Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
2 comentarii

Cum a trecut o lună de la începerea şcolii şi elevii de la şcolile profesionale nu şi-au primit bursele de 200 de lei promise de MECTS, spiritele au început să se agite. Fostul ministru al Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat public că a alocat în bugetul ministerului 176 de milioane de lei, încă de anul trecut, când a emis ordinul pentru crearea şcolilor profesionale. Faptul că Andronescu a declarat că banii respectivi vor fi acordaţi abia după modificarea Legii Educaţiei, i-a îndreptăţit pe mulţi să creadă că aceasta îşi doreşte să desfiinţeze aceste şcoli, aşa cum a făcut şi în urmă cu câţiva ani.
„Şi părinţii, şi elevii mă întreabă de aceşti bani”
Am discutat cu mai mulţi directori ai liceelor tehnologice din Galaţi, care ne-au spus că ar fi păcat să se renunţe la aceste nou înfiinţate şcoli profesionale. „Vor ieşi nişte meseriaşi bine pregătiţi, pentru că au foarte multe ore de practică şi pentru că avem contracte cu firmele unde aceasta se va desfăşura. Foarte mulţi au venit şi pentru aceşti bănuţi care li s-au promis lunar, acea bursă de 200 de lei. Şi părinţii, şi elevii mă întreabă când vor primi bursa”, ne spune directoarea de la Colegiul Tehnic „Paul Dimo”, Mirela Niţă.
De la Inspectoratul Şcolar Judeţean am aflat că, totuşi, aceşti bani urmează să se dea: „Cred că vor veni bursele, pentru că ni s-a cerut o situaţie cu numărul de elevi care ar trebui să primească aceşti bani”, ne-a spus inspectoarea de la discipline tehnice, Aura Moza.

Citit 1873 ori Ultima modificare Vineri, 19 Octombrie 2012 23:05

2 comentarii

 • postat de smecher Marți, 23 Octombrie 2012 18:41 Link la comentariu
  0
  0

  nici macar bacul profesional nu vor astia sa-l dea elevii ce nesimtiti domnule vor sa distruga in continuare si alte generatii ca asta vor nu cred ca intereseaza pe cineva facultatea cine sa se duca acolo decat desteptii ca aia au loc acolo nu astia slabi care nu au luat bacul si nu au nici unde sa se angajeze si daca te angajeaza te i-au la misto dupa cateva zile si te da afara halal tara romania rusine imi bag ***si mi-o scot in politica lor indiferent de care este cu tot e mai ceva ca pe timpul lui nicolae ceausescu sau chiar mai rau

  Raportează
 • postat de bula Luni, 22 Octombrie 2012 18:59 Link la comentariu
  0
  0

  sa te caci pe ei .. au promis anul trecut foarte multe si acuma se fac ca , "ploua" ....

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.