Învăţătorul de la „after-school”, plătit de la buget

Învăţătorul de la „after-school”, plătit de la buget
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pe site-ul Ministerului Educaţiei a fost publicat „programul de guvernare în Educaţie, pe 2013-2016, care conţine zece pagini şi zeci de promisiuni pe care aleşii noştri le fac în vederea îmbunătăţirii stării învăţământului.

Printre multe alte obiective, ne-au atras atenţia câteva mai importante, prin implementarea cărora s-ar rezolva într-adevăr câteva probleme esenţiale.

Astfel, guvernanţii îşi propun finalizarea până în 2016 a campusurilor şcolare începute în 2008 şi neterminate, din cauza lipsei surselor de finanţare. Asupra acestui lucru ministrul Pricopie a detaliat cu alte ocazii că ar fi demarat procedurile pentru obţinerea unui împrumut de la Banca Mondială.

Tot până în 2016, guvernanţii îşi propun să înfiinţeze peste 50.000 de locuri la creşe şi grădiniţe.

Se va urmări, de asemenea, generalizarea programul „Şcoala de după şcoală” în parteneriat cu autorităţile locale, agenţii economici şi părinţii elevilor. Guvernul îşi propune să  plătească de la buget salariile cadrelor didactice care susţin programul de „after school”, astfel părinţii nu vor mai fi obligaţi să-l finanţeze din propriile buzunare.

Rămâne de văzut câte din cele zece pagini de propuneri vor reuşi să rezolve guvernanţii.

Citit 3240 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Martie 2013 16:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.