-
18 licee s-au înscris ieri la startul Spring Day, manifestare a tinereţii menită a marca apartenenţa la marile valori europene. Organizator - Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport Galaţi, care i-a antrenat pe elevi la întrecerea cultural-culinară ce a surprins specificitatea fiecărui popor în parte. Fiecare echipaj a susţinut două probe. Cea de artă culinară a încântat ochiul privitorilor cu gustoase bucate tradiţionale. Ana Maria Vasiliu şi Mariana Nacu, de la DJTS, „s-au sacrificat” şi au degustat mâncărurile dulci, acre, usturoiate, sărate, piperate... De înaltă ţinută a fost şi spectacolul susţinut de fiecare echipă în parte, cu dansurile, cânturile, melosurile şi costumele reprezentative ale ţării prezentate. Juriul a apreciat sârguinţa cu care s-au documentat liceenii şi modul în care au surprins aspectele ce ţin de tradiţie şi spiritualitate. Am admirat costumele, ambientul pe coardă de vioară, bucatele cehe şi "una bucată Kafka", în carne şi oase, întruchipate de elevii Liceului Emil Racoviţă. Seminariştii ne-au îmbiat cu turta dulce din Lituania, iar „slovacii” de la „Mircea Eliade” cu ochioase salate de fructe aşezate într-o spirală a ascensiunii.
„Ziua Primăverii”, la Galaţi: 18 licee au surprins valorile europene Scris de Maria Stanciu


Maria Stanciu
Articole recente - Maria Stanciu
Elena Alistar, prima femeie deputat în Sfatul Țării din Basarabia „E nevoie de presă scrisă ca de aer” - concluzia dezbaterii „Ziarul, o carte deschisă” Radio UZPR, în vizită la Tecuci Pe urmele Smarandei Brăescu, la Tecuci, cu Radio România Cultural Requiem pentru poetul Nicolae Dabija, în revista "Literatura și Arta"
Mai multe din această categorie: