Şi în anul şcolar următor, vacanţa de iarnă rămâne de trei săptămâni

Şi în anul şcolar următor, vacanţa de iarnă rămâne de trei săptămâni

Foto: Bogdan Codrescu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
4 comentarii

Structura anului şcolar 2012 - 2013  o va respecta în principal  pe cea a anului şcolar 2011-2012. Vor rămâne două vacanţe, cea iarnă de trei săptămâni şi cea de primăvară - două săptămâni. Elevii din învăţământul primar şi preprimar vor mai avea o vacanţă în intervalul 29 octombrie - 4 noiembrie. În structura anului şcolar, de asemenea, rămâne săptămâna „Şcoala altfel” între 1 - 5 aprilie.
Ministrul secretar de stat Oana Badea anunţă într-un interviu publicat pe site-ul MECTS că, deşi România se numără printre ţările cu cele mai multe zile de vacanţă (80 de zile în condiţiile în care cele mai multe state au 72), nu se va lungi deocamdată anul şcolar, ca o compensaţie pentru faptul că materia elevilor noştri este încă destul de stufoasă.      

 

Citit 2568 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Aprilie 2012 19:39

4 comentarii

 • postat de Noi Joi, 26 Aprilie 2012 23:48 Link la comentariu
  0
  0

  Nu ar fi mai bine sa nu se mai invete!!!! Ce atata invatat!!???Sa nu mai invatam nimic!!! Rusine! La simularea de ieri de la Lb.Romana un elev de clasa a-XII-a a scris ca"iubeste pe iubita ca un amurg,iubita moarta".De asemenea oameni are nevoie societatea noastra draga!!!!

  Raportează
 • postat de pentru moni Joi, 26 Aprilie 2012 20:43 Link la comentariu
  0
  0

  Si limbva romana ar trebui sa fie "obtionala", nu-i asa?
  Se scrie "optionala", sunteti cam analfabeta, deci se intelege perfect ca nu v-a placut scoala.
  Nu, eu nu sunt de acord cu dvs. de fapt, scoala ar trebui sa fie optionala. Nu ai chef, nu te duce capul, la sapa, nu sa cheltui banii statului si sa stresezi profesorii.
  Apropo de integrale, sisteme, etc, iar esti in plop: nu se fac la toate profilurile. Deci nu iti place, mergi la profilul umanist. Dar, ups... la filologie trebuie sa stii sa scrii in romana, ceea ce nu e cazul cu tine.
  Concluzia: pentru unii scoala ar trebui sa fie optionala.

  Raportează
 • postat de cetatean Joi, 26 Aprilie 2012 17:46 Link la comentariu
  0
  0

  Ma asteptam sa inceapa anul scolar mai devreme, avand in vedere argumentele pe care le aduceau persoanele abilitate in acest sens (undeva pe 3 septembrie): alte modele europene, vacanta mai mare de iarna etc. Dar vom vedea in celelalt an cum va fi.

  Raportează
 • postat de moni Joi, 26 Aprilie 2012 12:46 Link la comentariu
  0
  0

  Va rog sa aerisisti manualele. Am fost cu totii elevi, dar ce am invatat in scoli nu ne mai ajuta la aproape nimic. Adica, la ce-mi foloseste mie, acum, la 40 de ani, notiunea de integrale, sisteme... Matematica si alte discipline trebuie sa fie obtionale. Elevului trebuie sa i se deschida niste portite de alegere a materiilor. Poate unii elevi nu au inclinatie la mate, fiz, chimie..... Eu, ca elev si sub indrumarea parintelui vreau sa am posibilitatea sa-mi aleg disciplinele spre care am vocatie. Nu ma obligi pe mine sa fac mate, fiz,,,,, Ma mai lasi si corigent, ma chemi la pregatire.... pe banii cui?! Pe sanatatea cui? Pe timpul cui?! De ce-mi ceri imposibilul daca nu-mi place o anumita materie. Elevul trebuie sa mearga la scoala din placere si nu ca asa trebuie. E vorba de toate treptele din invatamant. Iar in cadrul materiilor sa ramana 1, 2 lectii pe care sa le studiem in toate formele (inclusiv paractic). Daca am 30 de lectii in tot anul la ce folos? Multa teorie fara folos. Schimbati mentalitatea domnilor. Nr de ore e f mare. Parca e un program de lucru. Umplutura peste masura. In toate tb sa existe o masura.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.