Iată ce isprăvi au mai făcut elevii de la "Cuza"

Iată ce isprăvi au mai făcut elevii de la "Cuza"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Elevii Colegiului Naţional „Al. I. Cuza” au  devenit cărţi „vivante” şi au fost „răsfoite” de gălăţenii pasionaţi de lectură duminică, 12 mai 2013, pe Faleza Dunării, în zona Foişorului, în cadrul evenimentului „Read A Living Book”.

Machiaţi şi costumaţi în personaje din cărţi şi cu chef de stat la poveşti, copiii le-au vorbit trecătorilor despre opere de referinţă din literatura română şi universală, au împărţit semne de carte şi le-au oferit cărţi şi jucării celor mai activi interlocutori.

Cărţile prezentate s-au adresat tuturor categoriilor de vârstă şi au încercat să împace toate gusturile, de la literatura pentru copii, literatura SF, de aventură, de dragoste, până la cărţile-metaforă a literaturii, adresate publicului avizat.

Partenerii şi sponsorii evenimentului sunt Primăria Galaţi, Asociaţia Cultural - Ştiinţifică „Al. I. Cuza”, Librăriile „Humanitas” şi tipografia MultiPrint.

„Proiectul de promovare a lecturii intitulat „Trăiesc. Respir. Citesc” are în vedere mai multe acţiuni care vizează sensibilizarea publicului larg pentru lectură, dar şi de a găsirea unor soluţii pentru ca pasionaţii de lectură să-şi poată împărtăşi experienţele, să poată face schimb de idei”, susţine iniţiatoarea evenimentului, profesoara de limba şi literatura română, Luminiţa Lupu.

Citit 2185 ori Ultima modificare Marți, 14 Mai 2013 18:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.