Şcoala Nr. 12 premiată în "Săptămâna Olandei"

Şcoala Nr. 12 premiată în "Săptămâna Olandei"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Şcoala „Miron Costin” a concurat alături de alte unităţi de învăţământ din Galaţi în competiţia lansată sub numele de „Săptămâna Olandei”, organizată în perioada 11-15 martie 2013 de către Asociaţia pentru Managementul Artelor, împreună cu Ambasada Regatului Ţărilor de Jos în România. Participarea la acest program presupunea desfăşurarea  unor serii de activităţi  a căror rezultate urmau să fie jurizate şi premiate.

Toate clasele implicate au participat la activităţi de informare asupra istoriei, culturii şi civilizaţiei olandeze. Cei mai mici au realizat prin tehnici diverse specifice artelor plastice şi abilităţilor practice, lucrări ce au avut ca temă simboluri olandeze: drapele, lalele, mori de vânt, biciclete, saboţi. Toate produsele muncii lor au fost grupate într-o expoziţie  denumită „Ambasada Olandei”.

Vineri, când s-a încheiat săptămâna de concurs, am fost mândri că numele şcolii noastre s-a auzit de multe ori printre câştigători. Echipa şcolii noastre, formată din Alexandra Dobrea, Cosmin Lazăr şi Denisa Gălăţeanu, a câştigat concursul de cultură generală, iar ca premiu vor merge în vizită la Bucureşti la Ambasada Regatului Ţărilor de Jos. De asemenea, Adriana Patriche a fost selectată în finala concursului de eseuri şi a obţinut locul al II-lea. Expoziţia organizată de elevii ciclului primar a fost printre câştigătoare. Ca premiu am primit răsaduri de flori pentru realizarea unei grădini olandeze în curtea şcolii, de care ne vom îngriji cu responsabilitate.

Lenuţa Cotos,  învăţătoare la Şcoala Gimnazială „Miron Costin”

Citit 2947 ori Ultima modificare Marți, 19 Martie 2013 19:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.