Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
23 comentarii

* Colegiul gălăţean a ieşit din topul liceelor cu cele mai bune medii din ţară * La celelalte unităţi cu ştaif, ultimele medii de admitere au crescut * 20 de candidaţi, cu medii destul de mari, au rămas nerepartizaţi * 1.248 de locuri libere pentru etapa a doua


Rezultatele repartiţiei computerizate s-au afişat cu o zi mai devreme. 4060 de elevi au fost repartizaţi, în timp ce 20 nu au fost repartizaţi din cauză că n-au trecut în fişe suficiente opţiuni. Cea mai mare medie cu care s-a intrat a fost 10, iar cea mai mică - 3,71. În mod ciudat, toţi elevii nerepartizaţi au medii peste 7,00 (7,91 - 7,04) şi ar fi putut fi admişi chiar la licee destul de bune, dacă ar fi trecut mai multe opţiuni. Ei vor avea însă suficiente locuri pentru a fi admişi în cea de-a doua sesiune.

Surprizele de la CNVA

Chiar dacă numărul mediilor mari a crescut anul acesta, la CNVA, în mod surprinzător, ultimele medii de intrare la toate specializările au scăzut, în timp ce la celelalte licee cu ştaif au crescut. Acest lucru a făcut ca CNVA să iasă din topul celor zece licee cu cele mai mari medii de intrare din ţară, deşi anul trecut s-a situat pe locul al treilea.
Dacă la matematică-bilingv s-a intrat anul trecut cu 9,91, anul acesta ultima medie a fost 9,74. La matematică-informatică s-a intrat cu 9,64, în timp ce în 2012 ultima medie a fost 9,65. La ştiinţele naturii, ultima medie acum a fost 9,68, cu câteva sutimi mai mică decât cea de anul trecut - 9,73. Ultima medie de intrare la CNVA a fost anul trecut 9,50, în timp ce anul acesta a scăzut la 9,43.

Pedagogicul câştigă teren

CNVA n-a mai ocupat nici primele cinci poziţii din clasamentul judeţean, cum s-a întâmplat anul trecut. E drept că rămâne în continuare liceul cu cele mai mari medii de intrare la matematică informatică bilingv, la ştiinţele naturii bilingv şi la matematică informatică. Pe locul al patrulea s-a situat acum Colegiul Naţional „C. Negri”, care de la an la an a început să câştige teren printre elevii foarte buni, alegându-se cu o parte din „crema” lor. Dacă la ştiinţele naturii anul trecut se intra cu 9,43, acum ultima medie a fost 9,56. Medii mai mari s-au înregistrat anul acesta şi la CNMK, unde ultima medie a crescut cu 30 de sutimi, de la 8,99 la 9,29. La „Cuza”, de la 7,71 cât a fost anul trecut ultima medie s-a ajuns la 8,41, în timp ce la „Spiru Haret” din Tecuci s-a ridicat de la 8,08 la 8,77. Cea mai mare creştere s-a înregistrat însă la „Calistrat Hogaş” din Tecuci, care a „sărit” de la 7,17 în 2012 la 8,42 în 2013.

Top ruşinică

La polul opus se află liceele unde s-a intrat chiar şi cu medii sub 4.00: Liceul din Tudor Vladimirescu (3,71), Liceul din Bereşti (3,76), „Simion Mehedinţi” (3,86), Liceul „Elena Caragiani” Tecuci (3,87), „Ovid Caledoniu” Tecuci (3,92), Liceul din Iveşti (4,01), Liceul de Marină (4,05), Metalurgicul (4,07), Auto (4,09).

La „Metalurgic” s-au înscris doar cinci candidaţi

La unele licee, candidaţii care s-au înscris la prima etapă de admitere pot fi număraţi pe degetele de la o singură mână. De exemplu, la Metalurgic, pentru cele 87 de locuri au optat doar cinci elevi. La „Simion Mehedinţi” sunt doar 11 înscrişi la peste 100 de locuri, iar la Marină - 24 pe 116 locuri.

1.248 de locuri libere

Anul acesta au rămas mult mai multe locuri libere - 1.248 - decât în 2012, când doar 914 erau neocupate după prima etapă. Iată pe ce pot miza candidaţii din etapele următoare ale admiterii: Economic - 11 locuri, Metalurgic - 82, Energetic - 232, „Radu Negru” - 78, Auto - 139, „Moţoc" - 62, „Saligny” - 59, Marină - 92, CFR - 59, „Simion Mehedinţi” - 105, „Elena Caragiani” Tecuci - 9, Tg. Bujor - 76, Iveşti - 30, „Ov. Caledoniu” Tecuci - 62, Bereşti - 49, Tudor Vladimirescu - 45, Corod - 20, Cudalbi - 13.

Citit 6068 ori Ultima modificare Marți, 16 Iulie 2013 17:36

23 comentarii

 • postat de yo Vineri, 19 Iulie 2013 11:45 Link la comentariu
  0
  0

  nu am ramas in invatamant pentru ca profilul meu de facultate are alta aplicatie.

  si da media pentru suplinitor e reala. }n anii 95-97 se vene din vechile generatii din invatamant. Verifica datele de atunci si ai sa vezi ca la suplinire, pana si in judet , rar coborai sub 7. Locurile erau mai putine ca acum si concurenta era foarte mare.

  Raportează
 • postat de o idee Vineri, 19 Iulie 2013 08:00 Link la comentariu
  0
  0

  e o diferenta colosala intre cat castiga 1 prof la lva si cat castiga unul din alte parti.in primul rand,acel prof trebuie sa predea o materie serioasa(nimeni n-ar face pregatire la muzica...).el face o pregatire de 2 ore cu 4 elevi(dar am auzit ca sunt unii care fac chiar si cu 7) si ia 50 lei la fiecare.deci in 2 ore el ia 2 milioane.sa zicem ca face 8 pregatiri intr-o saptamana(4 in week-end si 4 in timpul saptamanii,desi sunt unii profesori care fac cu mult mai multe).intr-o saptamana el face 16 milioane.in 4 saptamani 64.+salariul ajunge cam la 79 de milioane.da,dar acel profesor de la lva s-a pregatit,a avut medie mare,probabil a avut si ceva relatii si a ajuns asa.el munceste pentru milioanele alea.probabil ca ii e si usor la clasa unde are elevi buni,spre deosebire de ceilalti profesori care nu pot face atatea pregatiri,care nu predau o materie importanta sau care au elevi foarte slab pregatiti,acesti profesori o duc bine.

  Raportează
 • postat de pentru yo Joi, 18 Iulie 2013 10:52 Link la comentariu
  0
  0

  suplinititor cu 9,5... esti tare omule... minti de ingheti apele....

  Raportează
 • postat de @yo Joi, 18 Iulie 2013 10:03 Link la comentariu
  0
  0

  De ce n-ai stat tu in invatamant sa-ti "faci datoria" pe 0,33 lei/elev/ora daca erai asa de bun si de competent cum te lauzi??? De ce ai plecat in alta parte? Nu pentru bani mai multi? Nu iti este rusine sa mai vii sa comentezi???
  Stii ceva, eu cred ca sunt minciuni sfruntate. Zici ca erai debutant si te straduiai mereu, citeai mereu. Pai asta ia timp, nenicule. Ca debutant trebuie sa-ti pregatesti lectiile la greu, nu poti munci doar norma de predare de 18-20 de ore, ca te-ai face de ras in fata elevilor. Apoi mai spui ca profesorii fac mereu aceleasi lucruri. Dar asta este valabil peste tot. Un chirurh nu face mereu aceleasi lucruri? Un politist nu face mereu aceleasi lucruri?
  Las-o balta, la modul cum pui problema SIGUR NU AI PREDAT IN INVATAMANT!

  Degeaba incercati sa afirmati ca salarizarea din invatamant nu are nicio legatura cu performantele sistemului, are o foarte mare legatura ESENTIALA!!!

  De acord, chiar si la salarizarea asta, PROFESORUL TREBUIE SA ISI FACA DATORIA! E obligatia sa morala. Insa nu e normal sa i se ceara lucruri imposibile, cum ar fi sa destepte toti elevii care au deficit de intelect si de educatie de acasa!!

  Raportează
 • postat de dany Joi, 18 Iulie 2013 09:08 Link la comentariu
  0
  0

  Medicii negociaza, zilele astea, o noua lege a salarizarii in sanatate. Noi ne certam cu idiotii pe forum. Ce fac sindicatele din invatamant? Ne mai apara drepturile salariale sau se gandesc numai la cotiziatia sindicala???????

