Iar se măresc salariile în învăţământ

Iar se măresc salariile în învăţământ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„S-a semnat Contractul Colectiv de Muncă (CCM) la nivel de sector. Este un lucru bun, având în vedere că se stabilesc măsuri unitare pentru toate unităţile de învăţământ. Până acum, contractele erau încheiate doar la nivel de unitate de învăţământ şi existau tot felul de diferenţe. De exemplu, pe 5 iunie, de Ziua Educatorului, unii aveau liber, alţii că trebuie să facă activităţi festive cu elevii, iar alţii nu stipulaseră nimic de acest gen”, a declarat inspectoarea generală Laura Marin.
Aceasta a mai spus că în CCM se stipulează că, până la sfârşitul lunii iulie, se va discuta o nouă lege a salarizării în învăţământ care, mai spune şefa învăţământului gălăţean, ar prevedea automat şi majorări.
Având în vedere că informaţia vine cam în acelaşi context în care Băsescu, în 2008, a promulgat legea majorării salariilor cu de 50 la sută, pe care a abrogat-o după ce partidul său a ajuns la guvernare, profesorilor le va fi greu să spere la aşa ceva.

Citit 5521 ori Ultima modificare Joi, 06 Decembrie 2012 17:15

25 comentarii

 • postat de Octav
  Luni, 10 Decembrie 2012 20:04
  Cum v-ati chivernisi cei 800 - 900 - 1000 de ron stimati factori decidenti?! 600 pe naveta, 350 datorii legate de utilitati curente, .... ; atata vreme cat preturile la unele produse au inregistrat cote alarmante, cum explicati fenomenul inflationist si ce masuri urgente luati in favoarea populatiei care v-a votat?! in cel mai scurt timp o sa se ajunga sa punem semnul egal intre salariu si pretul unui produs. Un salariu decent pentru un trai decent ar trebui sa reprezinte de 3 ori salariul actrual si nci asa nu ar ajunge in conditiile actuale. Luati masuri urgente!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Mihail
  Luni, 10 Decembrie 2012 19:34
  Doamna Roxana Artene Penciu a vorbit intotdeauana cu respect si consideratie despre munca dascalilor si oamenii scolii,in niciun caz nu i se poate imputa rea vointa in acest caz;cred ca domnia sa a vrut sa se refera la faptul ca la inceputul anului ni s-a dat ceva din banii retinuti prin marinimia besesciana iar acum iar cateva firimituri ca sa se apropie salariul nostru de ceea ce a fost !!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Manaila
  Luni, 10 Decembrie 2012 16:59
  Uitati-va bine la imaginea care insoteste articolul!Un dulap vechi, reformat, si niste doamne profesoare extrem de modest imbracate, pe care doar dragostea de meserie le mai tine acolo.Asta-i cadrul didactic din Romania!Si cand mai vine cate-o desteapta de-asta care spune "Iar se maresc salariile in invatamant", nu-ti vine sa-i faci o vizita la redactie si sa-i spui sa mai citeasca?
  0
  0
  Raportează
 • postat de obositu revine
  Luni, 10 Decembrie 2012 14:26
  Ati vazut ce poate face un a-ti? Sigur ca stiu sa scriu si sa vorbesc corect romaneste insa am introdus intentionat sopirla sa demonsrez cuiva ca nu fondul problemei conteaza. Din aceasta cauza lucratorii din invatamint sunt dezbinati si primesc urme de firimituri ca si procent din PIB.Cei de sus sunt o parte profesori si stiu cum sa manipuleze ,cu ajutorul sindicatelor ,masa ca doar nu au investit in campania electorala pentru altii.Si mai stiu ca cine vrea sa invete o face si fara6% din PIB fiind sustinuti de parinti,rude etc. Problema UNITATII in invatamint pleaca di orcare cancelarie unde lumea se imparte in independenti,adica titulari gr 1,obedienti pe deferite trepte care fac frumos in fata directorului pentru calificative ori salarii/gradatii de merit,altii pentru ceva in plus la norma,pentru continuitate,oamenii lederului de sindicat care de regula ajunge director cu ajutorul politichiei prin ISJ. Pacat este ca atunci cind unul ajunge sus uita de unde a plecat .Vedeti de ce o DOAMNA de serviciu de la electrica , gaze ,si alte regii are salariul comparabil cu prof. gr 2 sau 1,iar cand margeti la cumparaturi au teancul de bonuri de masa...da pentru ca ei la un moment dat au facut ce trebuia si acum culeg roadele! Sa nu mai spun ca sunt profesori in acest oras care merita infinit mai mult decit unii lucratori din alte institutii care au telefon de serviciu,masina la scara etc pusi politic in functii pe care de regula nu le acopera cu pregatirea sau expertiza personala.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Profesor
  Luni, 10 Decembrie 2012 08:20
  Stimata d-na Penciu este vorba de reintregirea salariilor dupa ce au fost reduse cu 25% nu de o marire. Numai dezinformati publicul cititor. Daca sunteti o jurnalista cu adevarat va rugam sa reveniti cu un articol corect.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Iar mintim!
