Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
36 comentarii

Asociaţiile creştine protestează împotriva „sărbătorii de împrumut” - susţinând că este periculoasă pentru „sănătatea spirituală şi morală a elevilor” * Directorii şcolilor gălăţene consideră că tocmai organizarea acestor petreceri în instituţiile de învăţământ îi fereşte de aplecarea spre partea urâtă a lucrurilor


A devenit o obişnuinţă ca şcolile să organizeze activităţi legate de Halloween, sărbătoare împrumutată de la popoarele din vest. Aproape că nu e şcoală unde să nu se pună la cale carnavaluri, să nu se facă măşti sau să nu se scobească felinare din dovleac.
Anul acesta s-a stârnit o reacţie foarte dură a unor organizaţii care au trimis un memoriu ministrului Educaţiei prin care i se cerea să interzică şcolilor să organizeze aşa ceva.

"Şcolarizarea satanismului"

„În România, Halloweenul este sărbătorit în toate şcolile, unde se desfăşoară baluri, serbări, petreceri etc, toate promovând teroarea, cruzimea, violenţa, moartea, într-un cuvânt - satanismul. Cu toate acestea, Legea Educaţiei Naţionale conţine prevederi foarte clare privind păstrarea identităţii naţionale şi a valorilor culturale ale poporului român, în unităţile de învăţământ fiind strict interzise activităţile care pun în pericol moralitatea şi integritatea fizică şi psihică a copiilor şi cadrelor didactice. Având în vedere aceste lucruri, solicităm Ministerului Educaţiei interzicerea urgentă a activităţilor de Halloween, activităţi care afectează pe termen lung sănătatea spirituală şi morală a elevilor din România. Este absurdă şi inexplicabilă intenţia Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului de a organiza în instituţiile de învăţământ sărbători de Halloween, aşa cum aflăm dintr-o directivă emisă unităţilor şcolare. Pentru a evita declanşarea unei plângeri penale împotriva persoanelor responsabile, vă rugăm să procedaţi imediat la anularea tuturor activităţilor de acest tip în şcoli”, se precizează în memoriul semnat de Federaţia Organizaţiilor Ortodoxe Pro-Vita din România şi de Asociaţia Bucovina Profundă Suceava.

„Nu am primit nicio circulară”

De la Inspectoratul Şcolar Judeţean ni s-a spus că nu s-a primit de la MECTS nicio astfel de „Directivă”: „Nu a venit nicio circulara cu aşa ceva. Iar sărbătorirea Halloweenului în şcoli se face sub formă de carnaval. Nu putem interzice să se facă aceste serbări”, ne spune inspectoarea generală, Laura Marin.

„O abordare extremistă”

Cu toate acestea, unităţile de învăţământ din Galaţi şi-au văzut mai departe de sărbătoare, fără să considere că a desena bostani sau în a confecţiona măşti există vreun pericol pentru elevi.
„Cred că este o abordare extremistă. Trăim într-o societate globalizată şi, vrem, nu vrem am preluat şi sărbători de la alţii, gen Halloween sau Sfântul Valentin. Consider că atâta timp cât ne ajută să facem educaţie şi să le dezvoltăm unele competenţe într-un mod plăcut, nu sunt periculoase. Este clar că noi nu am ştiut să ne promovăm şi să ne facem sărbătorile atractive. Mai mult decât atât, cu ocazia criticilor aduse celor care sărbătoreau Sfântul Valentin, am scos şi noi de la naftalină Dragobetele. De care nu şi-ar fi adus nimeni aminte. E bună concurenţa. Ar trebui să ne gândim cum să promovăm şi Halloweenul nostru care e în noaptea de Sfântul Andrei”, spune directoarea de la Pedagogic, Andra Ionescu.
Mai ponderată, directoarea de la Şcoala Nr.. 28, Camelia Bucşă, susţine că nu agreează asemenea serbări în şcoală, dar că nu le-a interzis profesorilor să aleagă alte locaţii pentru carnaval. „Posturile de televiziune abundă în agresivitate, costumele sunt cu schelete şi cadavre. Nu cred că e spre binele elevilor”, spune directoarea de la Şcoala Nr. 28.

