Deschidere de an universitar - 2.300 de boboci încep astăzi facultatea
Foto: Foto: Vasile Caburgan

Deschidere de an universitar - 2.300 de boboci încep astăzi facultatea
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
 • Ceremonii restrânse, la fiecare facultate în parte * Peste 1.300 de masteranzi şi 55 de doctoranzi

Peste 2.300 de boboci trec astăzi pentru prima dată pragul Universităţii "Dunărea de Jos". Spre deosebire de anii trecuţi, astăzi nu se mai organizează o deschidere centralizată a anului universitar, fiecare facultate urmând să îşi primească studenţii în cadrul unor ceremonii mai restrânse. Deschiderile sunt programate pentru ora 11,00, iar dintre toate se evidenţiază cea de la Facultatea de Mecanică, marcată de un eveniment aparte. Sala în care vor fi primiţi studenţii (Amfiteatrul AN 113) va primi numele regretatului Ion Crudu, primul rector al Universităţii "Dunărea de Jos" şi mentor al multor generaţii de specialişti şi cadre didactice universitare.

În afară de bobocii de anul întâi, mai încep câte o nouă etapă studenţii de la masterat, peste 1.300 admişi în această toamnă, precum şi 55 de doctoranzi. De altfel, masteratul pare a fi ciclul de studii cel mai de succes anul acesta la "Dunărea de Jos", aici ocupându-se toate locurile la buget, precum şi multe de la taxă. "Dacă în alţi ani, la unele domenii cu greu se ocupau locurile bugetate, în anul universitar care va începe luni toate locurile bugetate au fost adjudecate (879) ocupându-se, în plus, şi 460 de locuri la taxă. Acest interes crescut pentru domeniile de masterat poate fi pus şi pe seama faptului că tot mai mulţi agenţi economici şi toate instituţiile publice ţin cont de studiile candidaţilor pe care îi recrutează pentru angajare", se arată într-un comunicat al Universităţii "Dunărea de Jos".

Citit 2333 ori Ultima modificare Duminică, 30 Septembrie 2012 21:44

2 comentarii

 • postat de George
  Luni, 01 Octombrie 2012 07:38
  Pentru ca 90% din absolventii de anul acesta sunt PRAF, e jale cu ei, au trecut prin facultate cu 5 si acu se asteapta sa aiba loc de munca. Normal ca nu-i angajeaza nimeni cand ei nu stiu nimic si la interviu nu sunt in stare sa lege 3 cuvinte.

  TRIST !
  0
  0
  Raportează
 • postat de Laurentiu
  Luni, 01 Octombrie 2012 06:00
  Absolventii de licenta nu au locuri de munca si decat sa stea acasa mai continua cu un master. De asta este interesul asa mare pt masterat si nu din cauza ca "agenţi economici şi toate instituţiile publice ţin cont de studiile candidaţilor pe care îi recrutează pentru angajare"
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.