  Raportează
 • postat de Un cetatean responsabil Joi, 18 Iulie 2013 07:33 Link la comentariu
  0
  0

  Colegiul Tehnic ”Paul Dimo” (energetic) are 116 locuri libere, nu 232. Ati vazut dublu?! Sa incercam sa nu dezinformam. Numarul total de locuri disponibile la acest liceu a fost mai mic decat numarul pe care l-ati dat dumneavoastra in articol ca fiind locuri libere!

  Raportează
 • postat de yo Joi, 18 Iulie 2013 04:44 Link la comentariu
  0
  0

  scue pentru greselile din comentariul anterior. Am tastat rapid

  Raportează
 • postat de yo Joi, 18 Iulie 2013 04:40 Link la comentariu
  0
  0

  Cand am facut facultatea am lucrat 2 ani ca suplinitor in invatamant. Ca sa prin catedra in oras am invatat intotdeauna "pe rupte" (dar nu imi pare rau pentru cunostintele acumulate). Pentru aceleasi posturi , cu mine, dadeau si absolventi de facultate , pe specialitatea respectiva, dar eu luam peste 9,50 iar ei luau sub 6. La scoala citeam permanent ca sa nu am surprize la intrebarea unui elev. Imi faceam planuri de lectii si incercam permanent sa le captez elevilor atentia , prin tot felul de expuneri. Asta se intampla undeva prin anii 97 -98. Inca de atunci eram uimit de dezinteresul celor mai multi colegi , cu state vechi in predare. Le auzeam comentariile , in pauze , in cancelarie, ce nu erau prea magulitoare la adresa copiilor si a familiilor acestora. Cei mai multi lucrau doar cu "varfurile' si nici unul nu se intreba daca ineficienta copiilor nu se datoreaza si modului in care ei isi desfasurau activitatea. Eram uimit ca multi din"idiotii" aceia (cum ii numeau ei) la orele mele erau activi , si nu intelegeam ce se intampla cu ei la celelalte ore.
  Mereu se plangeau de salarii dar ei dupa 5 ani de activitate nu mai faceau atata hartogaraie (planuri de lectii si altele) predau lectii pe care le stiau , de ani , pe de rost si practic activitatea li se reducea la cele 18-20 de ore de activitate. In rest cam toti pregateau "in particular idiotii" de elevi de la "nenorocita' de scoala de unde isi primeau salariul.
  Am ramas cu o mare lehamite dupa experienta de 2 ani din invatamant in ceea ce-i priveste pe unii din profesori (caci sunt si altii pentru care meseria este sfanta).
  S-a scris aici ca nu poti cere performanta la banii pe care ii iau. GRESIT. Cand vii in invatamant stii la cete astepti.Nu te obliga nimeni sa faci meseria asta . Daca ai ales asta esti obligat sa-ti faci datoria asa cum trebuie. Nu trebuie sa te gandesti cat ei pe elev , pe ora, ci sa te gandesti ca daca vei scoate o generatie mai buna vei schimba cat de putin ceva in tara asta si de ce nu poate vei scoate si ceva lideri adevarati , oameni care stiu ce vor nu votanti de rebuturi, pe banda rulanta.
  Eu cred ca la modul in care gandeste "unul" nu poate face performanta nici cu salariu de 20.000 lei si tare am senzatia ca e unul din cei care , atunci, la concursuri , lua un 6.

  Raportează
 • postat de pentru unu Miercuri, 17 Iulie 2013 23:27 Link la comentariu
  0
  0