„S-au terminat problemele din România…”

Directoarea de la Colegiul „Elena Doamna” susţine că toată această poveste e o falsă problemă: „Am rezolvat totul în România şi numai Halloweenul ne-a rămas de pus la punct… Nu consider că astfel de activităţi sunt un pericol, atâta vreme cât sunt organizate dirijat şi supravegheat. Dimpotrivă, consider că organizând aşa ceva în şcoală îi putem feri de partea urâtă a acestei sărbători”, spune Luminiţa Nichita.

Citit 3584 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Noiembrie 2012 09:47

36 comentarii

 • postat de crina Sâmbătă, 10 Noiembrie 2012 15:08 Link la comentariu
  0
  0

  cred insa ca autoarea acestui articol ne-a pus la incercare cand a reprodus cuvintele directoarei Luminita Nechita; enuntul acela poate fi folosit ca tema pentru o dezbatere, cu siguranta ca v-ati dat seama

  Raportează
 • postat de crina Vineri, 09 Noiembrie 2012 19:48 Link la comentariu
  0
  0

  Brava, Bostanica, bine (ca) ai zis, da' eu ti-as da ca tema pentru acasa - nu-ti fie cu suparare - sa-i inveti si pe altii lucrurile acestea frumoase. Imi place si mie sa cunoastem cultura si civilizatia altor popoare, dar ceea ce nu imi place - si presupun ca ai observat si tu - este ca in loc de cunoastere li se serveste copiilor paine si circ si repede "miss nu-stiu-ce" ca sa facem activitati pentru dezvoltarea portofoliului iar nu pentru dezoltarea creativitatii copiilor. Am vazut prima data obiceiul de a face felinar dintr-un bostan pe cand eram copil si i-am invatat si pe copiii mei. Dar nu mi-as lasa copiii sa participe la manifestarile ieftine care se petrec acum prin scoli.

  Raportează
 • postat de Bostanica Vineri, 09 Noiembrie 2012 13:25 Link la comentariu
  0
  0

  Pt. Ion: Bre, nea Ioane, e gugalu' plin de iesplicatii si matale nu te-nvrednicesti sa cetesti baremi 2 sloave. Nu vrei sa-ti destelenesti neuronelu deloc. Cica halovinu e cam aia cu Sarbatoarea tuturor sfintilor, mai precis Papa Bonifaciu al IV-lea a vrut sa faca legatura cu o veche sarbatoarea celta, sa o preia, metoda de preluare a sarbatorilor precrestine fiind folosita de biserica pt. a se apropia de norod. N-are nicio treaba cu Aghiuta, asta e inchipuirea bolnava a saracilor cu duhu' si degraba mancatori de vorbe goale. Sarbatoarea face trecerea de la vara bogata in recolte la iarna cea asociata cu moartea naturii si care trebuie speriata cu costume urate (ceea ce exista, dupa cum bine nu stii, si in traditiile romanesti). Acuma, daca-s unii mai crestini ca Papa, sa ne fie cu iertaciune, da' io cred ca-s si nitel dusi cu pluta.

  a stabilit ziua de 1 noiembrie ca fiind dedicata comemorarii sfintilor si martirilor: “Ziua tuturor sfintilor”, o sarbatoarea care aducea mult cu festivalul celt, dar era desemnata de biserica

  Raportează
 • postat de @Hell just for you Vineri, 09 Noiembrie 2012 11:12 Link la comentariu
  0
  0

  Hai sictir!
  Scoala romaneasca este SECULARA - biserica si voma ei nici nu are ce CAUTA in aceea instititutie !
  Asa ca tu si toti pupatorii de hoituri si care mai cred in basme puteti sa faceti o plimbare pana in Dunare si sa sariti acolo...preferabil cu o piatra de gat !

