INEDIT/ Viaţa între senzaţional şi notele de la şcoală: Elevii de la „Hogaş” tipăresc zilnic un ziar

INEDIT/ Viaţa între senzaţional şi notele de la şcoală: Elevii de la „Hogaş” tipăresc zilnic un ziar
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Ei împart colegilor ştiri calde prin intermediul „Jurnalului nostru”, publicaţie care recent a depăşit 100 de numere


Ziua de 1 martie 2013 a schimbat total viaţa celor care la acea dată erau elevi ai claselor a X-a F şi a X-a G la Colegiul Naţional „Calistrat Hogaş” din Tecuci. Atunci a apărut primul număr al cotidianului instituţiei de învăţământ, intitulat „Jurnalul nostru – publicaţie de informare şi opinie al elevilor de la CNCH Tecuci”, care a depăşit recent 100 de numere. Numai cine a lucrat la o publicaţie care trebuie să ajungă zilnic în mâinile cititorilor poate pricepe câtă muncă se ascunde în spatele unei asemenea acţiuni. Şi să nu uităm că elevii din colectivul redacţional al „Jurnalului nostru” au pe lângă scrisul la ziar şi sarcinile obişnuite şi zilnice ale unor învăţăcei. De aceea, efortul lor este demn de toată lauda.

Publicaţia nu a apărut pe un teren arid 

Iniţiatorul acestui proiect este sufletistul profesor de limba şi literatura română Radu Vladimir,  la propunerea căruia s-au introdus în urmă cu ceva ani cursurile de jurnalism în cadrul Colegiului „Hogaş”.

Articolul poate fi citit în întregime, în exclusivitate, în ediţia tipărită a cotidianului „Viaţa liberă”. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din Galaţi, la preţul de 1,5 lei exemplarul. Abonamentul la ediţia tipărită a „Vieţii libere” costă 25 de lei pe lună în mediul urban şi 20 de lei pe lună în mediul rural.

 

 

Citit 3569 ori Ultima modificare Marți, 15 Octombrie 2013 17:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.