intampla (ne)intentionat de mult timp. De asemenea, noi, parintii, observam ca acesti copii si profesorii lor de la scoala, sunt ignorati total de ISJ si autoritati, desi asta este rezultatul muncii Dvs., al nostru tuturor, este viitorul tarii noastre...(aici cred ca totusi gresesc, e rezultatul profesorilor dedicati scolii, ca Domniile Voastre la ISJ aveti altele de aranjat, dupa cum citim in acest jurnal de catva timp incoace). Daca pentru Dvs. e tarzie observatia, poate pentru actuala echipa (sau cea care va veni, ca s-a schimbat guvernul), despre care se comenteaza si se trambiteaza cu atata ardoare in comentariile acestui jurnal, este un semnal. Poate candva, cineva din conducerea invatamantului si a societatii, isi va da seama, ca este un castig pentru societate sa incurajam (cat putem, prin gesturi marunte) educatia si buna crestere.
  Domnule Inspector General, succes in viitorul mandat...oriunde v-ati aciua!

  Domnisoarei/ Doamnei ziariste, ii putem da un sfat: sa se deplaseze lin si fara sa se grabeasca din biroul sau catre ISJ si sa discute personal cu Doamnele/ Domnii Inspectori, sau chiar sa mearga in scoli si sa culeaga singura informatiile de la profesori/ directori. Ar face o impresie buna daca articolele ar fi mai documentate, mai ales in cazul articolelor despre elevii si profesorii de exceptie ai judetului. Se pare ca nu e singura data cand omite (ne)intentionat anumite "date / nume". Din articolele Dvs. intelegem insa ca mai aveti mult pana a ajunge la performanta...cu siguranta nu ati fost olimpica in liceu, aveti un complex de inferioritate si de aici superficialitatea cu care scrieti.

  "Succesuri!"

  Raportează
 • postat de CNVA Joi, 26 Aprilie 2012 09:21 Link la comentariu
  0
  0

  Iar ati gresit la numaratoare!!! Vlad Soltuz de la CNVA are mentiune la fizica, Adrian Murariu are mentiune la Stiintele Pamantului, iar ceea ce este mai important, Andrei Florea de la CNVA are premiul II la Stiintele Pamantului!! Si toate sunt distinctii MECTS!!!
  Deci corect ar fi fost sa scrieti ca au fost trei premii II si 26 mentiuni!!
  CNVA are in total 19 distinctii (din ceea ce se stie pana acum).

  Raportează
 • postat de x,z,,y,... Joi, 26 Aprilie 2012 08:24 Link la comentariu
  0
  0

  Felicitari elevilor, parintilor si profesorilor !

  Raportează
 • postat de elev Miercuri, 25 Aprilie 2012 21:42 Link la comentariu
  0
  0

  Numele corect al elevului olimpic la chimie si chiar cu mentiune MECTS este Raclea Robert Cristian, clasa a VIII-a, CNVA. Felicitari tuturor celor implicati in pregatirea acestor performante.

  Raportează
 • postat de Angelica Miercuri, 25 Aprilie 2012 17:02 Link la comentariu
  0
  0

  Excelent comentariul lui nedumeritu.Profesorii vor sa fie disciplina in scoli insa legistatia de dupa '90 a acordat prea mare libertate elevilor. Nu trebuie "stresati".Vinovati sunt si parintii care considera ca trebuie ca si copilul lui sa fie in trend. E o rusine daca nu are telefon mobil. Unii muncesc din greu in strainatate si le trimit bani pentru telefoane si haine de fite. Pe copiii olimpici nu-i intereseaza lucrurile astea marunte. Ei muncesc din pasiune. Nu-i forteaza parintii.

  Raportează
 • postat de nedumeritu Miercuri, 25 Aprilie 2012 15:11 Link la comentariu
  0
  0

  stau si ma intreb de multa vreme ce-i mina in lupta pe acesti copii care muncesc enorm renuntind inclusiv la copilarie? oare-i forteaza familia ,oare nu au posibilitati sa vada si sa asculte manele ca sa aiba succesuri?am mai observat ca numele lor nu prea rezoneaza cu vip-urile urbei/judetului,a caror odrasle umbla numai prin cluburi ,se dau numai cu motoare ori masini tari,imbracati numai dupa cataloage.si totusi care este misterul pentru ca dupa absolvire in diferite locuri calde si bine platite dupa ce au trecut prin studii la pacanele,apar totusi cei care nu au fost olimpici.OARE ROATA LUMII S-A INTORS SI PROSTIA DUCE LA PROGRES? ma inclin cu inalt respect in fata copiilor care muncesc si fac performanta felicitari parintilor si profesorilor. apropo ,domnilor profesori din aceasta categorie poate luati in calcul o dezbatere privind modalitati de revenire a disciplinei in scoala.o armata poate fi dotata cu ultima tehnica daca nu are disciplina matematic pierde.este timpul sa se termine cu libretinajul in scoli si sa-i invatam pe copii sa fie disciplinati .SUCCES!

  Raportează
 • postat de Angelica Miercuri, 25 Aprilie 2012 08:41 Link la comentariu
  0
  0

  Felicitari elevilor olimpici si profesorilor care i-au indrumat! Ar trebui sa curga comentariile la astfel de stiri pozitive. Dar nu, colegilor nostri le place scandalul, sa arunce cu noroi, sa loveasca in cei din breasla lor cand apare o stire negativa.

  Raportează
 • postat de Doru Resmerita Miercuri, 25 Aprilie 2012 07:52 Link la comentariu
  0
  0

  Le multumesc tuturor celor care au reusit in competitiile scolare, elevi si profesori, pentru contributia lor la prestigiul scolii galatene. II felicit pentru rezultatele obtinute. Ca in fiecare an, dupa incheierea concursurilor scolare, ISJ Galati va o organiza o manifestare dedicata elevilor si profesorilor care au obtinut premii nationale. Felicitari inca o data tuturor!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.