  Raportează
 • postat de Ion Vineri, 09 Noiembrie 2012 11:06 Link la comentariu
  0
  0

  Faptul ca uraganul Sandy s-a abatut supra Statelor Unite tocmai in ziua de haloween spune multe despre aceasta zi a satanei, si totusi nu luam aminte. Daca nu stim sa luam seama la semnele din jurul nostru cum mai pretindem ca suntem crestini si ortodocsi.Ce ar trebui sa mai vedem si auzi?
  Imediat se imprumuta ce e rau se copiaza doar proastele obiceiuri, cum poti sa-l sarbatoresti pe...diavol, daca esti crestin??
  Nu e vorba de fariseism, e vorba sa nu il suparam pe Dumnezeu! nu poti sa sarbatoresti Craciunul, Pastele si pe alta parte...haloweenul, asta e prea de tot, nu au nimic in comun, asa patrunde in oamenii slabi care nu stiu unde gresesc. Lasati-i pe americani cu ale lor si noi sa ne vedem de ale noastre, nu va obliga nimeni sa copiati obiceiurile altora, la ce v-ar folosi?!
  Aveam de toate numai haloween ne mai trebuia, vai mama noastra!!
  Cititi Biblia sa nu ajungeti sa pacatuiti cu astfel de lucruri, nu ramaneti in ignoranta, vedeti de ce trebuie sa va feriti, cum sa tii drumul drept, cum sa nu fiti pacaliti de diavol, deoarece numai cu cei neinitiati are sorti de izbanda.

  Raportează
 • postat de John Joi, 08 Noiembrie 2012 17:27 Link la comentariu
  0
  0

  Doamne da s-au aprins spiritele pe aici nu gluma. Personal nu sustin aceasta sarbatoare...cum nu prea ma omor nici su sarbatorile noastre(mai putin craciunul ca atunci am 2 saptamani concediu). Sincer cred ca nici americanii nu mai stiu ce sarbatoresc exact avand in vedere ca Hallowenul a devenit, ca si Sf. Valentin, o actiune corporatista in care se vinde(ca sunt inimioare ca de valentin sau masti si sange fals ca de hallowen ideea e ca se vinde mult), iar lumea a asimilat-o pentru ca asa e omul : vrea sa petreaca nu conteaza cu ce ocazie(motiv pentru care nici nu ii condamn pe cei care o serbeaza).
  Celor care spun ca suntem prosti ca adoptam sarbatori straine, asta este...traim glabalizarea si ca si in natura cel puternic ramane sus, cei slabi sunt asimilati. Iar daca vedeti identitatea de tara doar ca 2-3 sarbatori inseamana ca sunteti foarte ingusti la minte. Ne putem afirma si in alte moduri sa stiti.Mai ales ca majoritatea sarbatorilor de la noi sunt sarbatorite de toate tarile ortodoxe....deci nu vad cum adoptarea uneia catolice e asa o paguba.Daca aveam doar sarbatori unice romaniei mai ziceam, dar asa vezi sa nu iti pierzi integritatea ca tara cu inca o sarbatoare. Sa nu uitam ca am inceput sa sarbatorim si Sf.Patrik.Cu asta nu ne pierdem integritatea?Ca vad ca nu s-a facut atat valva? Sau ipocrizia voastra va face selectivi in sarbatorile straine care ne fura cea integritate?
  Acum, pentru cei prea piosi spre fanatici: serios? chiar asa oribila e sarbatoarea asta de ii traumatizeaza pe viata pe copii? Cred ca nu ati observat dar s-a inventat internetul. Vezi pe strada copii de 10 ani care injura mai ceva ca mine la 26, se f*t de la 12 ani...draci sa sunt si care nasc la varsta asta iar voi spuneti ca o sarbatoare adoptata ii traumatizeaza? Daca copilul tau a luat-o pe ulei atunci de vina esti doar tu ca parinte nu o sarbatoare.

