Suceveniul, gazdă pentru etapa naţională a concursului "Universul cunoaşterii prin lectură"
Foto: Foto: Violeta Stanciu

Suceveniul, gazdă pentru etapa naţională a concursului "Universul cunoaşterii prin lectură"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Peste 200 de elevi şi profesori din toate judeţele ţării au participat la sfârşitul acestei săptămâni la etapa naţională a Concursului pentru Elevii din Mediul Rural „Universul cunoaşterii prin lectură”, care s-a desfăşurat la Suceveni. Echipajul din Suceveni a obţinut un premiu special. Premiul I a fost câştigat de elevii de la Satu Mare, premiul al II-lea de cei din  Suceava, iar premiul al III-lea a mers la Bistriţa Năsăud.

Deşi ministrul Remus Pricopie a anunţat că va veni la festivitatea de premiere, nu a mai ajuns. A fost în schimb fostul ministru al Educaţiei – Ecaterina Andronescu, care le-a recomandat copiilor să asculte de părinţi şi profesori şi să urmeze exemplul lui Vasile Burlui – fostul rector al UMF Iaşi şi iniţiatorul Universităţii Apollonia, născut la Suceveni, cel care a sponsorizat cu generozitate organizarea concursului.

Organizatoarea competiţiei, inspectoarea Nicoleta Crînganu ne-a spus că, deşi unii dintre participanţi au fost nemulţumiţi că nu au prins loc pe podium, au recunoscut că juriul a fost obiectiv. „Inspectoarea generală din MEN, Mina Rusu a apreciat că lucrările elevilor nu au conţinut clişee preluate de la profesori şi au avut o anumită prospeţime. Vreau să transmit mulţumiri celor peste 40 de profesori gălăţeni care s-au implicat trup şi suflet în organizarea concursului, inclusiv prin atragere de sponsori. De asemenea, mulţumim colectivelor colegiilor „Paul Dimo” şi „Radu Negru” care i-au cazat şi ospătat pe elevii şi profesorii veniţi din toată ţara”, ne-a mai spus Nicoleta Crînganu.

Citit 4433 ori Ultima modificare Luni, 03 Iunie 2013 09:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.