  Duminică, 09 Decembrie 2012 21:12
  Ar trebuie sa stii, domnita reporter, diferenta intre teorie si practica! Promisiuni, promisiuni!
  0
  0
  Raportează
 • postat de unu”
  Duminică, 09 Decembrie 2012 10:23
  Personal, nu mai pot fi dus cu zaharelul, cum nici multi colegi de-ai mei, care au sperat cu vreo 8 luni in urma, cand a venit la putere guvernul PONTA ca toate vor fi mai bune si frumoase, salarii decente, cresterea economiei a locurilor de munca, atragerea investitorilor si altele. Dimpotriva, situatia economica s-a inrautatit, nu exista strategii valide de dezvoltare economica ,de crestere a productiei.Profesorul rezista cu stoicism, ca asa l-a obligat toate guvernele postdecembriste, pana cand?!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Madalina
  Sâmbătă, 08 Decembrie 2012 21:15
  Iar se măresc salariile în învăţământ.....................de parca asa mari sunt incat ...wow, va dati seama???? se maresc iar... nici cu marire cu tot nu vor fi ca atunci cand ni se taiasera cei 25%, asa ca...recastigam dreptul nostru, ce ni se cuvenea de fapt. Iar in ceea ce priveste politica...pe nimeni nu intereseaza cu adevarat soarta invatamantului, ca sa fim optimisti, poate doar 1% din politicieni se gandesc cu adevarat sa faca ceva si pentru cadrele didactice.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Un gura casaca al cetatii pentru educator
  Sâmbătă, 08 Decembrie 2012 19:49
  Domnule ,,educator,, nu va contrazic ,studiile dumneavoastra si observatiile pertinente privim\nd frecventa acestei greseli nu anuleaza totusi atitudinea corecta si la obiect a domnului ,,obositu,,,privind situatia dramatica din invatamant..Trebuie sa recunosc ca oricum ar fi ,respectul pentru regulile gramaticii limbii romane trebuie sa existe ,indiferent de problemele pe care le infruntam!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Aha,asa sta problema!!!
  Sâmbătă, 08 Decembrie 2012 19:31
  ,,Remember,, are dreptate:Tariceanu,desi liberalii au sustinut majorarea cu 50 0/0 ,a avut curajul sa recunoasca ferm ca nu sunt posibilitati de majorare,iar Basescu si jalnicul Boc promiteau subt cuvant de onoare ca imediat ce vin la putere vor majora salariile cu 50 0/0,asa a fost ,eu nu sunt membru al niciunui partid si va spun purul adevar!!!Apoi ,toti oamenii din invatamant am simtit respectul manifestat de putere (P.D.L.) si generozitatea manifestata fata de slujitorii scolii!!!Am spus jalnicul Boc,pentru ca asa apare ,prin comparatie cu Basescu care are o inteligenta malefica ,dar macar asa si tot dovedeste ca are un I.Q mult superior celui ce i-a fost un preasupus subaltern!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Educator
  Sâmbătă, 08 Decembrie 2012 17:36
  @Un gura casca al cetatii. Nu este greseala din graba. Greseli precum "a-ti avut", "a-ti facut", "a-ti scris" etc. abunda in comentariile de pe site-uri si blog-uri.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Remember pentru IC
  Sâmbătă, 08 Decembrie 2012 17:28