  Tare imi e ca nu ai niciun servici si vorbesti doar aiurea. Gandirea ca daca un profesor debutant ar avea 2000 ron ar vrea mai mult e paguboasa.
  Un lucru nu pricepi dumneata. Profesorii isi fac treaba prea bine si sunt prea constiinciosi pentru modul in care sunt platiti si asta e un lucru pe care nu-l poti contesta!
  Faza cu pazitul elevilor nu o face nimeni, insa chiar asa ar trebui sa ne comportam, dar suntem oameni mult prea responsabili care punem binele copiilor in fata salariului de doua parale.
  De aia rezista sistemul: pentru ca inca foarte multi dascali fac voluntariat zi de zi.
  Si iti mai zic o chestie: munca ta la privat o poate face oricine, dar tu nu o poti face pe a mea clar. Stiu ca-i un adevar dureros dar asta e. Si inca ceva.. in timp ce tu vei imbatrani intr-un birou si nu te va cunoaste nimeni, eu voi fi salutat de multe generatii de elevi. Asa ca ciocul mic.
  Daca rezisti o luna la catedra in locul meu ma inclin in fata ta. Dar iti zic : nu vei reusi.
  Ma bucur ca ai inteles ca meditatiile inseamna munca si dupa munca si rasplata. Si iti mai zic ceva: in sistem de invatamant si aici ma refer la titularii sistemului intra persoane competente, in urma unor examene serioase. Ca or fi si suplinitori care sunt prin trecere .. asta e alta poveste.

  Raportează
 • postat de pentru Unu Miercuri, 17 Iulie 2013 22:33 Link la comentariu
  0
  0

  Băi deșteptule,ce morții mă-tii vrei,mă?Să fim toți sclavi la capitaliști sau să-i educăm pe copiii tăi cum să muncească pe bune,dar pe un venit decent????Toți cei care muncesc,fie mineri,profesori,cizmari sau doctori,merită să muncească,iar pentru efortul depus au apoi nevoie de bani.Când în ziua de azi totul se cumpără și se vinde,profesorii cu ce-ai vrea să trăiască?????Cu aer poluat,cu apă poluată,cu teorii din cărți?????NU,cu BANI!!!!!!!!!
  Tu ai vrea ca profesorii să trăiască în canalizare,la ce venituri au,iar când ies din ea,tu să zici:”Să trăiți,doamna profesoară,dar vă rog frumos să faceți un duș că mirosiți a șobolani,iar copilul meu nu suportă așa ceva!!!!”
  Dacă tu îi desconsideri pe profesori,cum ai vrea să trateze plodul tău un profesor????
  Parcă aud:”Tanti,m-a dus tata în Elveția să mă distrez,că am reușit să nu rămân corigent.Dar mata,ai părăsit canalizarea????Hai,ia o bucată de brânză cu mucegai din Franța să-mi pui un 7!Ah,pardon,am uitat că mâncați numai mâncăruri cu mucegai în canalizare!”
  Deci în concluzie:Hai sictir!!!

  Raportează
 • postat de unu Miercuri, 17 Iulie 2013 20:51 Link la comentariu
  0
  0

  daca consideri ca esti platit prost si nu esti recompesat pe masura muncii poti pleca din acel serviciu. la virsta pe care o aveti cei cu salarii de pina in 1000 roni/luna in invatamint si pregatirea data de profesorii ce nu prea au facut socoteli ca voi, astia de acum, 25-30 ani, puteti sa va dezvoltati. daca faceti socoteli penibile si care chiar credeti ca sint corecte, stati in sistemul asta pe care cu buna voie il distrugeti si voi. nu-I mai usor sa pazesti o clasa pe considerentul ca nu te plateste bine statul? asta e adevarata voastra problema.poate nici la 2000 roni/luna pe incepator nu o sa va iasa calculul de iesire din paza si facut meseria pentru care ati aplicat la angajare. eu sint sigur ca poate sa va dea sistemul public oriciti bani ca tot vreti mai multi fara sa puneti nimic in plus.asta e moda in sistemul public. ia intrati voi putin in exigentele serviciilor la privatizati. atunci sa va vad eu cum mai faceti calcule.atunci vedeti cu adevat in ce tara traiti. n-am nimic cu meditatiile, faceti pe rupte si banii parintilor dar va spun sincer ca nici nu vreti altceva. e bine asa. la privati dupa conceptie de citiva ani de invatamint nu mai ai sansa. esti intoxicat de fite si pareri prea bune personale. nu stii ce-i aia responsabilitatea si munca , speri ca daca te superi treci la paza. de acolo zbori in secunda 2.

  Raportează
 • postat de Vlad Miercuri, 17 Iulie 2013 20:25 Link la comentariu
  0
  0

  @unu, daca odorul tau e prost ai 2 variante: il pregatesti sa ajunga la nivelul colegilor sau il transferi la metalurgic, unde va fi seful clasei si economisesti si bani pentru shaorma. Ce dracu nu intelegi? Vrei sa-i dea profesorul note din burta, sau sa repete de 10 ori la clasa ca sa inteleaga si al tau? Nu toti copiii trebuie sa mearga la licee de varf.

