Topul liceelor gălăţene nedorite de elevi la admitere

Topul liceelor gălăţene nedorite de elevi la admitere
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Sunt unităţi de învăţământ care nu şi-au ocupat nici măcar jumătate dintre locuri la admitere * Sunt şcoli în pericol să nu formeze clasa a IX-a


Deşi sunt unele instituţii de învăţământ unde bătălia pe locurile la admitere este destul de crâncenă, sunt şi licee unde nici măcar elevii cu medii sub cinci nu mai vor să se înscrie. Sunt nu mai puţin de şase unităţi liceale din municipiul Galaţi unde locurile primite anul acesta la admitere nu s-au ocupat nici măcar în proporţie de 50 la sută. Speranţa lor ca aceste clase să se facă este ca măcar la a treia etapă de admitere să se afle pe listele preferinţelor candidaţilor.

În pericol să se desfiinţeze clasa a IX-a

De departe cea mai disperată situaţie se observă la Colegiul Tehnic „Aurel Vlaicu”, fostul Metalurgic. Faptul că la Combinat nu se mai fac angajări, ci mai mult disponibilizări se reflectă şi în dezinteresul elevilor pentru a urma cursurile aici. Dacă înainte liceul funcţiona cu sute de elevi pe generaţie, acum doar cinci candidaţi s-au înscris în cele două etape de admitere, pe cele 87 de locuri disponibile anul acesta. Locurile s-au ocupat doar în proporţie de 6 la sută.

„Suntem disperaţi. Sperăm ca măcar în etapa a treia să primim ceva elevi. Altfel suntem în pericol să nu facem clasa a IX-a din toamnă. Ne vom orienta şi noi spre alte forme de învăţământ – şcoală profesională sau şcoală postliceală”, spune directorul Ionel Hăulică.

Tot rată mică de ocupare a locurilor are şi Liceul Tehnologic „Simion Mehedinţi”, unde s-au înscris doar 11 elevi pentru 116 locuri disponibile, adică doar 9,48 la sută dintre ele s-au ocupat.    

Majoritatea liceelor tehnologice nu mai au căutare

Dacă la unele licee tehnologice, cum ar fi „Elena Doamna”, locurile s-au ocupat toate încă din prima sesiune, la altele situaţia nu e deloc roz. Liceul Tehnologic de Marină şi-a ocupat doar în proporţie de 20,68  la sută (24 de înscrişi pe 116 locuri), iar la Liceul Tehnologic „A. Saligny” s-au ocupat doar în proporţie de 37,93 la sută (33 de candidaţi la 87 de locuri). Nu se bucură de popularitate prea mare în rândul elevilor nici Colegiul Tehnic „Paul Dimo”, fostul Energetic, care, deşi şi-a înfiinţat specializări noi, nu a reuşit să completeze decât 43,34 la sută dintre cele 203 locuri alocate (88 de candidaţi înscrişi). La fel şi Colegiul Tehnic „Radu Negru”, care are ocupate doar 70 din 145 de locuri, adică 48,27 la sută. Cu toate că şi-a ocupat, ce-i drept, 50 la sută dintre locurile disponibile, nici Liceul Tehnologic CFR nu mai are căutarea pe care o avea altădată.

Citit 6570 ori Ultima modificare Vineri, 02 August 2013 17:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.