Un amfiteatru a primit numele profesorului Ion Crudu, în prima zi a noului an universitar

Un amfiteatru a primit numele profesorului Ion Crudu, în prima zi a noului an universitar
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Prima zi a noului an universitar la Galaţi a stat sub semnul cinstirii memoriei primului rector al Universităţii "Dunărea de Jos", Ion Crudu. Unul dintre amfiteatrele din corpul M a primit numele reputatului profesor gălăţean, trecut recent în nefiinţă.

"Este un semn de recunoştinţă faţă de personalitatea acestui profesor, care a călăuzit zeci de generaţii de specialişti în cariera sa", a explicat iniţiativa universităţii profesorul Cătălin Fetecău, decanul Facultăţii de Mecanică, care a insistat şi în mesajul adresat noilor studenţi asupra importanţei cercetării academice. "Acesta a fost, de fapt, şi testamentul profesorului Ion Crudu. Până în ultima sa zi de viaţă el a militat pentru ca universitatea să pună cercetarea la loc de cinste. Decizia de a da numele Ion Crudu amfiteatrului este un fel de a spune că nu îi vom neglija învăţăturile. Că vom avea grijă ca principiile sale să fie respectate", a mai spus profesorul Cătălin Fetecău.

În rest, ceremoniile de deschidere a noului an universitar au fost lipsite de fast, fiecare facultate primindu-şi studenţii în cadrul unor întâlniri mai mult sau mai puţin formale. Bobocii au făcut cunoştinţă cu o parte dintre cadrele didactice şi cu colegii mai mari, cursurile propriu-zis urmând să înceapă de astăzi.

Citit 2276 ori Ultima modificare Marți, 02 Octombrie 2012 08:58

6 comentarii

 • postat de Simona
  Sâmbătă, 27 Octombrie 2012 10:21
  ''Domnului'' Alexx. Vai, cat venin! Chiar numai de rau, despre Profesorul Crudu? Mai reflectati...
  1
  0
  Raportează
 • postat de Cadru didactic la Dunarea de Jos
  Joi, 04 Octombrie 2012 16:48
  Domnilor profesori nu va mai pierdeti timpul aruncand cu noroi in institutia care va plateste din bani publici. Asa se comporta elitele care ar trebui sa formeze generatiile unei noi Romanii?
  Mai bine v-ati ocupa mai mult de studenti, de cum arata institutia in interior si cum este perceputa in exterior.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Galatean
  Miercuri, 03 Octombrie 2012 08:48
  Denumirea de Corpul M nici nu mai exista in Universitate, bai, ziaristu' lui peste prajit. Mai documenteaza-te inainte sa scrii prostii. Cat te-a mai platit Fetecau sa-i mai faci putina reclama la facultatea aia care nu mai are cautare? Ca si la admitere tot numai de cea facultate de mecanica ati scris.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Alexx
  Miercuri, 03 Octombrie 2012 07:42
  Un profesor pe valul PCR...asa a venit de la Iasi.si a mai venit si cu alti asistenti dupa el.....a avut un curs sarac din punct de vedere stintific si de a trezi curiozitati de cercetare..tot timpul cu "COPIUTELE" pe catedra cand preda .......un sef de catedra la Organe de Masini slab cu apucaturi teroriste si de amenintare avind in mana tot timpul plancarda si statutul PCR ...asa a primit si imediat locuinta din Str Primaverii ,,,,,,sa traiasca GAINUSA ..de la CC..pe urma a urmat ..nepotul ei la Galati Teodorescu.....Dar s-a uitat primul rector de la GALATI....D-ul Profesor EGRY sau alti profesori capabil....
  Domnii sau Doamnele....Jascanu,Muller,Drugescu,Tarau,Vasilescu,Modiga,Constantin,....care au obtinut titlul de profesor universitar prin parcurgerea etapelor universitare......la catedre nu erau decat 1-2 profesori...acum sunt 1-2 referenti stintifici si restul profesori..cu doctorate dupa masterate..si teme tehnico-stintifice de Ziarul"URZICA" si la 25-30 de ani este "DOTORE" pe studii de tip "literaro-morfo-sintactic"...RUSINICA
  Cursurile de Organe de Masini..nu prea erau frecventate de d-ul Prof Dr Crudu...mai mult erau predate de Prof Dr Muller si Prof Dr jascanu....deeee... alt nivel de predare si nivel de discutie in timpul cursului cu tente de curiozitate si placere de a sta la acest tip de cursuri
  0
  2
  Raportează
 • postat de Basil
  Miercuri, 03 Octombrie 2012 05:01
  AR FI FOST MULT MAI FRUMOS CA LOCUINTA PRIMITA GRATIS DE LA pcr DE CATRE RAPOSAT DIN FONDUL LOCATIV [CASE NATIONALIZATE ] SA PRIMEASCA NUMELE PROFESORULUI SI SA AIBA DESTINATIA UNUI CAMIN PENTRU STUDENTII LIPSITI DE MIJLOACE . INCA NU-I TARZIU MAI ALES CA SI PROFESORUL LA RANDUL DOMNIEI SALE A FOST UN STUDENT SARAC.
  0
  1
  Raportează
 • postat de Irina
  Marți, 02 Octombrie 2012 20:27
  Pe cand unul sa poarte numele prof. Bulancea?Oricum, felicitari pt. initiativa!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.