  Raportează
 • postat de Johnescu Joi, 08 Noiembrie 2012 13:08 Link la comentariu
  0
  0

  Si uite asa ne pierdem cu totul orice urma de umanitate. In mod normal, orice cult religios trebuie respectat, si meltenii rataciti, precum individul asta, ar plati cu ani buni de inchisoare.
  Hai sa legalizam Halloweenu! intre timp, hai pe la cimitiru evreiesc, prin biserica catolica si cea ortodoxa, sa bagam niste flegme vascoase, pline de ura, pe icoane, statui sau carti sfinte! cui c.acat ii trebuie? Avem nevoie de monstri mici si simpatici care sa cerseasca bomboane din usa-n usa, nu-i asa ca e o imagine draguta?
  Spun din nou, preluam ca imbecilii niste sarbatori artificiale, pur comerciale, doar ca-i trendy. In acelasi timp pierdem traditii, folclor, istorie, vechi de mii de ani, pt a prelua ce-au creat americanii, doar-doar vor capata si ei o identitate. Ei, uite ca ei au capatat, si-au vandut-o peste tot, in timp ce noi ca prostii, ne pi.sam pe valorile noastre de dragul Holywood-ului.
  Normal, cine e impotriva noului e un retard imputit, cu capul adanc infipt in rect. Noi suntem oameni moderni, cine nu-i cu noi, sau ca noi, ar trebui biciuit in centru, sau na, in fata catedralei!

  Raportează
 • postat de Hell just for you Joi, 08 Noiembrie 2012 12:38 Link la comentariu
  0
  0

  Tot pt. "Un părinte retardat si de retardat, se înțelege..., ăla de la ora 10.31
  Vezi ca va caută Bivolaru sa va veți urina unul celuilalt, sa va purificati sufletele si gandurile.
  P.S. Retardata si posedata e mă-ta, tu, la rândul tau, si boratura pe care ai fatat-o si pe care o tarai prin biserici sa-ți aprinda lumanari , poate, poate o sa aveți si voi bani de o cutie de pate.
  Aaaaa, vezi ca se dau ajutoare europene, lasa intinsul mainii pe scarile bisericii, ia-ți plodurile hamesite si fuguta la rând...

  Raportează
 • postat de pentru Hell just for you Joi, 08 Noiembrie 2012 10:31 Link la comentariu
  0
  0

  Pentru "Hell just for you",ăla de la comentariul orei 15:36...

  Intelegem cu totii ca esti blestemat / blestemata pt. pacatele tale si se intelege ca ai un copil retardat sau posedat .

  Ne pare rau dar aceasta este crucea pe care trebuie sa o duci singur/singura.

  Copiii nostri merg la scoala sa invete nu sa-ti suporte retardatul/posedatul !
  Da-l la scoala speciala sau tineti-l acasa si BUCURA-TE DE EL TOATA VIATA TA FARA SA-L BAGI PE GAT SOCIETATII !!!

  Dumnezeu sa-ti minte si bun-simt !

  Raportează
 • postat de spagoveanul Miercuri, 07 Noiembrie 2012 23:46 Link la comentariu
  0
  0

  frate casio,pleaca din cele doua vile norvegiene de linga stabilimentul ce se numeste.....

  Raportează
 • postat de Zalmodegikos Miercuri, 07 Noiembrie 2012 23:27 Link la comentariu
  0
  0

  Stimată redacţie, când mai publicaţi articole legate de învăţământ vă rog să mai consultaţi şi opiniile altor directori, nu de alta dar mai tot timpul aud doar comentariile doamnei Nichita şi mai nou ale doamnei Ionescu. De unde oare monopolul acesta?
  Cât despre comentariile de pe site mai sortaţi-le şi dumneavoastră, nu vedeţi că se ceartă şi se jignesc ca la uşa cortului? Se pare că în România dreptul la libera exprimare a fost înţeles greşit. E bine să ai habar de pulsul opiniei publice dar nu în halul ăsta. Măcar de-ar conta şi opiniile noastre ...

