Adelina Voicu - verişoara lui Lucian Bute - este campioana din ringul notelor de zece
Foto: Foto: M. Ţuca

Adelina Voicu - verişoara lui Lucian Bute - este campioana din ringul notelor de zece
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Eleva de la Şcoala Nr. 26 se numără printre cei cinci absolvenţi de gimnaziu cu medie maximă la admiterea în liceu


Adelina Voicu nu ar fi vrut să se laude că este rudă cu celebrul Lucian Bute, dar la insistenţele părinţilor, a recunoscut că boxerul de renume mondial şi verişorul ei este modelul său în viaţă. Aşa cum acesta a adunat victorie după victorie, şi Adelina nu s-a lăsat mai prejos şi a pus notă de zece lângă notă de zece, timp de opt ani de zile. „Din clasa I am ştiut că trebuie să învăţ constant şi nu mi-am lăsat niciun gol în cunoştinţe”, spune cea care a scăpat de emoţiile admiterii la liceu încă de când s-au afişat notele la evaluare, pentru că a reuşit să obţină medii maxime pe toată linia. Ca un adevărat campion de cursă lungă, a ştiut să-şi planifice minuţios timpul şi să lucreze sistematic pentru a-şi îndeplini visul. Media zece la admiterea la liceu nu este o întâmplare, ea şi-a dorit de ceva vreme acest lucru şi l-a obţinut. „Nici nu m-am bucurat atât de tare cum am crezut. După atâta muncă, rezultatul era previzibil pentru mine”, mărturiseşte Adelina.

Între arhitectură şi literatură

Va urma liceul la clasa de matematică-informatică şi îşi doreşte să devină arhitect. „Îmi place să proiectez, sunt foarte atentă la detalii. Aş vrea să am ocazia să fac şi case mari şi spaţioase, cu parfum de epocă, aşa cum este Biblioteca „Urechia”, dar şi clădiri moderne, gen zgârie nori”, spune ea. Cu toate acestea, parcă n-ar renunţa nici la pasiunea ei pentru limba şi literatura română. Se vede având şi o carieră de cercetător în domeniul lingvisticii, îi place foarte mult să citească, iar puţinul timp liber pe care-l are în cursul săptămânii îl petrece în compania cărţilor. Nici dacă va face facultatea în România sau în străinătate nu s-a hotărât, dar are la dispoziţie patru ani de liceu în care va munci şi va face planuri de viitor.

Recunoaşte că nu a fost uşor să se numere printre campionii gimnaziştilor. „Am făcut şi sacrificii am renunţat să mai practic înotul, după şase ani în care n-am lipsit de la antrenamente. Dar sper să le reiau din toamnă, când voi începe clasa a IX-a”, îşi propune ea.

Ambiţioasă şi cu un model de viaţă chiar din familie, care s-a dovedit a fi eficient în a o inspira, Adelina lasă impresia că vom auzi în curând şi alte veşti bune despre ea.

Citit 3379 ori Ultima modificare Luni, 15 Iulie 2013 18:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.