Topul şcolilor care au elevi în loturile pentru naţionale. 60 la sută dintre olimpici sunt de la CNVA

Topul şcolilor care au elevi în loturile pentru naţionale.  60 la sută dintre olimpici sunt de la CNVA
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Urmează la egalitate Colegiul „Cuza” şi „Spiru Haret” din Tecuci * Pe locul al III-lea este Pedagogicul, iar pe locul al IV-lea Şcoala Nr. 29


Din lista pe care ne-a furnizat-o conducerea ISJ rezultă că, în această perioadă, nu mai puţin de 124 de elevi gălăţeni reprezintă Galaţiul la fazele naţionale ale olimpiadelor de la disciplinele de cultură generală. Nu i-am inclus aici pe elevii care participă la concursurile vocaţionale şi cele de la disciplinele tehnologice, acestea fiind subiectul unui alt material.

Dintre cei 124 de olimpici calificaţi la naţională, 71 sunt de la CNVA, unitate care a reuşit să înscrie elevi în loturile mai multor discipline, aşa cum s-a întâmplat în mai mulţi ani. Ei deţin o pondere foarte mare din numărul olimpicilor gălăţeni, loturile pentru naţională fiind populate în proporţie de aproape 60 la sută de CNV-işti.

Bătălie pentru locul al doilea

Pentru locul al doilea în topul olimpicilor se luptă două unităţi de învăţământ – Colegiul Naţional „Al. I. Cuza” şi Colegiul Naţional „Spiru Haret” Tecuci, cu câte 11 olimpici la fazele naţionale. Colegiul Naţional „C. Negri” a reuşit să înscrie opt elevi şi se află pe locul al treilea. Pe locul al IV-lea se află Şcoala Nr. 29 cu şase elevi în loturile pentru naţională, aceasta fiind cea mai „olimpică” şcoală generală. Imediat, cu câte cinci olimpici de fiecare s-au clasat Şcolile Nr. 9 şi Nr. 5, urmate de Colegiul Naţional „Mihail Kogălniceanu” şi Şcoala Nr. 28 cu câte patru elevi pentru fazele naţionale. Şcoala Nr. 13 are trei olimpici, iar Colegiul „C. Hogaş”, Liceul Teoretic „E. Racoviţă” şi Şcoala Nr. 24 au câte doi.

Olimpici şi de la liceele din mediul rural

O surpriză plăcută a fost faptul că anul acesta avem şi elevi de la liceele din mediul rural ca reprezentanţi ai Galaţiului la olimpiadele naţionale: Liceul Tehnologic „Paul Bujor” din Bereşti şi Liceul Tehnologic „Costache Conachi” din Pechea au câte un elev calificat. Sunt şi alte unităţi de învăţământ care se mai mândresc că au câte un elev în loturile pentru olimpiadele naţionale: Colegiul Economic (care are şi elevi la olimpiadele tehnologice), Liceul Teoretic „Dunărea” şi Şcolile 34, 33, 10, 41 şi 40. 

 

Citit 2894 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Aprilie 2013 18:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.