  Raportează
 • postat de pentru unu Miercuri, 17 Iulie 2013 20:09 Link la comentariu
  0
  0

  Deci domnule unu, dumneata daca esti platit prost la serviciu ai vreo motivatie sa faci munca de calitate?
  Dumneata nu pricepi ca salariile sunt mizerabile, ba mai mult mai si cheltuim din buzunar foarte mult (fise, markere, etc) pentru ca scoala mereu nu are bani. Si din salariul acela mic se face si mai mic, cam cat al unui om de serviciu.
  Cu gandirea dumneata, ca daca nu-ti place pleaca o sa fie in 10 ani numai analfabeti in invatamant.
  Iar profesorii care fac meditatii si castiga ceva din ele sunt intr-adevar foarte bine pregatiti( dupa zeci , daca nu sute de exemene , multi ani de munca, etc). Asa ca nu vad nici cea mai mica problema aici. Daca sunt cautati si cer 100 ron/ ora merita felicitati. Daca statul ii dispretuieste cu un salariu de 1500 ron, dupa 20 de ani vechime si gradul 1, lumea ii apreciaza.
  Deci te rog domnule unu sa-mi raspunzi punctual la intrebarea de mai sus fara alte comentarii si exprimari de trairi si sentimente proprii.

  Raportează
 • postat de unu Miercuri, 17 Iulie 2013 19:43 Link la comentariu
  0
  0

  nu pot sa cred. sa inteleg ca daca un profesor apreciaza la 30 roni/ ora pe o prestatie de meditatie cind intra intr-o clasa de curs prima data Numara elevii, dupa aia face o socoteala citi sint, raporteaza in minte la salariul pe ora si daca nu-I iese socoteala la sa zicem 25 elevi un minim de 1,2 roni de elev pe ora nu face decit sa pazeasca clasa?
  ce ar fi daca un doctor ar Numara bolnavii si avind in cap un tarif de prestatie/ora si nu-I iese ii lasa in plata domnului. eu de acum cind imi duc copilul la scoala ma rog ca sa iasa bine la socoteala invatatorului, ca altfel nu-l educa nimeni. nu, e o greseala fundamentala. profesorii care nu vor sa-si faca treaba pe banii astia sa renunte la salariu, doctorii la fel. sa faca actiuni care sa schimbe lucrurile prin sindicate sau alte manifestari. dar nici sa mimezi munca pe un salar public pe tema faptului ca nu esti multmit dar scoti banii lunar de la bancomat, nu-I ok. pina la urma si-n invatamint ca si in sanatate e un juramint facut cu tine. nu vrei sa-l respecti din diverse motive pleci. e mai sincer si curat. profesorii vostrii ce au acum 60-70 ani asa au gindit ?

  Raportează
 • postat de Costi Miercuri, 17 Iulie 2013 18:38 Link la comentariu
  0
  0

  @vali este adevarat ca rezultatele de la CNVA sunt obtinute si datorita pregatirilor suplimentare. Asta pentru ca CNVA pregateste elevi care pot intra cu bursa cam la orice facultate din tara, si la foarte multe facultati din straintate. Daca te intereseaza sa ai multi de 10 in carnetul in note, fara sa gandesti in perspectiva, atunci poti merge linistit la alte licee.

  Eu am facut LVA(ca asa se numea acum 11 ani), si am facut si pregatire pentru ca aveam profesori care considerau ca notele 9 si 10 erau doar pentru Dumnezeu, iar o lucrare de 8 o puneam in rama si o faceam tablou. Dupa bac, cand am dat admitere la facultate am crezut ca-si bat joc de mine la cat de simplu mi s-au parut subiectele. Fara sa-mi dau seama, eu ajunsesem sa fac probleme de olimpiada la pregatire, asa ca la admitere am intrat cu bursa la mai multe universitati de stat.

  Daca as da timpul inapoi de 100 de ori, de fiecare data as face LVA-ul (CNVA), pentru ca in 8 ani de munca am observat ca nu se uita nimeni pe carnetele de note din liceu....nici la diploma de bac si nici macar la cea de licenta, ci conteaza cat de pregatit esti.

