Vezi când încep concursurile pentru directorii de şcoli

Vezi când încep concursurile pentru directorii de şcoli
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Concursurile pentru ocuparea posturilor de inspectori şi de directori vor fi organizate eşalonat, din 2014, timp de 18 luni, a declarat, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, joi, la conferinţa privind "Starea învăţământului. Era şi timpul să se ia o astfel de decizie, având în vedere că din 2008, de mai bine de cinci ani şefii inspectoratelor şi şcolilor au fost numiţi fără concurs şi fără să îndeplinească cerinţele prevăzute de Legea Educaţiei. Şi aşa cele 18 luni prevăzute de ministru pentru această operaţie, abia de la anul viitor prelungesc la şapte ani perioada directorilor numiţi la bunul plac al inspectorilor generali.

Citit 4931 ori Ultima modificare Joi, 10 Octombrie 2013 17:10

11 comentarii

 • postat de Simona
  Luni, 21 Octombrie 2013 19:17
  5.13.140.***
  PDL nu a dat nici un concurs timp de 4 ani,a numit directorii cum a dorit.Doamna Roxana Penciu,de ce nu faceti un articol despre banii care nu se justifica la Scoala7?Pentru relatii intrebati pe dl.Corban auditor ISJ.Veti afla de frauda facuta acolo in ultimii 3 ani.Invatatorii au fost obligati sa spuna ca au lucrat voluntar,dar noi parintii stim ca ni se cereau bani,daca era voluntar mi-as fi lasat si eu copii acolo,nu sa-i las inchisi in casa singuri.
  2
  0
  Raportează
 • postat de Pentru carmen
  Joi, 17 Octombrie 2013 20:56
  5.13.205.***
  Esti cu capu', oricine ai fi! Cand ai inbogatit vocabularul cu "DEBANDATA?". Ce "blitz-uri prin presa?"(ar lua foc presa, desteapto!!!) Care "DERECTOR?"
  TOANTO!!! Nu-ti plac fursecurile, iti dam pizza sa te satisfaca! Vrei sa dai limbi, iti dam ocazia! Nu esti "madame", te facem! Ai sponsorizat vreodata scoala ta cu ceva, ai dat un covrig unui amarat de copil macar o data? Cred ca ai supt cat ai putut! Iti place sa te vezi la ziar? Scrie cu numele real si asuma-ti! Altfel, ramai JAVRA care ai fost dintotdeauna!!!
  4
  0
  Raportează
 • postat de SINVLEX
  Joi, 17 Octombrie 2013 20:53
  185.26.182.***
  Învăţătorii/profesorii pentru învăţământul primar/preşcolar au dreptul la plata orelor de educaţie fizică efectuate în plus faţă de norma didactică

  Într-o speţă dedusă judecăţii, Tribunalul Constanţa a stabilit miercuri, 16.10.2013, că unitatea de învăţământ este obligată să plătească învăţătorilor/institutorilor/profesorilor pentru învăţământul primar/preşcolar orele de educaţie fizică efectuate în plus faţă de norma didactică de predare, în situaţia în care predarea acestor ore nu este asigurată de profesori cu studii superioare de specialitate.
  Precizăm că, potrivit art. 263 (7) din Legea nr. 1/2011 a educaţiei naţionale, în învăţământul primar, orele de educaţie fizică prevăzute în planurile de învăţământ sunt predate de profesori cu studii superioare de specialitate.
  Astfel, predarea orelor de educaţie fizică este exclusă din cadrul activităţilor didactice de predare pe care trebuie să le efectueze în mod obligatoriu profesorii pentru învăţământul primar (învăţătorii/institutorii). Aceasta nu reprezintă o diminuare a timpului de muncă de 8 ore/zi, respectiv 40 de ore/săptămână, întrucât activitatea profesorilor pentru învăţământul primar se completează, în mod corespunzător, cu alte activităţi dintre cele prevăzute - evaluare, pregătire metodico-ştiinţifică, activităţi de educaţie, complementare procesului de învăţământ etc.
  În conformitate cu art. 15(3) din Contractul Colectiv de Muncă Unic la Nivel de Sector de Activitate – Învăţământ Preuniversitar, orele de educaţie fízică predate de învăţători, institutori şi profesori pentru învăţământ primar, care nu sunt predate de profesori cu studii superioare de specialitate, pot fi remunerate în sistem de plata cu ora, ca personal necalificat.

  În concluzie, faţă de dispoziţile legale arătate:
  orele de educaţie fizică nu pot fi incluse în norma didactică de predare a învăţătorilor/institutorilor/profesorilor pentru învăţământul preşcolar-primar;
  orele de educaţie fizică prestate astfel peste norma didactică trebuie remunerate în regim de plată cu ora ( personal necalificat)

