În municipiul Galaţi, jumătate din şcoli au directori noi

În municipiul Galaţi, jumătate din şcoli au directori noi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • Liceele au scăpat cu mai puţine modificări * 14 din cele 26 de şcoli gimnaziale au alţi şefi

Dacă la începutul lui septembrie, în Consiliul de Administraţie al ISJ se votau doar modificări la conducerea câtorva unităţi de învăţământ, la o lună de la debutul anului şcolar aproximativ jumătate dintre unităţile de învăţământ din municipiul Galaţi au alţi oameni în fotoliile de directori.

Liceele, mai puţin atinse

Dintre cele 21 de licee din oraşul nostru, doar la şapte s-au făcut modificări în conducere: la CNVA s-a schimbat doar adjunctul, la Colegiul „C. Negri”, Liceul de Arte „D. Cuclin”, Colegiul Tehnic „Radu Negru”, Grupul Şcolar CFR, Colegiul de Alimentaţie şi Turism „D. Moţoc” şi la Colegiul Tehnic „Traian Vuia” au fost numiţi noi directori primi.

Mai bine de jumătate la gimnazii

Grosul schimbărilor se înregistrează la şcolile generale. Dintre cele 26 de astfel de unităţi de învăţământ care au personalitate juridică, sunt modificări în conducere la 14. La unele s-au schimbat doar adjuncţii, cum ar fi Şcoala Nr. 40, Şcoala Nr. 2, Şcoala Nr. 13, Şcoala Nr. 22. La cele mai multe, au fost ochite fotoliile managerilor primi. La Şcoala Nr. 3 adjunctul Ion Piroi i-a luat locul lui Iuliu Tudorache, în timp ce la Şcoala Nr. 10 a fost numită Florentina Stoian pe fotoliul cel mare şi Laura Vasiliu - adjunct. Profesoara Simona Harnagea a preluat frâiele la Şcoala Nr. 20, iar Oana Lupu pe cele de la Şcoala Nr. 19. Mihai Andrei de la Şcoala Nr. 24 a fost înlocuit de Gheorghe Gheţău, care are şi un nou adjunct, Adrian Stase. Director nou a fost instalat şi la Şcoala Nr. 26 - Loredana Buzoianu. La Şcoala Nr. 29, de asemenea e o echipă managerială nouă, cu Rodica Bălan la cârmă.

De data aceasta, n-a scăpat de schimbare nici directorul de la Şcoala Nr. 34 - Florin Cernat, înlocuit de Mariana Vlad. Noi directori sunt şi la Şcoala Nr. 41 - Gina Alcea şi Gabriel Ion, dar şi la Şcoala Nr. 42 - Camelia Dima.

Andronescu se face că plouă

Chiar şi aşa, trebuie menţionat că nu s-au făcut mai multe schimbări decât cele din guvernarea precedentă. Trist este că, dacă până în 2008 aceste numiri erau totuşi urmate de concursuri pentru post şi de semnarea unui contract managerial, acum acest bun obicei s-a pierdut. În anul cu pricina, Andronescu - cea care era şi atunci la cârma Educaţiei, a dat un ordin prin care se blocau concursurile pentru directori. De patru ani, s-a rămas la acelaşi stadiu, deşi avem o lege nouă. Clasa politică a descoperit că e mai uşor să schimbe oamenii care nu au semnat contracte manageriale pe patru ani şi tergiversează emiterea actelor normative în vederea organizării concursurilor. Mai mult decât atât, metehnele par să se extindă pe scară ierarhică. Ministrul Educaţiei anunţa concursuri serioase pentru ocuparea funcţiilor de inspectori generali încă din luna iunie. Au fost amânate chiar în preziua începerii lor, pe motiv că inspectorii generali cu delegaţie erau prea ocupaţi cu pregătirile pentru începerea anului şcolar. Acum, la o lună după ce şcoala a început, nimeni nu mai vorbeşte de niciun concurs.

Citit 7957 ori Ultima modificare Marți, 16 Octombrie 2012 20:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.