Se schimbă componenţa consiliilor de administraţie din şcoli

Se schimbă componenţa consiliilor de administraţie din şcoli
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ordonanţa 92/2012 semnată în decembrie de Ecaterina Andronescu a fost aprobată, prin vot, în plenul Camerei Deputaţilor, nu înainte ca membrii Comisiei de învăţământ să-i mai aducă o serie de amendamente. Aceasta aduce câteva modificări esenţiale în Legea Educaţiei elaborată pe timpul lui Funeriu. Conform ordonanţei, clasa a IX-a va rămâne la liceu, iar elevii de clasa a VIII-a vor da evaluarea naţională la două discipline, ca şi până acum, română şi matematică. Conform Legii Educaţiei, elevii care sunt acum a VI-a ar fi trebuit să aibă în plus şi o probă transdisciplinară, la chimie, fizică şi biologie.

De asemenea, s-a bătut în cuie faptul că profesorii cu funcţii de conducere vor fi total degrevaţi de normă.

Tot în acest act normativ se stipulează că în consiliile de administraţie ale şcolilor ponderea cadrelor didactice va fi de 50 la sută, nu maxim trei profesori şi directorul, cum era trecut în lege.

Educatorii şi învăţătorii nu mai sunt obligaţi să facă facultatea în următorii 6 ani dacă vor să îşi păstreze postul, însă pentru ocuparea funcţiilor de conducere este necesară "absolvirea cu diplomă a studiilor universitare de licenţă în profilul postului".

Citit 5335 ori Ultima modificare Joi, 07 Martie 2013 16:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.