Campionii gimnaziştilor gălăţeni visează să plece în străinătate

Campionii gimnaziştilor gălăţeni visează să plece în străinătate
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
  • Astăzi vi-i prezentăm pe doi dintre ei, Ioana Cristina Buţu şi Rareş Purdea, de la CNVA

Doi dintre cei cinci elevi care au obţinut medii maxime la admiterea la liceu sunt absolvenţi ai CNVA. Despre Ioana Cristina Buţu am mai scris când am felicitat-o pentru menţiunea şi medalia de argint obţinute la faza naţională a olimpiadei de fizică. S-a mai clasat, anul acesta, pe primul loc şi la competiţia de chimie „Magda Petrovanu” şi la Cangurul lingvist. A ales să-şi continue studiile la clasa de matematică-informatică intensiv, iar după absolvirea liceului vrea să fie admisă la o facultate din Anglia sau Statele Unite. Fiind bună la toate disciplinele, nu ştie, deocamdată, spre ce anume i se vor îndrepta paşii, dar vrea să „facă ceva măreţ”, astfel încât să fie mulţumită de sine şi să fie fericită.

În timpul liber cântă la pian, se plimbă cu rolele, iar în vacanţe schiază. „De regulă îmi fac temele până la 8-9 seara. Când am teste importante, stau şi până la 11-12 noaptea. Am muncit constant şi consecvent”, spune eleva, care crede că, muncind, ai şanse să devii cineva şi în România, dar mai multe oportunităţi îţi oferă studiile în străinătate.

„Vreau să am un statut şi să nu am grija zilei de mâine”

raresCu Rareş Purdea am stat de vorbă telefonic. El a scăpat deja de emoţiile admiterii şi-şi permite să se relaxeze undeva la munte. Consideră că a reuşit să ia numai 10 pe linie, deoarece a muncit cu maximă eficienţă: „Am preferat să stau două ore la birou şi să mă concentrez maxim, decât să mă întind patru ore şi să nu rezolv mare lucru”, ne dezvăluie el secretul succesului său. Va continua studiile la clasa de matematică-informatică bilingv engleză şi, la fel ca şi colega sa, va urma o facultate în străinătate. „Mă tentează şi o carieră în medicină, cum mă ispiteşte tatăl meu, dar aş vrea să lucrez şi în IT, domeniu de viitor. Am timp să mă decid în cei patru ani de liceu”, spune el cu convingere. Nu ar alege să rămână în România, pentru că îşi doreşte de la viaţă foarte multă stabilitate: „Vreau să ştiu că, dacă muncesc, am un statut şi nu am grija zilei de mâine. Atunci când îmi place ceva pot munci foarte mult, de aceea meseria mi-o voi alege numai dacă mi se potriveşte”, ţine el să mă lămurească. În timpul liber, face înot, merge cu bicicleta, se întâlneşte cu prietenii. Îi place să facă scufundări, este deja în al treilea an, iar pentru acest lucru merge în Grecia.

Rămâneţi alături de "Viaţa liberă" pentru poveştile celorlalţi trei campioni ai gimnaziştilor.

Citit 3999 ori Ultima modificare Vineri, 12 Iulie 2013 17:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.