Cum a fost prima zi de şcoală: Primarul a promis un parc în locul garajelor

Cum a fost prima zi de şcoală: Primarul a promis un parc în locul garajelor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • Mai târziu cu o săptămână, şcoala a început pentru toţi elevii * Marius Stan a participat la festivităţile mai multor instituţii de învăţământ şi s-a arătat dispus să rezolve câteva probleme punctuale

Străzile au fost inundate, ieri, de elevi de toate vârstele îmbrăcaţi măcar în prima zi de şcoală în uniformă, de părinţi grăbiţi şi de buchete de flori. Cu toate că anul şcolar a început cu poticneli, pentru cele două rânduri de „boboci”, cei de la clasa pregătitoare şi cei de la clasa I, chiar a fost sărbătoare. Au fost întâmpinaţi cu baloane colorate şi cu deja încetăţenitul pod de flori, pregătit special pentru ei de colegii mai mari.

Înarmaţi cu aparate foto şi camere de filmat, mai ceva ca la Oscaruri, părinţii erau chiar mai emoţionaţi decât „bobocii” de la pregătitoare. I-au îmbrăţişat înainte de a-i lăsa în grija doamnelor învăţătoare, ca şi cum micuţii ar fi plecat pe front. Au curs şi câteva lacrimi, vărsate de piticii cei mai mici, care nici n-au împlinit şase ani, dar au fost acoperite repede de zarva şi veselia celorlalţi copii, dornici să-şi facă prieteni printre colegi.

Emoţii au avut şi doamnele învăţătoare de la clasele pregătitoare, care vor străbate alături de copii această etapă nouă: „E un drum greu, dar va fi foarte frumos. Ne-am informat la colegele educatoare, am făcut cursuri, ne-am pregătit sufleteşte. Ca noutate, e faptul că ne vom juca tot anul. Elevii nu vor şti că fac matematică sau limbă şi comunicare, ci că se vor juca şi astfel vor învăţa o mulţime de lucruri”, i-a pus în temă pe părinţi învăţătoarea de la clasa pregătitoare B a Şcolii Nr. 29, Simona Avram.

Primăria l-a premiat pe Mihai Răcoreanu

Primarul Marius Stan a participat la festivităţile de la mai multe unităţii de învăţământ. La Colegiul de Industrie Alimentară „Elena Doamna” a promis că va mai aloca fonduri pentru a zugrăvi clădirile pe partea din spate. În schimb, le-a cerut elevilor: „Vreau să luaţi bacalaureatul!”.

La CNVA, primarul i-a înmânat un premiu în valoare de 6.000 de lei olimpicului Mihai Răcoreanu, cel care din această toamnă va fi student la Oxford. La Colegiul Economic, Marius Stan a fost în dublă calitate, cea de edil, dar şi de părinte al unui elev la acest liceu, pentru care a promis bani de igienizări. Apoi a trecut strada, la Şcoala Nr. 29, una dintre instituţiile de elită ale judeţului. Pentru că s-a împiedicat de un întreg şir de garaje, i-a întrebat pe copiii adunaţi la festivitate dacă ar vrea ca în locul acestor construcţii grosolane să le facă un parc de joacă. Cum răspunsul a fost un vesel „Daaaaa!”, primarul a bătut palma cu cei mici.

Citit 3046 ori Ultima modificare Luni, 17 Septembrie 2012 22:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.