Şcoala nr. 29, singura unitate de învăţământ din România aflată "în vizorul" firmei Microsoft
Foto: Echipa participantă la Forumul European Microsoft - Parteneri în învăţare

Şcoala nr. 29, singura unitate de învăţământ din România aflată "în vizorul" firmei Microsoft
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Şcoala Nr. 29 a fost singura unitate de învăţământ din România care a primit statutul de Şcoală Pathfinder. Instituţia gălăţeană a fost selectată pentru acest program derulat de Microsoft alături de alte 60 de şcoli din lume. Au fost depuse peste 200 de aplicaţii, iar trierea a fost destul de dură. Acest statut reprezintă un vot de încredere acordat de Microsoft şi un sprijin pentru profesorii de azi care trebuie să pregătească elevii de mâine.

„Cooperarea dintre şcoala noastră şi firma Microsoft a început în urmă cu trei ani, când proiectul propus de doamna învăţătoare Gherghina Lungeanu a câştigat premiul cel mare la nivel naţional, în cadrul concursului iniţiat de această firmă. Anul trecut, alături de fosta directoare a şcolii - Cătălina Caragea - am participat la Forumul European Microsoft - Parteneri în învăţare, unde am fost sfătuiţi să depunem o candidatură pentru Şcoală Pathfinder - şcoală care caută calea spre metode inovative în formarea competenţelor elevilor”, ne explică organizatoarea programului, profesoara de engleză Artemiza Lovin.

Universitate virtuală şi biciclete

Astfel, toate cadrele didactice de la Şcoala Nr. 29 se pot loga online la Universitatea Virtuală organizată de Microsoft, de unde pot obţine informaţii noi, participând la o serie de lectorate pe diverse teme. În luna noiembrie, unitatea de învăţământ din Galaţi va participa la "Forumul Internaţional Microsoft - Parteneri în învăţare", ce va avea loc la Praga. „Aici vom forma grupuri de două-trei şcoli din diferite state, care vor lucra împreună la un proiect concret, stabilit de o şcoală mentor. În paralel, consiliul elevilor a venit cu propunerea să demarăm o campanie în vederea obţinerii de fonduri pentru amenajarea unei parcări de biciclete în curtea şcolii, astfel încât elevii să fie încurajaţi să folosească acest mijloc de transport, când vin la cursuri”, ne mai dezvăluie profesoara Artemiza Lovin câte ceva din planurile mari pe care le au anul acesta elevii şi cadrele didactice, prinşi în mrejele Şcolii Pathfinder.

Citit 39067 ori Ultima modificare Marți, 16 Octombrie 2012 23:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.