O grădiniţă modernă din Galaţi, la un pas să nu primească autorizaţie sanitară

O grădiniţă modernă din Galaţi, la un pas să nu primească autorizaţie sanitară
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Una dintre cele mai mari unităţi preşcolare din municipiul Galaţi, Grădiniţa "Prichindel" din cartierul Micro 20, a fost cât pe ce să înceapă noul an preşcolar fără autorizaţie sanitară, din cauza unui conflict apărut între Primăria Galaţi - proprietara grădiniţei - şi firma care a executat lucrarea de construcţie a unităţii. Problema a fost rezolvată, doar provizoriu însă, după ce municipalitatea a dat drept de folosire a spaţiului până ce va fi încheiat un protocol de predare primire între Primărie şi firma de construcţii.

Problema a apărut în momentul în care grădiniţa, deşi nou-nouţă, a avut nevoie de autorizaţie sanitară pentru a putea funcţiona "cu acte în regulă" în noul an şcolar. "Direcţia de Sănătate Publică Galaţi nu a putut elibera acest act, pentru că de la dosarul depus spre aprobare la începutul lunii septembrie lipsea dovada de spaţiu. Astfel, tot ceea ce am putut face a fost să amânăm eliberarea autorizaţiei până la aducerea dovezii", a explicat dr. Valentin Boldea, directorul executiv al DSP Galaţi.

Întârziere de peste un an

Deşi lucrarea trebuia să fie terminată în vara lui 2011, firma de construcţii a finalizat proiectul abia un an şi două luni mai târziu, în toamna lui 2012. "Ca urmare a întârzierii, Comisia de recepţie a întocmit un proces verbal de predare primire în care erau trecute şi sancţiuni la adresa constructorului pentru întârziere. Doar că firma a refuzat să semneze acest document.

Pentru că nu este un caz singular, Primăria Galaţi a decis să nu mai facă astfel de concesii firmelor care întârzie lucrările. Oricum, în acest caz, avem de-a face cu un motiv pur birocratic de neacordare a autorizaţiei şi nu cu unul care ţine de situaţia de la faţa locului. Ne-am dori ca şi celelalte unităţi de profil din Galaţi să arate la fel. Oricum, şi cred că aici regăsim aspectul cel mai important, înfiinţarea acestei grădiniţe a fost singura modalitate eficientă de a rezolva, în parte momentan, problema grădiniţelor de la parterul blocurilor", a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi, Mihai Costache.

Cerere peste ofertă

Reprezentantul municipalităţii nu a putut să spună în schimb cât timp va mai dura până ce firma de construcţii va semna procesul verbal de predare primire. 280 de copii vor merge la Grădiniţa "Prichindel" din această toamnă. Unitatea oferă 120 de locuri cu program prelungit şi alte 180 de locuri cu program normal. Potrivit conducerii, cererea este şi aici mai mare decât oferta.

Citit 5396 ori Ultima modificare Duminică, 15 Septembrie 2013 16:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.