  Raportează
 • postat de pentru Rox Miercuri, 07 Noiembrie 2012 22:22 Link la comentariu
  0
  0

  Nu stiu daca ai urmat cursurile unei institutii de invatamant(macar gradinita) la vocabularul care il folosesti. Mai ales ca esti de sex feminin. Cred ca din cauza drogurilor care le iei vorbesti asa. Incearca sa revii cu picioarele pe pamant, conform teoriel lui Darwin. Aaaa, scuze, nu stii cine a fost, pentru ca nu ai fost la scoala. In afara de sex iti mai sta mintea si la altceva?

  Raportează
 • postat de Hell just for you, un părinte Miercuri, 07 Noiembrie 2012 15:36 Link la comentariu
  0
  0

  Pentru "un părinte",ăla de la comentariul orei 08.48...
  Zici cum ca, "copiii normali sunt amestecati cu retardati si posedatii..."
  Eu te întreb dacă îți dai seama ca îți caracterizezi propriile tale creaturi ca fiind retardate si posedate; ca si tine, dealtfel...
  Pocni-v-ar Iadul, CREDINCIOSULE sau CREDINCIOASO. Mars la tamaie ...

  Raportează
 • postat de johnescu Miercuri, 07 Noiembrie 2012 14:30 Link la comentariu
  0
  0

  Preluam ca imbecilii niste sarbatori artifiale, care nu inseamna altceva decat marketing. Ce inseamna Halloween? Ce e cu el? Daca nu conteaza, hai sa sarbatorim si Thanksgiving Day, ne-mbracam copiii in pelerini si indieni, facem rugaciuni in jurul unei mesei unde sade incununat supremul curcan.
  Vrem sa ne educam corect progeniturile? Vrem copii demni, cu atitudine? Atunci sa ne punem in valoare sarbatorile autohtone, avem de-a mituri si povesti interesante de-ai umple zeci de carti.
  Si daca ia cineva atitudine, indiferent de pretext, vine cate-un semiretard cu celebra propozitia: Numai in Romania se poate!
  Copiem ca niste proaspat lobotomizati obiceiuri despre care n-avem nici cea mai mica idee, doar pt ca-i fun si cool sa-ti imbraci plodul intr-o gulie c-o secure infipta-n gat.

  Parca in urma cu ceva ani era carnavalul de Sf. Andrei, tineri imbracati in personaje literare, sau mortii ma-sii, ce se nimerea. Cui ii trebuie carnaval?!? Hai cu halloweenuuuu!!!!

  Raportează
 • postat de Bostanica Miercuri, 07 Noiembrie 2012 14:10 Link la comentariu
  0
  0

  "Halloween vine de la Sărbătoarea Tuturor Sfinților (în latină Sollemnitas Omnium Sanctorum, în franceză Toussaint, în spaniolă Día de Todos Los Santos, în germană Allerheiligen, în maghiară Mindenszentek, de la care derivă toponimul transilvan Mesentea, în engleză All Hallows' Even)."
  Bine ca "organizatiile religioase" se sperie de bostan si nu de flacarile Gheenei cu care sunt amenintati copiii prin manualele de religie. Intre timp ni se fura Muzeul de arta in numele bisericii, ca membrii "organizatiilor" tot n-au nicio apasare si nici drum pe acolo.

