O nouă amânare în numirea decanului de la Medicină / Validarea dr. Aurel Nechita, pe masa ministrului

O nouă amânare în numirea decanului de la Medicină / Validarea dr. Aurel Nechita, pe masa ministrului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Validarea dr. Aurel Nechita în funcţia de decan al Facultăţii de Medicină şi Farmacie din cadrul Universităţii "Dunărea de Jos" a fost din nou amânată, deşi ieri a avut loc şedinţa de Senat din luna octombrie. Validarea concursului pentru această funcţie nici măcar nu s-a mai aflat pe ordinea de zi a şedinţei. Preşedintele Senatului, prof. univ. dr. ing. Lucian Georgescu, ne-a declarat doar că dosarul depus de candidat tot nu a fost completat cu documentele cerute de senatori.

Deşi rectorul universităţii l-a desemnat câştigător pe Aurel Nechita la concursul pentru funcţia de decan, senatorii au luat în consideraţie decizia definitivă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) din primăvara acestui an, care stabileşte că Nechita nu poate ocupa o funcţie publică timp de trei ani. Agenţia Naţională de Integritate constatase, anterior, mai multe incompatibilităţi între funcţiile deţinute de Nechita. De altfel, în urma deciziei ÎCCJ, acesta şi-a dat demisia din funcţia de decan.

Rectorul universităţii, prof. dr. ing. Iulian Bîrsan, susţine că, în conformitate cu unele legi, funcţia de decan este publică, în timp ce, conform altor legi, nu este. De aceea, a solicitat Ministerului Educaţiei un punct de vedere oficial privind incompatibilitatea dr. Aurel Nechita. În ultimă instanţă, Ministerul Educaţiei trebuie să răspundă dacă funcţia de decan este sau nu una publică, rectorul considerând că universităţile sunt instituţii de interes public, dar nu publice.

Până la validarea noului decan, Facultatea de Medicină este condusă în continuare tot de prof. Costinela Georgescu, căreia i s-a prelungit interimatul.

Citit 2138 ori Ultima modificare Vineri, 11 Octombrie 2013 15:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.