La Liceul de Arte, profesorii nemulţumiţi că li se impune un director adjunct din afară

La Liceul de Arte, profesorii nemulţumiţi că li se impune un director adjunct din afară
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • Conducerea ISJ susţine că a apelat la această soluţie deoarece sunt probleme administrative nerezolvate

Cadrele didactice de la Liceul de Artă „D. Cuclin” au semnat o petiţie pe care au şi depus-o la Inspectoratul Şcolar Judeţean, prin care-şi exprimă nemulţumirea legată de faptul că unitatea va avea din 1 septembrie un director-adjunct adus dintr-un alt liceu.

„Considerăm că o eventuală numire pe funcţia de director-adjunct a unui profesor dintr-o altă unitate de învăţământ constituie un afront adus întregului personal, o nerecunoaştere a competenţei, profesionalismului şi performanţelor de excepţie şi ne exprimăm totalul dezacord faţă de o astfel de acţiune”, se arată în petiţia semnată de 38 de profesori ai Liceului de Artă, dar şi de preşedintele comitetului de părinţi. Profesorii de la Artă susţin că există în liceu suficienţi profesori cu experienţă şi rezultate frumoase care ar putea ocupa funcţia respectivă. De asemenea, ei avertizează că „lipsa unei motivaţii solide, poate conduce la declanşarea unei stări conflictuale”.

„Vom discuta petiţia în Consiliul de Administraţie”

Inspectoarea generală, Laura Marin, ne-a declarat că decizia numirii unui director din altă unitate de învăţământ a fost luată în Consiliul de Administraţie al ISJ, deoarece la Liceul de Artă există de câtva timp probleme administrative nerezolvate: „E nevoie de un om din afară, care să facă ordine în hârtii. E adevărat că liceul are profesori de marcă, dar ei sunt artişti prin definiţie şi nu se descurcă cu hârtiile. Am solicitat în repetate rânduri situaţii pe care le-am primit târziu sau deloc. Aceasta a fost motivaţia care a stat la baza deciziei de a aduce un director din afară”, a declarat Laura Marin. Aceasta a mai afirmat că va supune totuşi petiţia unei discuţii în Consiliul de Administraţie al ISJ, care va lua sau nu o altă decizie în legătură cu numirea adjunctului de la Arte.

Cine este directorul adjunct propus

Funcţia de director adjunct al Liceului „Cuclin” a fost oferită de conducerea ISJ profesoarei Cristina Ionescu. Aceasta a mai ocupat aceeaşi funcţie şi la Colegiul Tehnic de Alimentaţie şi Turism „D. Moţoc”. Aici a fost schimbată în urmă cu câţiva ani, în urma unui scandal cunoscut în învăţământului gălăţean, când celor trei directoare ale liceului li s-au fabricat dosare penale, motive pentru a fi destituite. Toate trei au primit, însă, după un an de zile, decizia de neurmărire penală” şi, deşi aveau dreptul să solicite repunerea în funcţie, niciuna nu a mai cerut acest lucru.

Citit 5807 ori Ultima modificare Miercuri, 29 August 2012 17:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.