Suceveniul, gazdă pentru etapa naţională a concursului "Universul cunoaşterii prin lectură"
Foto: Foto: Violeta Stanciu

Suceveniul, gazdă pentru etapa naţională a concursului "Universul cunoaşterii prin lectură"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Peste 200 de elevi şi profesori din toate judeţele ţării au participat la sfârşitul acestei săptămâni la etapa naţională a Concursului pentru Elevii din Mediul Rural „Universul cunoaşterii prin lectură”, care s-a desfăşurat la Suceveni. Echipajul din Suceveni a obţinut un premiu special. Premiul I a fost câştigat de elevii de la Satu Mare, premiul al II-lea de cei din  Suceava, iar premiul al III-lea a mers la Bistriţa Năsăud.
Deşi ministrul Remus Pricopie a anunţat că va veni la festivitatea de premiere, nu a mai ajuns. A fost în schimb fostul ministru al Educaţiei – Ecaterina Andronescu, care le-a recomandat copiilor să asculte de părinţi şi profesori şi să urmeze exemplul lui Vasile Burlui – fostul rector al UMF Iaşi şi iniţiatorul Universităţii Apollonia, născut la Suceveni, cel care a sponsorizat cu generozitate organizarea concursului.
Organizatoarea competiţiei, inspectoarea Nicoleta Crînganu ne-a spus că, deşi unii dintre participanţi au fost nemulţumiţi că nu au prins loc pe podium, au recunoscut că juriul a fost obiectiv. „Inspectoarea generală din MEN, Mina Rusu a apreciat că lucrările elevilor nu au conţinut clişee preluate de la profesori şi au avut o anumită prospeţime. Vreau să transmit mulţumiri celor peste 40 de profesori gălăţeni care s-au implicat trup şi suflet în organizarea concursului, inclusiv prin atragere de sponsori. De asemenea, mulţumim colectivelor colegiilor „Paul Dimo” şi „Radu Negru” care i-au cazat şi ospătat pe elevii şi profesorii veniţi din toată ţara”, ne-a mai spus Nicoleta Crînganu.

Citit 4326 ori Ultima modificare Luni, 03 Iunie 2013 09:33

1 comentariu

 • postat de REMUS
  Marți, 04 Iunie 2013 02:11
  IN SFARSIT VEDEM CA APARE SI IN COMUNA SUCEVENI ASTFEL DE EVENIMENTE .MULTE MULTUMIRI DOMNULUI BURLUI PTR INITIATIVA CARE A AVUTO.SI IAR TIN SAI MULTUMESC DOMNULUI BURLUI PTR MONUMENTUL DIN CURTEA BISERICII LA CARE AM PARTICIPAT LA SFINTIREA LUI.SA NE TRAITI DOMNULE BURLUI VASILE CACI POATE ACUM IN AL NOULEA CEAS SE POATE VEDEA CE VALORI EXISTA IN COMUNA SUCEVENI SI CUM VOM PUTEA DEZVOLTA TRADITIILE ACESTEI COMUNE .CU RESPECT DIN OLANDA CETATEAN AL ACESTEI COMUNE REMUS PRESURA.MULTE MULTUMIRI SI DOMNULUI PRIMAR HANTA.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.