  Raportează
 • postat de pentru ne meritam soarta Miercuri, 17 Iulie 2013 17:07 Link la comentariu
  0
  0

  Abjecta este gandirea ta. Cand nu esti platit nu poti cere domnule performnata ce nu e clar? Si mediitatiile in particular reprezinta munca , iar profesorul poate face cat vrea si la ce pret vrea meditatii.
  Sa se vrea procent de 100% la bac, atunci cand profesorii vor fi platiti corespunzator si cand situatia economica a tarii va fi una normala. Ca daca elevul vine dintr-o familie care de abia isi duce zilele sigur nu se va putea face mare performanta cu el.
  Vocatia tine pana la un moment dat, cand intri intr-un magazin si vezi ca nu-ti ajung banii sa cumperi mare lucru , iar parintele unui elev pe care tu trebuie sa-l faci performant castiga de 20 ori mai bine decat tine , facand smecherii.
  Inca profesorii muncesc mult prea mult si isi fac mult prea bine datoria, fata de cum sunt platiti.
  Iar despre idei abjecte o sa aveti voie sa scrieti numai atunci cand un debutat va avea 2000 ron net. Acum imi pare rau, dar are 800 ron. Acest salariu implica pazitul elevilor in sala de clasa, pentru ca si gardianul scolii are salariu mai mare.

  Raportează
 • postat de Faceti-vă profesori Miercuri, 17 Iulie 2013 16:47 Link la comentariu
  0
  0

  @ne meritam soarta.
  Eu zic să calculezi așa:2 soți,amândoi profesori,fiecare 10 ani vechime-venit net 1100 x 2= 2200 ron;.(+1 copil)
  950 ron rata la locuință
  intretinere medie lunara-300 ron
  tv+internet+curent-150 ron
  transport-100 ron
  mancare-minim 400 ron
  o hartie iegienica,un sampon,un medicament-minim 100ron in medie
  un pantof,o haina,ceva pentru copil-minim 100 ron

  Raportează
 • postat de ne meritam soarta Miercuri, 17 Iulie 2013 16:28 Link la comentariu
  0
  0

  @cineva. daca esti cadru didactic iti spun din prima ca ti-ai gresit cariera. vocatia ta e sa numeri suruburile facute intr-o ora de un strungar. asemenea prostie, de a socotii banii din salariu pe numar de elevi /pe ora. si sa spui ca nu-I rentabil sa profesezi e chiar cea mai mare idiotenie spusa pe acest subiect, al invatamintului. dascalul nu-I maIstru strungar sa gindeasca o productivitate la ora /pe un elev. sper ca esti un postac oarecare si nu un dascal, altfel poti fi numit "idiotul de dascal" pe anul in curs. asta daca nu vine un coleg cu o alta superidiotenie. oricum nici profesorii nu mai sint ce au fost, nici elevii.. exemplele de bunastare le avem in politica si afaceristi de succes, cordite si smecheri la tv, manelisti sau cintaciosi cu figuri la t.v ce ne-au distrus ideea de civilizatie si cultura, invatamint, asa e . dar sa faci calculul asta absurd, sa vezi citi bani iei tu pe educatia unui copil din salariu, sa spui ca 0,7 roni pe ora de elev nu-ti convine este dupa mine CEA MAI IDIOATA AFIRMATIE LEGATA DE INVATAMINT .in particular, la meditatii iti poti pune pretul dar sa socotesti tu, numarul de elevi, sa-ti numeri orele de predat, sa faci calcule si sa ajungi la 0,7 roni cu care tu esti platit pe ora/elev din salariul tau, mie mi se pare cea mai abjecta exprimare facuta de un dascal vreodata.