  Raportează
 • postat de liber Miercuri, 07 Noiembrie 2012 14:00 Link la comentariu
  0
  0

  noi suntem strutocamile . Priviti in istorie ce s-a intimplat cu cei slabi,au fost asimilati de cei puternici.Multi dintre tinerii germani zic OK in loc de JA ,asculta muzica americana si nu mai tipa nimeni.-activitati organizate dirijat si supravegheat- adica asa ca inainte cu formarea omului nou,viitorul fauritor al societatii socialiste multilateral dezvoltate si inaintarii spre comunism?tocmai asa gresim ;noi trebue sa avem o o ferta mai buna decit a lor,nu sa-i dirijam,ce este dirijismul?face cumva parte din actul de educatie?societatea lor progreseaza tocmai faptului ca ei nu dirijeaza ei ofera iar oferta la rindul ei este zamislita de minti luminate nu de raspopiti,lipitori de afise sau plagiatori!Fiti modele demne de urmat,impuneti respectul prin respect si atunci vin si rezultatele ,lasati dirijatul pentru transhumanta....

  Raportează
 • postat de mirel Miercuri, 07 Noiembrie 2012 13:41 Link la comentariu
  0
  0

  Trebuie scoasa religia din scoli. Stiinta trebuie sa primeze !

  Raportează
 • postat de Hai cu dreptatea Miercuri, 07 Noiembrie 2012 13:08 Link la comentariu
  0
  0

  Plodul, creatura, odrasla....cum se spune in religia voastra de doi bani...

  Raportează
 • postat de Hai cu dreptatea Miercuri, 07 Noiembrie 2012 13:05 Link la comentariu
  0
  0

  Este o mama-vaca la Școala 26, care are copilul in clasa a 2-a si care a declanșat toată panarama asta cu Halloween-ul. O nespalata si o muritoare de foame, care cerseste toată ziua pe la biserici mila Domnului, o panarama si o pocaita distrusă de prostie si de neputinta.
  Toate toapele si ingalatele fanatice vin sa comenteze la ce se organizează prin scoli. Ia-ți naibii podul si tine-ți-l cu capul sub fustele tale de pocaita distrusă cu nervii. Panaramo !

  Raportează
 • postat de Rox Miercuri, 07 Noiembrie 2012 11:53 Link la comentariu
  0
  0

  Ateu esti un cocalar retardat. Un prost mai mare ca tine nu am vazut. Piei de aici tigan borat cu ateismul tau cu tot. jegosule.

  Raportează
 • postat de Bostanul de HALLOWEEN! Miercuri, 07 Noiembrie 2012 11:52 Link la comentariu
  0
  0

  Asociatiile crestine, sa isi vada de proprii satanisti de molesteaza copii, se violeaza intre ei sau se exorcizeaza!!
  Sau pot sa vada mai bine cum cheltuie banii bisericile, veniti de la cununii, botezuri, inmormantari, taxe, stat, etc ,ca atunci cand ai nevoie de una din toate astea, daca nu te scobesti bine in buzunare, nu te baga nici un popa in seama, mai ca iti spune si ceva ,,de dulce"... asa sa fie...
  De aia vad pe la catedrala numai masini de masini, din care coboara ,,bietii" preoti, care atunci cand conduc....,,merg cu Domnul", probabil, .....de nu au nici o treaba cu semnalizatul, cu prioritatea sau alte ,,chestii" mai lumesti!

  Raportează
 • postat de flo Miercuri, 07 Noiembrie 2012 11:35 Link la comentariu
  0
  0

  Sunt si multe alte traditii si sarbatori din Romania, mult mai horror decat halloweenul: si se vad in preajma sarbatorilor de iarna, cand se lasa cu sange varsat, cu urati, cu urate, cu tapi, capre, ursi, si cu tot felul de masti MULT MAI ,,DE SPERIAT" decat un bostan!

  Raportează
 • postat de flo Miercuri, 07 Noiembrie 2012 11:31 Link la comentariu
  0
  0

  Sa spunem ca in Romania sunt aproape 20000 de biserici, scoli maxim 5000, iar spitale undeva la vreo 250-300!?
  Eu cred ca mult mai util ar fi ca acest raport sa fie inversat, ca biserica mai mult decat sufleteste, nu ajuta pe nimeni! Iar educatie, biserica face intrun mod, din pct meu de vedere, abuziv, in care mai mult sperie copiii, decat sa ii ajute cu ceva! E doar opinia mea...
  P.S. Mai mult sunt speriati copiii de biserica, respectiv preoti, decat de sarbatoarea de halloween!!

