Dacă luni ar fi început şcoala, peste 100 de clase ar fi fără învăţători

Dacă luni ar fi început şcoala, peste 100 de clase ar fi fără învăţători
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • Clasa pregătitoare a destabilizat repartiţiile pe posturi

Din aplicaţia Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, actualizată pe 5 septembrie la sfârşitul zilei, reiese că au mai rămas peste 300 de catedre în judeţul Galaţi neocupate de cadre didactice. Cea mai gravă situaţie este în cazul învăţătorilor, unde erau libere peste 100 de posturi, destule chiar şi în mediul urban. Rezultă că, dacă anul şcolar ar fi început luni, 10 septembrie, în jur de 2.000 de elevi gălăţeni nu ar fi avut învăţător la clasă.

„E adevărat că introducerea clasei pregătitoare a însemnat peste 200 de posturi noi  pentru învăţători, pe care nu ai de unde să-i iei peste noapte.  Dacă în anii anteriori ne confruntam cu o criză de posturi pentru această specializare, acum avem criză de cadre didactice. La clasa pregătitoare nu putem angaja decât profesori calificaţi. Vom apela la învăţătorii pensionari, la educatoarele care au dublă specializare. Sigur nu mai sunt acum chiar 100 de posturi libere, pentru că noi facem repartiţii în continuare. Trebuie să rezolvăm problema până la începutul anului şcolar”, ne sune inspectoarea generală, Laura Marin.

Dacă la clasele pregătitoare şcoala ar putea începe chiar şi fără băncuţe noi, fără doamna învăţătoare nu se poate. Ce ar fi o clasă, oricât de frumos aranjată, fără zâmbetul doamnei în prag?

Citit 2330 ori Ultima modificare Vineri, 07 Septembrie 2012 20:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.