În premieră, la CNVA, Concursul „Calude” şi pentru clasa a IV-a

În premieră, la CNVA, Concursul „Calude” şi pentru clasa a IV-a
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Colegiul Naţional „V. Alecsandri” va organiza, anul acesta în premieră, în cadrul Concursului Interjudeţean de Matematică „C. S. Calude”, o secţiune şi pentru clasa a IV-a, la care pot participa şi elevi din clase mai mici. „Acest concurs este foarte important pentru elevii care vor participa, în luna iunie 2013, la examenul de admitere în clasa a V-a la CNVA, deoarece nota finală de la concurs va avea o pondere de 10 la sută în calculul notei la matematică pentru examenul de admitere”, ne spune directorul-adjunct Romeo Zamfir.
Concursul pentru clasele a IV-a, a V-a şi a VI-a va avea loc pe 27 octombrie, iar înscrierea se desfăşoară între 1-24 octombrie. Secţiunea pentru clasele VII-XII a fost programată în perioada 23-25 noiembrie.
Bugetul de premiere pentru fiecare secţiune (a IV-a, V-VI şi VII-XII) este de câte 1.000 de lei. La clasele VII-XII, pe lângă această sumă se adaugă şi cei 200 de euro pentru Marele premiu.

Citit 6445 ori Ultima modificare Vineri, 05 Octombrie 2012 23:09

14 comentarii

 • postat de Elena
  Joi, 11 Octombrie 2012 14:59
  Nicoleta are dreptate.
  0
  0
  Raportează
 • postat de pt fost elev
  Joi, 11 Octombrie 2012 14:55
  Stimate fost elev, se scrie corect ,,copiii" in propozitia ,,Copiii care stiu carte".
  In rest, , CNVA -ul traieste pe seama unor copii foarte bine munciti in scolile gimnaziale, care isi continua munca mergand la pregatiri particulare. Cred ca sunt prea prinsi acesti copii sa mearga la pregatiri, altfel ar scrie cum este sa faci pregatire cu doua randuri de profesori la aceeasi materie ( profesorul de la catedra si altul pentru a intelege materia) . Insa, nu e o noutate. Dar, acceptam si carcotim pe la colturi sau in postarile electronice...
  0
  0
  Raportează
 • postat de Beatrice
  Joi, 11 Octombrie 2012 10:34
  Nu este normal sa anunti cu trei saptamani inainte,data unui concurs a carui nota este atat de importanta la admiterea din vara.Asta in cazul in care domnii profesori de la LVA care fac meditatii in particular nu stiau deja de multa vreme acest lucru...ridicandu-si astfel la inceput de an scolar elevii meditati!
  0
  0
  Raportează
 • postat de fost elev - PENTRU PROFESOR SI PARINTE SI ALTII)
  Joi, 11 Octombrie 2012 09:29
  Pai, daca s-a decis ca elevii sa nu participe la concursuri decat din martie incolo, inseamna ca nici la Evaluare in educatie si alte concursuri nu ar trebui sa mearga...iar la Ev. in ed. primul concurs e chiar sambata asta si inscrierile sunt in toi...deci, cum e, pana la urma?
  Ca sa fie totul corect, ar trebui sa nu se organizeze nici-un fel de concurs pana in martie!
  SI lasati-o mai moale cu meditatiile..acum 20 de ani cand se dadea examen de admitere la liceu, aveai o singura sansa pentru clasa a IX-a - la examen, apoi mai aveai una la examenul din treapta a 2-a (clasa a 11 pentru cei care nu stiu) si aproape toti elevii faceau pregatire (doar cine nu avea bani sau nu-si dorea un liceu bun nu facea pregatire). Nu mai aruncati atat cu pietre in CNVA...fiecare liceu are dreptul sa-si organizez examen de admitere asa cum si facultatile au acest drept. Nu va convine, mergeti la alt liceu ca nu va obliga nimeni sa veniti aici!
  Copii care stiu carte, vor intra!
  Spor la invatat!
  0
  0
  Raportează
 • postat de profesor si parinte
  Miercuri, 10 Octombrie 2012 19:03
  Sunt stupefiata de cele citite! Ce face inspectoratul scolar, nu ia masuri? La consfatuirile din septembrie, s-a precizat sa nu participe elevii la concursuri decat din luna martie incolo, si nu la inceputul anului scolar. Dar, la CNVA, e stat in stat? Cine ii acopera? In concluzie... traiasca meditatiile!
  1
  0
  Raportează
 • postat de Nicoleta
  Marți, 09 Octombrie 2012 09:26