  Raportează
 • postat de Ateu Miercuri, 07 Noiembrie 2012 10:15 Link la comentariu
  0
  0

  masele

  Raportează
 • postat de Ateu Miercuri, 07 Noiembrie 2012 10:14 Link la comentariu
  0
  0

  De ce nu spunem copiilor adevarul despre biserica? Este o institutie care manipuleaza masela si inventeaza tot felul de sfinti si dumnezei in toate limbile pamantului. Biserica trebuie desfiintata. Nu vor decat sa se imbogateasca.

  Raportează
 • postat de Popescu Miercuri, 07 Noiembrie 2012 09:44 Link la comentariu
  0
  0

  "INPOTRIVA"???? corectati, va rog!

  Raportează
 • postat de mihai Miercuri, 07 Noiembrie 2012 09:28 Link la comentariu
  0
  0

  avem obiceiul sa dorim tot ce este in America, dar e un obicei prost.

  e rau sa fii sarac, dar sunt alte lucruri mai rele.

  daca o sa imprumutam toate obiceiurile lor discutabile, o sa luam automat si ceonsecintele: criminalitate, si lipsa de siguranta pe strada.

  iar haloween este cel mai bun exemplu de sarbatoare paguboasa. si da, satanista e un cuvant potrivit.

  Raportează
 • postat de Educatia ca prioritate nationala Miercuri, 07 Noiembrie 2012 09:16 Link la comentariu
  0
  0

  Daca nu s-au terminat problemele din Romania, hai sa promovam altele! Sa cultivam setea de violenta, de groaza, de sange. Halloweenul si Sarbatoarea Sfantului Andrei nu au nimic in comun. Sfantul Andrei a promovat credinta crestina cu mesajul fundamental al crestinismului: "Har si pace voua de la Domnul Nostru Isus Hristos". Sf. Andrei se sarbatoreste, a devenit sarbatoare nationala, in Contractul colectiv de munca national la nivel sector invatamant, inregistrat pe data de 05.11.2012 la Ministerul Muncii, ziua de Sf. Andrei e prevazuta ca zi libera tocmai pentru a fi sarbatorita. Deci nu avem nevoie de "sarbatori"si actiuni care promoveaza groaza, violentele de tot felul.
  P.S. Nu, nu sunt crestin fanatic, nici convins, nici practicant dar nu pot sa nu remarc si sa nu respect valorile umaniste ale cresinismului. Consider ca protestul asociatiilor crestine este legitim.

  Raportează
 • postat de un parinte Miercuri, 07 Noiembrie 2012 08:48 Link la comentariu
  0
  0

  Cei care proslavesc Iadul si creaturile lui sa nu se mai planga atunci cand sunt jefuiti, omorati sau chinuiti de proprii lor copii.

  Au dreptate asociatiile crestine !
  Daca niste toape care se ocupa cu vrajitoriile la tara vor sa-si bata joc de noi si de copiii nostri in scolile publice atunci trebuie sa luam atitudine !
  In scoli sunt platiti pe bani publici psihologi, profesori de religie si se sarbatoreste iadul !!! Copiii normali sunt amestecati cu retardatii si posedatii pentru ca atunci cand intr-un cos ai un mar stricat sigur se strica toate celelalte !

  Ce dementi isi bat joc de copiii nostri ???!!!

  De asta a crescut criminalitatea in randul populatiei Romaniei si varsta infractorilor violenti este din ce mai mica !!!
  Am convingerea ca asta se urmareste cu inversunare: degenerarea poporului roman incepand din copilarie !