  "Domnule" IC, se vede ca esti expert in manipu_lari si diversiuni. Aceasta reparatie nu are nici o legatura cu acea crestere de 33,4% pe care a contestat-o Tariceanu. Aceasta majorare reface salariul de baza (precizez: de baza) din iunie 2010, de dinainte de acea diminuare (la vedere) cu 25%. Mai raman de recuperat unele sporuri, indemnizatii si premii (ex: prima de vacanta, sporul de conditii nocive si periculoase pentru ingrijitoare si cei ce lucreaza non-stop pe calculator etc.). Referitor la acea crestere de 33,4% adoptata prin lege si promulgata de basescu, pedeleul a avut unele manifestari care vor intra in istorie pentru minciunile colosale si lipsa de profesionalism a guvernului: 1) dupa ce a tipat din toti bojocii ca a 2-a zi dupa ce va veni la guvernare, pedeleul va pune in aplicare Legea nr, 221/2008, guvernul pedele nu numai ca nu a pus in aplicare legea dar a anulat sporurile, indemnizatiile si premiile de care aminteam mai sus; 2) a dat, in cascada, mai multe ordonante de urgenta pentru anularea Legii 221/2008 care s-au dovedit a fi, toate, neconstitutionale. A pus totusi bomboana pe coliva cu Legea nr. 62/2011 (legea dictaturii -pardon, a dialogului social- in relatiile de munca) si Legea nr. 63/2011 (Legea salarizarii in invatamant) care a "inghetat" salariile la nivelul la care a vrut basescu (persoana care "munceste" intr-o zi cat munceste un profesor intr-o saptamana.).
  0
  0
  Raportează
 • postat de marks
  Sâmbătă, 08 Decembrie 2012 08:25
  Ihi si vin alegerile si imediat vedeti bani!!!!!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de IC
  Sâmbătă, 08 Decembrie 2012 06:43
  Personalul din invatamant avea salariul marit din 2008 daca nu sareau la gatul guvernului Tariceanu ceilalti bugetari .Ce usor uita unii ,pai atunci cand s-a decis ca sa nu se aplice legea respectiva nu erau la guvernare PNL sustinut de PSD ? Citez din stirile de atunci:"Premierul Tăriceanu a declarat că Executivul şi PNL nu vor accepta sacrificarea economiei româneşti prin aplicarea Legii privind majorarea salariilor profesorilor cu 50%, fără a explica ce măsuri va adopta, deşi actul normativ a fost promulgat de şeful statului.
  "Astăzi România este în faţa unei alegeri decisive pentru viitor. Unii politicieni au ales să meargă pe drumul instabilităţii. Trebuie să dăm dovadă de responsabilă privind politicile salariale. România nu-şi permite să aplice politici populiste şi iresponsabile. Partidul Naţional Liberal nu va accepta sacrificarea economiei româneşti. Dacă le adoptăm, îngenunchem economia României", a declarat premierul Tăriceanu.Premierul a făcut apel la înţelegerea liderilor sindicali şi a politicienilor şi a explicat beneficiarilor acestor majorări salariale că "aceleaşi partide care sprijină astăzi creşterile salariale iresponsabile, mâine vor sprijini majorarea taxelor şi impozitelor". În plus, a explicat el, dacă salariile cadrelor didactice au fost majorate, celelalte categorii de bugetari vor avea revendicări similare.
  Tăriceanu a criticat PSD şi PD-L pentru susţinerea majorării salariilor, spunând că politicienii au decis ca România să meargă pe drumul "crizei". Şeful Executivului l-a criticat şi pe şeful statului, spunând că a agreat o creştere salarială de 50%, deşi în urmă cu câteva luni critica Guvernul pentru că ar fi folosit prea mulţi bani din bugetul Educaţiei pentru majorările salariale şi susţinea că banii trebuie dirijaţi către investiţii, nu către consum".
  REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/premierul-tariceanu-refuza-sa-aplice-legea-majorarii-salariilor-din-invatamant-promulgata-de-presedinte.Asa ca ,Roxana , stirea acesta ai fi vrut sa ajute la campania electorala nu este asa ? Tariceanu a gandit ca un adevarat LIBERAL nu ca astia aliati ,dati spre rosu Parca in acesta problema tind sa cred ca in perioda guvernaruu PDL , acest partid si Basescu l-au plagiat pe Trariceanu.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Un gura casca al cetatii
  Sâmbătă, 08 Decembrie 2012 04:30
  Vai,cat de scrupulos esti domnule educator;probabil ca ,,obositu,,grabindu-se a tastat gresit,cum se intampla uneori,dar ce ma amuza este ca recunosc in dumneata pe unul dintre cei indignati de acuzele aduse sindicatului invatamantului,altfel nu cred ca ai fi reactionat atat de ferm;sunt greseli facute constient ,mult mai mari de aceasta ,sigur,eroare de redactare a lui ,,obositu,,!!!Sa ne vedem intai barna( a se citi tradarea sindicatului!!!)si apoi sa ne revoltam atat,ca ,errarum humanum est!!!,,,nu???!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Educator
  Sâmbătă, 08 Decembrie 2012 00:24
  "nu a-ti avut taria sa inghetati un an scolar" Tovarase "Obositu", esti obosit tare de tot! Sau esti semianalfabet? La "a doua sansa" cu tine! (nu ati avut taria sa inghetati un an scolar). Daca esti cadru didactic, vai de elevi!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Mihail
  Vineri, 07 Decembrie 2012 18:08
  Aveti perfecta dreptate ,domnule ,obositu,,;sindicatul este formal,ia banii si gata ,ce a facut in 23 de ani decat a slujit cu obedienta puterea facandu-i jocul meschin!!!Oamenii scolii nu vad padurea de copaci ,se bat pentru gradatii si diplome ,si nu sunt deloc solidari in lupta pentru derepturile lor legitime!!!Mai marii ,cand vad ca se poate si asa ne trateaza asa in bataie de joc;in preajma alegerilor anterioare si Basescu si amaratul ala de Boc,cel mic si pr..t ne promiteau subt cuvant de onoare ca vor majoraq salariile cu 50 0/0 cum promisesera liberalii,iar in final ne-au taiat cu cinism 25 0/0 din salarii ,aratandu-ne ca sunt si mincinosi pe langa evidenta lor neputinta si rea credinta!!!pana oamenii nu for fi solidari iin a-si sustine revendicarile ,nu ne putem astepta la nimic mai bun!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de alexx
  Vineri, 07 Decembrie 2012 17:59
  Vorbe electorale! În anul 1966, o învăţătoare cu vreo 44 ani de apostolat, a spus unui grup de tinere cadre didactice calificate titulare: "Învăţământul a fost, este şi va fi prost plătit." (Aceleaşi cuvinte vi le repet şi eu, după 43 ani de catedră şi 3 ani în alt domeniu.) De ce? Simplu: Pentru a fi politician român decident nu-ţi trebuie carte. Politicienii români de după 1989 sunt aşii hoţiei şi nesimţirii. Au apărut şi fraţii lor - şefii sindicatelor. Ce concerte stradale dau pentru fraierii (pentru ei) de la catedră!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Mihail
  Vineri, 07 Decembrie 2012 17:58
  Domnule ,,obositu,, aveti perfecta dreptate ;sindicatul invatamantului a fost intotdeauna sluga preaplecata a puterii iar oamenii scolii nu au curajul sa lupte deschis pentru drepturile lor!!!Asteptand doar la mila publica nu se ajunge la nimic multumitor,din pacate!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de another teacher- ramona
  Vineri, 07 Decembrie 2012 16:27
  Am citit cu atentie comentariile predecesorilor si sunt in perfect acord cu aproape tot ce s-a scris. Tind totusi sa cred ca dna.Penciu ironizeaza disponibilitatea si marinimia mai-marilor in context electoral. Sa ne amintim ca ni se promitea si ocuparea functiilor de conducere prin concurs si nu ni s-a intamplat. Promisiuni neonorate care vadesc ca si astia umbla pe cararile batute de anteriorii. Nu-mi ramane decat sa-mi exprim TOT DISPRETUL fata de ei.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Buna seara!
  Vineri, 07 Decembrie 2012 16:19
  Iar prosteste poporul ziarul!!! Parca NU a fost bugetara si doamna Roxana Penciu. Ce sa facem daca Dumnezeu a lasat UITAREA.