  Cei interesati ar fi participat oricum la acest concurs, dar din placere, nu din obligatie. Faptul ca de nota obtinuta depinde nota finala la examenul de admitere din iunie, creeaza un stress in plus pentru acesti copii care si asa au un an destul de greu. De ce nu se iau in calcul si notele obtinute la alte concursuri la fel de serioase ca si acesta (de ex.Evaluare in educatie, Fii inteligent la matematica) ori intregul portofoliu educational al copilului pe perioada celor 4 ani de studiu, care reflecta cel mai bine cunostintele acumulate si performantele obtinute ?
  1
  0
  Raportează
 • postat de elev de-a patra
  Luni, 08 Octombrie 2012 22:22
  caterinca... banii stransi de la cei de clasa a patra sau a treia, care se duc si casca gura acolo 2 ore degeaba vor ajunge la cei de liceu de la liceul international de informatica.. asa ca .. cotizati ca sa aiba aia premii mari...
  0
  0
  Raportează
 • postat de indignat
  Luni, 08 Octombrie 2012 13:27
  bravo CNVA!sa se stie ca nu sunteti o scoala de cartier.vulpea cind nu ajunge la struguri zice ca-s acri.Da, concursurile ,olimpiadele de orice fel inseamna munca inainte de toate,obtinerea de ceva prin munca cu sacrificii de toate felurile.Asa se pregateste cineva pentru o viata demna ,libera si independenta.Vad ca huliti pregatirea-gresiti,munca suplimentara pentru performanta,si in sport se face cu antrenori-si nu are nimic comun cu pregatirea sa fii bun sa treci clasa! De ce nu se pling absolventii ca au fost tratati rau in cnva?pentru ca au ajuns cu adevarat oameni fiind mindri ca scoala lor a devenit un NUME mondial.Ei au inteles dictonul-cu cit mai multa transpiratie in sala de antrenament cu atit mai putin singe pe cimpul de lupta- exista NET,vedeti pe unde sunt si ce fac absolventii CNVA si dupa aceea ridicati piatra.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Elev CNVA
  Luni, 08 Octombrie 2012 11:45
  "Spre exemplu, un elev care nu participa la concurs si in vara obtine nota 10 la matematica, atunci va avea la matematica nota de admitere 9,00."
  Hmm, mi se pare cam nedrept ca un copil sa aiba nota de admitere mai mica doar pentru ca nu a participat la acest concurs. Sunt convins ca sunt destui elevi care invata bine, dar care nu-si permit taxa de inscriere. :)
  0
  0
  Raportează
 • postat de Romeo Zamfir
  Duminică, 07 Octombrie 2012 23:47
  Toate informatiile despre concurs sunt pe site-ul http://www.mategl.com, inclusiv modele de probleme pentru subiectele care vor fi date la concurs.
  0
  0
  Raportează
 • postat de CATALIN
  Duminică, 07 Octombrie 2012 21:52
  Vreau sa stiu cand se tine concursul si din ce carti as putea lucra suplimentar?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Romeo Zamfir
  Duminică, 07 Octombrie 2012 17:26
  La vara, nota la matematica pentru admiterea in clasa a V-a la CNVA se calculeaza astfel: (x+9 * y) : 10, unde x este nota de la concurs, iar y este nota la matematica de la examenul din vara.
  De exemplu, daca un elev obtine 73 de puncte la concurs si in vara obtine nota 8,75, atunci x = 73:10 = 7,30 si nota la matematica pentru admiterea in clasa a V-a este (7,30+9 * 8,75) : 10 = 8,60.
  Elevii care nu se vor prezenta la concurs si participa la admiterea din vara vor fi considerati cu nota 0 (zero) la concurs, adica x = 0. Spre exemplu, un elev care nu participa la concurs si in vara obtine nota 10 la matematica, atunci va avea la matematica nota de admitere 9,00 sau altul cu nota 9,00 la examenul din vara va avea nota de admitere 8,10, daca nu participa la concurs.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Prieten si coleg de banca Cristian Calude (in Australia )
  Duminică, 07 Octombrie 2012 17:24
  Si uite asa se demonstreaza taria de granit a CNVAului. Cred ca domnul Cristian Calude s-ar revolta daca ar sti ce se coace . Sistemul meditatiilor este in floare . Bineinteles, draga doamna, mamica de elev in clasa a iv a ca fiul dvs va pierde locul daca nu se va prezenta la acest concurs . Meditati-l doamna cu profesorul clasei. Asa se practica la CNVA. Cotizati , doamna . Ce credeati ca este CNVA ul ? O scoala serioasa in care elevii buni sunt promovati ? Asi. Va trebuie PILE, RELATII , BANI, BANI, BANI. Succes .
  0
  0
  Raportează
 • postat de Anda
  Duminică, 07 Octombrie 2012 09:28
  Deci, este obligatoriu ca cei care vor da admitere in vara, sa participe la acest concurs?
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.