  Raportează
 • postat de credo Miercuri, 07 Noiembrie 2012 07:52 Link la comentariu
  0
  0

  pentru cine are ochi de vazut tot sistemul e satanic ... se cauta ca de mici copii , omul sa se obisnuiasca cu ororile cu IADUL iar perspectiva aceasta sa nu-i mai deranjeze . dealtfel jupanul Lucifer este intruchiparea stralucirii progresului rebeliunii si inteligentei dusa dincolo de limitele normalului - si aceasta este cursa in care cad stralucitii lumii

  Raportează
 • postat de Educator Miercuri, 07 Noiembrie 2012 06:56 Link la comentariu
  0
  0

  De ce n-am spune si asa: „Am rezolvat totul în România şi numai Halloweenul ne mai trebuia…" Mascati maturi vedem peste tot, de ce nu am vedea mascati de hororr si in jocurile copiilor?! Cand vor fi mari vor lua in joaca pe mascatii care intra la miezul noptii in casa sau pe cei care te ataca ziua in amiaza mare pe aleile mai pustii pentru a te jefui. Si apoi, sa nu facem trimitere la sarbatoarea Sf. Valentin care promoveaza dragostea, apropierea curata intre oameni. Sarbatoarea Sf. Valentin si Dragobetele pot sta alaturi fara probleme; ambele ajuta efectiv la promovarea frumosului in relatiile dintra sexe dar Halloweenul ce promoveaza? Poate doar opusul: violuri, agresiuni de tot felul, groaza. Hai sa gandim si altfel!

  Raportează
 • postat de focus_ottawa Miercuri, 07 Noiembrie 2012 03:29 Link la comentariu
  0
  0

  Halloween, "Sarbatoare"?! In perioada premergatoare acestei asa zise sarbatori toate magazinele din Nord America sunt pline de tot felul de porcarii din plastic. Peste tot o atmosfera sumbra. Parinti cu odraslele de manuta cumpara, cumpara, ..... cumpara pe credit. Anul acesta, cu vreo doua zile inainte de 31 octombrie intru sa cumpar paine intr-un magazin din Ottawa. Intr-un cos zeci de tablouri in care imagini, alternante in bataia neoanelor, prezentau fetite si baietei manjiti din cap pana-n picioare de sange!!! Privirile lor criminale mi-au ramas intiparite in minte provocandu-mi un dezgust total. Happy Halloween????!!!!

  Raportează
 • postat de cosmin Miercuri, 07 Noiembrie 2012 02:33 Link la comentariu
  0
  0

  BRAVOOOOOOOOOOOO Asociaţiile creştine protestează împotriva „sărbătorii de împrumut”

  AICI E ROMANIA nu america "desteptilor "

  Mai aveti putin si sarbatoriti ziua nustiu carui trib de pe o insula izolata k na daca ei o sarbatoresc noi DE CE NU ?

  Raportează
 • postat de pro-vita Miercuri, 07 Noiembrie 2012 00:24 Link la comentariu
  0
  0

  organizatiile ortodoxe sa ceara episcopiei dunarea de jos sa dea galatiului toate cladirile si terenurile pe care lea primit in schimbul Muzeului de Arta!

  Raportează
 • postat de indignatul Miercuri, 07 Noiembrie 2012 00:10 Link la comentariu
  0
  0

  Organizatiile religioase sa ramana acolo unde le e locul: in obscurantismul mintii lor. Organizatiile religioase sa lase fariseismul deoparte! Sa nu mai foloseasca nimic din ce au creat posedatii pentru dezvoltarea umanitatii.

  Raportează
 • postat de indignatul Miercuri, 07 Noiembrie 2012 00:09 Link la comentariu
  0
  0

  Organizatiile religioase sa ramana acolo unde le e locul: in obscurantismul mintii lor. Organizatiile religioase sa lase fariseismul deoparte! Sa nu mai foloseasca nimic din ce au creat posedatii pentru dezvoltarea umanitatii.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.