Profesorii nu mai pot organiza tabere fără agenţiile de turism

Profesorii nu mai pot organiza tabere fără agenţiile de turism
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) şi Ministerul Educaţiei au încheiat un Protocol de colaborare prin care anunţă ca "vor elabora un set de proceduri punctuale de achiziţionare a pachetelor de servicii turistice de către unităţile de învăţământ pentru excursiile ce se vor derula cu elevii, proceduri ce vor cuprinde, obligatoriu, încheierea unui contract cu o agenţie de turism, care să fie deţinătoare a licenţei de turism şi a poliţei de asigurare a serviciilor turistice, conform legislaţiei în vigoare". Orice excursie sau deplasare care implică elevi nu se va mai putea organiza decât cu un dosar, care trebuie să conţină licenţa de turism a agenţiei şi poliţa de asigurare.

ANAT susţine că-şi doreşte astfel o campanie împotriva concurenţei neloiale şi ilegal desfăşurate pe piaţa de turism, încercând astfel să  diminueze numărul excursiilor derulate în condiţii improprii, dar şi evaziunea fiscală.

Inspectoratele n-au primit nimic oficial

De la Inspectoratul Şcolar ni s-a spus că, deocamdată, aceste prevederi nu se aplică, deoarece de la Ministerul Educaţiei nu a venit niciun document oficial care să ceară să aplice acest lucru.

Pe de altă parte, profesorii care organizează excursii sunt nemulţumiţi: „Este o decizie foarte proastă. Mie îmi îngrădeşte libertatea de mişcare. Eu organizez frecvent excursii. Dacă nu aş alege condiţii bune, cu siguranţă că elevii de liceu ar renunţa să mai vină cu mine. E clar că prin agenţiile de turism preţurile vor creşte, pentru că-şi vor lua şi comision. Şi în iarna aceasta am organizat o tabără la Buşteni, unde am avut patru zile cazare şi câte o masă pe zi (ciorbă şi grătar cu garnitură) care a  costat 260 de lei de persoană.  Iar vara, fiind profesor de geografie, organizez trasee, în funcţie de indicaţiile salvamontiştilor. Pe traseu caut şi cazare. Elevii întotdeauna au fost mulţumiţi şi de condiţii şi de preţuri. Dacă asemenea prevederi chiar vor intra în vigoare, nu cred că vor mai fi profesori care să mai organizeze tabere”, ne spune cadrul didactic respectiv.

Citit 3520 ori Ultima modificare Marți, 15 Ianuarie 2013 18:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.