  Addenda

  Şi anterior intrării în vigoare a Legii nr. 1/2011, chiar şi în contextul normelor permisive cuprinse în Legea nr. 128/1997 (aşa cum aceasta a fost modificată prin Legea nr. 149/2007), opinia Ministerului Educaţiei, transpusă şi în practică, a fost aceea că orele de educaţie fizică nu pot fi incluse în norma didactică a învăţătorilor şi, ca atare, efectuarea acestora urmează a fi remunerate în plata cu ora.
  Astfel, potrivit Adresei nr. 35254/2007 a Ministerului educaţiei, Cercetării şi Tineretului, învăţătorii rămân încadraţi pe post pentru fiecare clasă din învăţământul primar sau pentru clase simultane din cadrul acestuia, unde nu se pot constitui clase separate, în conformitate cu art. 43 lit b) din Legea nr. 128/1997 privin Statutul personalului didactic, cu modificările şi completările ulterioare, având obligaţia de predare a disciplinelor prevăzute în planurile cadru de învăţământ în vigoare pentru fiecare clasă din învăţământul primar, indiferent de numărul de ore care le revin, cu excepţia disciplinelor care trebuie predate de profesori cu studii superioare de specialitate la învăţământul primar: religie, limbă modernă şi educaţie fizică.
  0
  0
  Raportează
 • postat de dascalul
  Duminică, 13 Octombrie 2013 00:45
  5.13.148.***
  Cred ca persoana cu pseudonimul "Ion" a citit de dragul de a citi ce am scris eu de aia a tras concluzii pripite. Sunt un om simplu care traiesc la fel ca multi alti colegi care au luat putin peste 500 de lei pe sept. Am criticat de cate ori am avut acazia nedreptatile din sistem. Nu am facut, nu fac si nici nu-mi doresc sa fiu membrul vreunui partid. Trebuie sa ai timp berechet ca sa-ti mai poti permite si acest lux. Noi nu avem timp suficient nici de copiii pe care Domnul ni i-a dat spre pastorire, daramite de noi sau de alte lucruri neesentiale.
  0
  6
  Raportează
 • postat de Carmen
  Sâmbătă, 12 Octombrie 2013 14:23
  5.13.210.***
  Care concurs? La toate scolile speciale sunt puse niste madame care dau limbi la partid. Ele nu au dat comcurs niciodata.Aidoma lacheilor de adjuncti. Dupa catelusii lui Rasmerita au fost puse alte '
  capacitati" ale politrucei Marin. Grotesc dar le prinde bine:Indemnizatii,sporuri, un fursec de pe la diverse sponsorizari,blitz-uri prin presa + plimbatu cu masina de derector.. ISJ este puinita partidelor ce fata monstri.
  0
  14
  Raportează
 • postat de carmen
  Sâmbătă, 12 Octombrie 2013 08:45
  5.13.217.***
  Cati dintre directorii actuali ar face fata unui concurs serios? Unei mascarade de concurs, cu siguranta , toti! Exista directori care nu sunt in stare sa lege doua cuvinte, se fac de ras in fata consiliului profesoral, care au creat cea mai mare debandata in scoala de cand au venit.
  0
  9
  Raportează
 • postat de carmen
  Sâmbătă, 12 Octombrie 2013 08:44
  5.13.217.***
  Cati dintre directorii actuali ar face fata unui concurs serios? Unei mascarade de concurs, cu siguranta , toti! Exista directori care nu sunt in stare sa lege doua cuvinte, se fac de ras in fata consiliului profesoral, care au creat cea mai mare debandata in scoala de cand au venit.
  0
  5
  Raportează
 • postat de ion
  Sâmbătă, 12 Octombrie 2013 06:57
  5.13.221.***
  Dascalit-o in ce partid esti? daca nu , pentru tine sunt 100000 de criteri,i dar o sa cazi la proba interviului, asa ca mars la partidul de la putere! iti recomand: unpr, udmr, astia sunt la putere mereu
  4
  7
  Raportează
 • postat de dascalita
  Vineri, 11 Octombrie 2013 22:40
  5.13.133.***
  Care sunt criteriile de inscriere la concurs atat pt postul de director cat si pt cel de inspector?! Ar tb sa existe atat transparenta cat si larghetze (de la candidatul cu definitivat pana la cel cu grad).
  2
  6
  Raportează
 • postat de jon
  Vineri, 11 Octombrie 2013 11:30
  5.13.221.***
  Astazi nu se dau concursuri, poate maine ...iar maine este...... astazi asa ca am zis si repet MAINE..... nu am zis ca maine, ce nu intelegeti?
  Asta daca:
  1. Liberalii mai sunt la putere.
  2. Prin formarea unei drepte, la nervi asa, se schimba raportul de forte si cade ponta- consecinta pct 1
  3. Capitalismul salbatic, naste monstri politici, parca vad ca nu ne va mai ramane decat optiunea, PP-DD/UNPR/UDMR.....pentru ca, pe ceilalti i-am vazut ce si cat pot fura
  4. Aleatoriu in politica orice este posibil
  0
  8
  Raportează
 • postat de IC
  Vineri, 11 Octombrie 2013 07:33
  5.13.133.***
  Aoleu , anul 2014 are 18 luni( cine o fi incurcat borcanele ,junele ministru sau autorul stirii) ? In alea sase luni suplimentare,din anul 2014, probabil vor reusi la concurs candidatii neafiliati politic puterii ? Sa se termine cu mascarada , care concurs ? Reuseste cantindatul care cotizeaza , lipeste afise si da cu gura pentru cei de la putere . Asa a fost si inainte de '90 si mai ales din anii de dupa.
  1
  11
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.