Cursurile primei şcoli de vară de la ArcelorMittal au luat sfârşit

Cursurile primei şcoli de vară de la ArcelorMittal au luat sfârşit
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cursurile şcolii de vară de la ArcelorMittal, program iniţiat în premieră în acest an, au luat sfârşit, anunţă într-un comunicat de presă reprezentanţii companiei. Potrivit acestora, 20 de studenţi români selectaţi dintr-un grup de aproximativ 100 de aplicanţi la acest program, cărora li s-a alăturat unul din Franţa şi încă unul din China, au studiat şi au lucrat pe proiecte concrete, acoperind situaţii reale de producţie, unde sunt necesare îmbunătăţiri. Cei care au luat parte la program au primit salarii şi au beneficiat de aceleaşi condiţii ca orice muncitor obişnuit de pe platforma siderurgică gălăţeană, activităţile lor fiind monitorizate de experţi ai ArcelorMittal.

"A fost multă energie pozitivă în acest proiect. Doresc să îi felicit deopotrivă pe studenţi cât şi pe mentorii lor pentru implicarea profundă în aceasta experienţa", a declarat Bruno Ribo, director general al ArcelorMittal Galaţi. Proiectul a fost apreciat şi de către prof. dr. ing. Cătălin Fetecău, decanul Facultaţii de Mecanica, din cadrul Universităţii Dunărea de Jos Galaţi, care a felicitat compania pentru iniţiativă.

Cei de la Combinat doresc ca acest program să devină o tradiţie în anii următori. În plus, se mai arată în comunicatul amintit, programul a cuprins şi sesiuni tematice, prelegeri ale specialiştilor români şi străini pe marginea unor proiecte concrete (pentru 100 de studenţi), stagii de practică în scopul aplicării cunoştinţelor teoretice (pentru 100 de studenţi) şi vizite în Combinat (pentru 100 de studenţi), pentru familiarizarea cu echipamentele şi procesele de producţie din siderurgie.      

Citit 1731 ori Ultima modificare Duminică, 09 Septembrie 2012 12:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.