Vezi care va fi structura anului şcolar viitor

Vezi care va fi structura anului şcolar viitor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pe site-ul Ministerului Educaţiei a fost publicat proiectul ordinului de ministru prin care se stabileşte structura anului şcolar 2013-2014. În mare, elevii vor avea acelaşi număr de săptămâni alocate studiului şi acelaşi număr de săptămâni alocate vacanţelor ca şi anul acesta, cu deosebirea că vacanţa de iarnă va avea numai două săptămâni, nu trei cum a fost acum. Cea de-a treia săptămână de vacanţă va fi mutată la începutul lui februarie, când se va termina primul semestru, actualul ministru revenind la moda vacanţei intersemestriale. 
Anul şcolar 2013-2014 va începe pe 16 septembrie. Între 2 şi 10 noiembrie 2013, elevii de şcoală primară şi grupele de grădiniţă vor avea vacanţa intrasemestrială. Între 21 decembrie 2013 şi 5 ianuarie 2014, doar două săptămâni, a fost programată vacanţa de Crăciun. De pe 6 până pe 31 ianuarie, elevii se reîntorc în bănci, pentru finalizarea semestrului I.
Între 1-9 februarie 2014 se va intra în vacanţa intersemestrială. Semestrul al II-lea va începe pe 10 februarie şi se va termina pentru cei mai mulţi dintre elevi pe 20 iunie. Între 7 –11 aprilie a fost programată săptămâna „Şcoala altfel”, iar între 12 şi 22 aprilie va fi vacanţa de primăvară (Paştele va fi pe 20 aprilie 2014).

Citit 3994 ori Ultima modificare Luni, 27 Mai 2013 13:53

8 comentarii

 • postat de Erata
  Miercuri, 29 Mai 2013 07:08
  "În săptămâna "Şcoala altfel" copiii să fie duşi acolo...." şi ")" după "profesor debutant". Scuze!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Educaţia
  Miercuri, 29 Mai 2013 07:03
  În dezbaterea de ieri de la FSLI cu ministrul educaţiei şi cu "mai marii" din acest domeniu s-a discutat şi problema încărcării manualelor şi a programelor şcolare. S-a discutat despre nr. de ore de la unele discipline. S-au pus în evidenţă cunoştinţele inutile pentru un absolvent de liceu, cunoştinţe care în alte ţări se predau la facultate. Ministrul a promis că va declanşa procedurile pentru aerisirea manualelor şi a programelor. Apropo: şi Remus Pricope şi Ecaterina Andronescu au precizat că manualele digitale nu se vor introduce în detrimentul manualelor clasice, pe hârtie. S-a discutat şi despre auxiliarele la manuale; afaceri pentru unii, împovărare pentru alţii. S-au discutat aspecte despre legarea învăţământului de viaţa reală, de practică. În săptămâna "Şcoala altfel" copii să fie duşi acolo unde se produce laptele, unde se plămădeşte şi se coace pâinea, unde se produc grâul şi făina. S-a discutat despre nr. real de elevi la clasă, despre desfiinţarea iraţională a şcolilor, despre faptul că nu se decontează naveta elevilor dar şi naveta personalului didactic; despre salariile personalului din învăţământ (500-600 lei pentru o îngrijitoare, 700 de lei pentru un profesor debutant.S-a recunoscut că acestea înseamnă bani care nu prea sunt pentru că nu vor F.M.I. şi B.M. Remus Pricope a promis că va acţiona pentru a înlătura amestecul organismelor monetare internaţionale în problemele de finanţare a învăţământului. Dacă va şi reuşi, e o întrebare la care e f. greu de răspuns pentru că atunci când devine incomod, un ministru poate fi şi demis (la comanda celor deranjaţi, bineînţeles!), mai ales că R.M. nu este angajat politic.
  0
  0
  Raportează
 • postat de vlad
  Marți, 28 Mai 2013 22:24
  Asa e. Se invata mult prea mult. Daca se prefera programul after school trebuie in sistem de urgenta cate un pat pt fiecare copil pt odihna. Atentie: pt. odihna, nu neaparat somn. Copiii sunt fragezi si coloana lor (si nu numai; ficatul..) are nevoie si de relaxare. Dar, cu siguranta copiii se vor obisnui si cu programul de odihna. 40 de ore pe sapt. la scoala fara odihna e epuizant si pt un adult daramite pt un copil. Sa se revina la 3 semestre ar fi ideal. E f f multa epuizare. Vacantele sa fie de cel putin 3 saptamani pt refacerea organismului. Vacanta sa inceapa la 1 iunie. Calitatea conteaza si nu cantitatea. "n" versiuni de manuale. Un set si bun. Si acesta scurt si cuprinzator.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Stanica Ambrinoc
  Marți, 28 Mai 2013 07:11
  ... Reforma in educatie ... un proiect ratat, politicienii spun multe si nu fac nimic. Se "invata" mult si fara rost. Copiii numai au copilarie si nici scoala. Nu au parinti si nici profesori, toata lumea se zbate ... sa supravietuiasca. De vina e "sistemul", dar nu-l vede nimeni, exista ... dar nu se vede ... curge in sangele nostru mioritic ... Sunt cadre didactice care incearca si vor, dar pentru unii, sistemul le protejeaza ... drepturile ...
  0
  0
  Raportează
 • postat de Stanica Ambrinoc
  Marți, 28 Mai 2013 06:59
  ... Reforma din educatie ... este un proiect ratat, politica face de toate si nimic, trec anii degeaba. Se "invata" mult si fara rost, copiii nu au copilarie si nici scoala. Nu au parinti si nici profesori, toata lumea se zbate ... sa supravietuiasca. "Sistemul" ... este de vina, dar noi nu-l recunoastem, nu-l vedem, nu vrem sa-l vedem ... este in sangele nostru ... Am cunoscut si cunosc inca, oameni cu suflet, cadre didactice, care vor si incearca, dar unii nu au nici-o problema, "sistemul" le protejeaza ... drepturile ...
  0
  0
  Raportează
 • postat de lmn
  Luni, 27 Mai 2013 14:57
  copiii
  0
  0
  Raportează
 • postat de lmn
  Luni, 27 Mai 2013 14:54
  De ce nu putem reveni la 3 trimestre? De ce ,,Sa stii mai multe,sa fii mai bun" din nou inaintea Pastelui? Parintii fac rost de scutiri, copii intra deja in vacanta!
  0
  0
  Raportează
 • postat de lmn
  Luni, 27 Mai 2013 14:51
  De ce nu putem reveni la 3 trimestre?
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.