Examen 2013 la Institutul Naţional de Magistratură: Doi absolvenţi ai Universităţii „Danubius”, admişi (P)

Examen 2013 la Institutul Naţional de Magistratură: Doi absolvenţi ai Universităţii „Danubius”, admişi (P)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pentru Facultatea de Drept a Universităţii „Danubius” noul an universitar a început cu veşti bune. La doar o zi după ce şi-a premiat studenţii de excepţie, cu ocazia festivităţii de deschidere, Facultatea de Drept primeşte cel mai valoros premiu de la absolvenţii săi: ADMIS la Institutul Naţional de Magistratură.

Este visul devenit realitate pentru studenţii OANA ALINA CHIRIAC şi GHINGHILOSCHI BLĂNARU DAN, treapta supremă a profesiei absolvenţilor de ştiinţe juridice.

Cifra de aproape 4000 de candidaţi la cele 200 de locuri scoase la concurs indică fără prea multe explicaţii faptul că profesiile de procuror şi de judecător sunt încă în vârful clasamentului opţiunilor juriştilor.

Baza profesiei de procuror

Chiriac Oana Alina, absolventă a Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii „Danubius”, promoţia 2008, şi a programului de masterat Drept şi Administraţie Publică din cadrul aceleiaşi facultăţi în anul 2010, a pornit la drumul către INM pe parcursul anilor de studii, când i-a surâs ideea de a deveni procuror. „Profesorii sunt foarte buni la Danubius. Dreptul civil a fost disciplina mea preferata. Poate si modalitatea de a prezenta cursurile de catre domnul profesor Macovei Dumitru mi-a creat aceasta atractie pentru Dreptul civil. În mod clar, profesorii mi-au format baza!”

Dorinţa Oanei este de a ajunge procuror. Nu ştie ce s-a întâmplat în decursul anilor, dar atracţia pentru Dreptul civil este însoţită acum şi de pasiunea pentru Dreptul penal.

În ultimii trei ani, Oana Alina Chiriac s-a implicat intens în activităţi de voluntariat în cadrul organizaţiei nonguvernamentale ANA (Asociaţia Naţională Administraţia), lucrând intens la rezumatul actelor normative publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I. Trebuia să umple cumva golul tuturor tinerilor proaspăt absolvenţi: lipsa de experienţă.

La finalul interviului, domnişoara viitor procuror Oana Alina Chiriac, transmite studenţilor danubieni mesajul de a nu renunţa nicio clipă la ceea ce ­şi-au propus şi îi asigură de toată disponibilitatea de a-i susţine în acest demers.

Rampă de lansare a profesiei de judecător

Ghinghiloschi Blănaru Dan, a absolvit Facultatea de Drept în anul 2012 şi a reuşit din prima încercare să fie admis la INM. „Desi din Suceava, m-am îndreptat catre Facultatea de Drept a Universitatii «Danubius» din Galati pentru ca mi-a fost recomandata de cunostinte care absolvisera aceasta facultate si care mi-au oferit suficiente argumente referitoare la suportul deosebit de care au beneficiat în timpul anilor de studentie. M-am înscris si la Drept, eu fiind deja student la aceeasi Universitate la Facultatea de Stiinte Economice, la specializarea Economia Comertului, Turismului si Serviciilor, facultate care îmi era necesara profesiei din domeniul vânzarilor.

Pot spune ca Dreptul a fost o pasiune accentuata treptat de cursurile electronice puse la dispozitie pe platforma Sakai, materiale indispensabile pentru a-ti cladi baza. Pe la jumatatea anului doi de studii s-a nascut ideea de a deveni judecator si începusem sa fiu întotdeauna înaintea materiei, citind numeroase tratate de specialitate recomandate de profesori. Domnul profesor Ioan Rusu a fost îndrumatorul lucrarii mele de licenta, ulterior înscriindu-ma si la programul de masterat Stiinte Penale. Universitatea «Danubius» a fost rampa de lansare a profesiei de judecator, pentru care voi opta peste un an.”

Pentru studenţii care doresc să se înscrie la examenul de la INM, Facultatea de Drept organizează sesiuni de pregătire speciale în cadrul cărora este discutată rezolvarea subiectelor din anii trecuţi şi sunt dezbătute sute de speţe controversate. În cadrul acestor cursuri, manualele universitare sunt dublate de culegerile pentru examenul INM.

Felicitări şi mult succes !

 

Universitatea „Danubius”

Sef birou Relatii Publice

Ana Alina Dumitrache

Citit 6407 ori Ultima modificare Marți, 08 Octombrie 2013 12:57