Biblioteca Colegiului "Costache Negri", reorganizată prin voluntariat

Biblioteca Colegiului "Costache Negri", reorganizată prin voluntariat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Coordonată de distinsa profesoară Elvira Alexandrescu - cu susţinerea directoarei colegiului, prof. Andra Ionescu - Biblioteca de la „C. Negri” a căpătat o nouă înfăţişare. Prin voluntariat, acest edificiu al cărţii a fost supus unui program intens de restaurare şi înnoire. „Întâi de toate am reorganizat colecţia bibliotecii care numără 16.000 de volume; pe unele le-am restaurat, fiindcă necesitau această etapă având valoare de colecţie, altele sunt de neînlocuit. Alte 1.000-1.300 de cărţi - donate de diferiţi iubitori de carte din Galaţi - aşteaptă să fie aşezate în rafturi şi oferite apoi elevilor spre studiu”, ne explică profesoara Elvira Alexandrescu.

Georgiana Maţoianu, Manuela Maţoianu, Andreea Nistor, Alina Maftei, Simona Ilie (clasa a XI-A) sunt doar câteva dintre tinerele voluntare nelipsite din biblioteca liceului. Între iubitorii cărţii se numără şi profesorul de filozofie Cristian Aciobăniţei, dirigintele clasei a XI-A.  Şi-au făcut simţită prezenţa şi tinerele de la clasa a XII-a, care s-au ocupat de aranjarea cărţilor de limba franceză. Din ecuaţie nu lipseşte "slujitorul de serviciu" al bibliotecii, profesoara Elvira Alexandrescu, veşnic îndrăgostită de copii şi de cărţile sale. Toţi aceşti oameni frumoşi au transformat biblioteca într-un spaţiu vital, plin de lumină şi adecvat studiului.

"Liceeni[i] în dungi", nelipsiţi din Casa Cărţii

„Sprijinul nostru vine în permanenţă de la directoarea noastră, dar şi de la membrii colectivului redacţional al revistei şcolare ˝Liceeni în dungi˝ care - fie că pregătesc periodicul, fie că ne sprijină în organizarea vreunei manifestări cultural-educative - sunt nelipsiţi din Casa Cărţii", subliniază doamna Elvira. Biblioteca a devenit locul marilor prietenii... "Aici am descoperit marii scriitori, dar am legat şi prietenii frumoase cu alţi colegi care iubesc cartea”, ne povesteşte Georgiana. Dragostea de carte este cultivată la „C. Negri” ca o continuare a misiunii pe care această „pepinieră” de educatori, învăţători şi profesori o are de peste 135 de ani. Nu poţi să faci educaţie fără să treci prin bibliotecă. „Pe lângă programul de împrumut, periodic, în colaborare cu colegii noştri, organizăm manifestări cultural educative, în funcţie de un calendar al evenimentelor, pe care l-am numit ˝Reading Day˝”, ne explică prof. Elvira Alexandrescu.

„Reading Day” conţine activităţi cultural educative care adună elevii şi profesorii la dezbatere, lunar şi ori de câte ori este nevoie. Este o invitaţie la poezie, la muzică şi creaţie pentru elevii îndrăgostiţi iremediabil de carte.

Citit 3552 ori Ultima modificare Vineri, 25 Ianuarie 2013 17:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.