  0
  0
  Raportează
 • postat de obositu
  Vineri, 07 Decembrie 2012 15:55
  Daca eram eu capitanul de barcutza nu va mai dadeam nimic pentru ca nu meritati nici respect nici bani.Avind in vedere ca am facut o afirmatie uitati si argumentele:NU ati fost si nu sunteti UNITI,sunteti cu capul plecat ,va vindeti munca extrem de ieftin,va uriti si va sapati unii pe altii pentru niste firfirici(salarii,gradatii de merit),prin lasitatea voastra a disparut disciplina din scoala si a-ti acceptat sa faceti hirtogarie in detrimentul actului de invatamint,nu a-ti avut taria sa inghetati un an scolar pentru a-i trezi pe decidentii semidocti ca invatamintul reprezinta investitie in viitorul natiei iar nu in ultimul rind nu aveti taria sa cereti socoteala deschis sindicatelor de jos pina sus....apropo,cit are un debutant in invatamint in Grecia? daca mai cereti ceva la salariu sa nu destabilizati economia sa ajungem ca ei..am vrea noi! Si va rog nu ne mai aburiti cu o noua lege a salarizarii in invatamint ca ne-am saturat de ce a salarizarii unice/unitare cu acel 1/12 sau 1/15 ca niciodata nu s-a comunicat ceva serios.
  0
  0
  Raportează
 • postat de obositu
  Vineri, 07 Decembrie 2012 15:53
  Daca eram eu capitanul de barcutza nu va mai dadeam nimic pentru ca nu meritati nici respect nici bani.Avind in vedere ca am facut o afirmatie uitati si argumentele:NU ati fost si nu sunteti UNITI,sunteti cu capul plecat ,va vindeti munca extrem de ieftin,va uriti si va sapati unii pe altii pentru niste firfirici(salarii,gradatii de merit),prin lasitatea voastra a disparut disciplina din scoala si a-ti acceptat sa faceti hirtogarie in detrimentul actului de invatamint,nu a-ti avut taria sa inghetati un an scolar pentru a-i trezi pe decidentii semidocti ca invatamintul reprezinta investitie in viitorul natiei iar nu in ultimul rind nu aveti taria sa cereti socoteala deschis sindicatelor de jos pina sus....apropo,cit are un debutant in invatamint in Grecia? daca mai cereti ceva la salariu sa nu destabilizati economia sa ajungem ca ei..am vrea noi! Si va rog nu ne mai aburiti cu o noua lege a salarizarii in invatamint ca ne-am saturat de ce a salarizarii unice/unitare cu acel 1/12 sau 1/15 ca niciodata nu s-a comunicat ceva serios.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Teach
  Vineri, 07 Decembrie 2012 15:51
  D-na Roxana Artene Penciu isi bate joc de noi ... IAR se maresc ... cand s-au mai marit d-na? Nici acum nu a ajuns la nivelul de dinainte de taiere cu 25%. Va bateti joc de noi...
  0
  0
  Raportează
 • postat de Mihail
  Vineri, 07 Decembrie 2012 14:13
  Scartz!!!Se mai indura domnii guvernanti sa mai dea cateva firimituri la salariul asta amarat!!!Tov.capitan de Barcutza ,ajuns mare sef de stat ,abordat fiind de o doamna respectabila ,prof.cu gr.I ,pe tema salariului de mizerie ,i-a raspuns acesteia ca el,marele Conducator munceste in 2 ore cat un prof.ca dumneaei intr-o saptamana!!!asta este mentalitatea celor de la putere fat de oamenii scolii!!!Ne pleaca doctorii,informaticienii sialti oameni de vasloare ;profesorii se recalifica pe capete si vor naviga si ei catre meserii mai profitabile ca numai din demagogica daruire si apostolat nu se poate trai ,oricat de dezinteresat materialiceste ai fi!!!Functioneaza de minune si aici princiupiile economiei de piata ,cererea si oferta!!!!Platiti decent profesorii si alta va fi calitatea actului educational si in primul rand calitatea oamenilor care intra in sistem!!!Un amic cu aproape 40 ani de activitate didactica ,cu toate gradele si un doctorat in tolba nu are nici 2000 ,salariu ce il are lejer o secretara de la o institutie bugetara!!!Nu-m-as mai face profesor nici in ruptul capului sa stiu ca ma asteapta un salariu de mizerie,piata muncii este plina de oferte mult mai tentante!!!!oricum aceste marunte majorari se fac pe fondul cresterii inflatiei si implicit a preturilor,in aceasta tara condusa de incompetenti si cu o economie atat de vulnerabila,ca sa ma exprim totusi elegant!!!Sanatate si multi ani va doresc ca cde salarii au grija astia carede 23 de ani ne duc cu zaharelul batandu-si joc de noi cu nerusinare!!!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.