  Raportează
 • postat de cineva Miercuri, 17 Iulie 2013 15:03 Link la comentariu
  0
  0

  Vorbiti aiurea. Intr-adevar sunt in cnva cativa profesori la care daca nu te duci la pregatire e jale, asa cum sunt in toate liceele galatene. In schimb daca inveti nu ai nevoie de pregatire. Problema e sa o raresti putin cu umblatul prin cluburi si atunci nu o sa mai obligi parintii sa-ti plateasca meditatii!!!
  Elevii buni merg totusi spre CNVA , pentru ca inca mai sunt cativa profesori care fac carte acolo, desi cancelaria s-a umplut de smecheri care s-au mutat de la licee industriale, mai nou colegii tehnice.
  Dar gasiti profesori buni si pe la CNMK, Pedagogic, etc.
  Vointa de invatat sa fie! Cu cat umbli mai putin prin cluburi cu atat vei avea rezultate mai bune (marimi invers proportionale sunt cele doua).
  70% din profesori castiga bine din meditatii? va inselati.
  Pai salariul unui profesor cu 20 de ani vechime , gradul 1 este de vreo 1500 ron, adica 18 lei pe ora .
  Si daca clasa are 25 de elevi in medie, inseamna 0,7 ron / elev pe ora.
  Cine ar fi motivat sa realizeze un mare progres cu elevul intr-o ora pe 0,7 ron?

  Raportează
 • postat de vali Miercuri, 17 Iulie 2013 11:25 Link la comentariu
  0
  1

  Incet ,incet parintii realizeaza ca rezultatele de la CNVA sunt in mare parte datorate muncii copiilor la meditatii si nu la predarea din clasa. Copilul meu rar a avut o medie sub 9 dar a trebuit sa platesc , ca si restul parintilor meditatii , pentru ca in clasa de multe ori predarea era superficiala. Se vorbeste de salariile mici ale profesorilor dar nu se spune cat castiga , peste 70% din ei din pregatiri. De cum a intrat copilulu la liceu si pana la sfarsit profesorii ne-au dat de inteles, noua parintilor, ca e bine sa se mai faca ore suplimentar"ca la clasa sunt multi elevi si putin timp si nu se poate lucra asa cum ar trebui". Am ajuns la concluzia ca fiul meu ar fi terminat cu medie la fel de mare si la alte licee, nu doar la CNVM. Fala liceului cu cheltuiala parintilor se tine. Acelasi lucru l-am auzit si de pedagogic. Cuza si LMK sunt mai echilibrate.

  Raportează
 • postat de anonim Miercuri, 17 Iulie 2013 11:08 Link la comentariu
  0
  0

  "candidaţii care s-au înscris la prima etapă de admitere pot fi număraţi pe degetele de la o singură mână " daca ne`ar fii lasat profesorii sa ne inscriem sa dam bacu ,categoric eram mai multi .

  Raportează
 • postat de o mama Miercuri, 17 Iulie 2013 08:56 Link la comentariu
  0
  0

  Intra la Liceu cu note de 9 si 10, iar cand termina, la Bac, au note de 6!!!!!!!!!! Unde e performanta? Doar la cativa elevi? Ce sa mai zic de copii care intra la liceu cu 3.7, oare la ce nota sa ma astept la Bac?

  Raportează
 • postat de parinte Miercuri, 17 Iulie 2013 08:35 Link la comentariu
  0
  0

  Explicatia e foarte simpla. In alegerea scolii la care vor invata copii lor, parintii nu mai tin seama doar de faima institutiei de invatamant. .Se ia in calcul incadrarea de la clasa, implicarea profesorilor in lucrul cu elevii in clasa si nu doar in particular, dotarea claselor si a spatiilor de invatamant in general si, nu in ultimul rand, felul in care sunt tratati si respectati copiii si parintii deopotriva. Parteneriatul dintre scoala si familie devine din ce in ce mai important in contextul actual. Poate ar fi cazul ca unii profesori sa se redescopere in variante ceva mai apropiate de realitatea in care traim, sa tina seama si de problemele altora nu numai de interesele lor si sa trasforme scoala in ceea ce a fost ea odata : o institutie care pregateste mai intai de toate caractere si mai apoi profesionisti de varf.Iubesc CNVA-ul dar privesc cu admiratie si spre CNCN unde parca atmosfera este ceva mai putin incordata.Sfintiti cu harul dumneavoastra ,domnilor profesori, locul in care copiii nostri trebuie sa invete sa fie mai buni, mai prieteni pentru ca fara coloana vertebrala a respectului de sine si fata de ceilalti generatiile viitoare nu vor izbandi chiar daca capetele le vor fi imbuibate de matematica, informatica si orice altceva.Redati-ne increderea in scoala si in virtutile ei pentru a putea privi cu speranta in viitor !

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.