Proiect inedit la Facultatea de Mecanică / Cinci studenţi reinventează maşina

Proiect inedit la Facultatea de Mecanică / Cinci studenţi reinventează maşina
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Curioşi, studioşi, şi, nu în ultimul rând, pasionaţi de tot ce se află pe patru roţi, cinci studenţi la Facultatea de Mecanică a Universităţii „Dunărea de Jos” lucrează la un proiect ambiţios. Ei îşi pun mintea şi imaginaţia la contribuţie pentru a realiza nici mai mult nici mai puţin decât un prototip de maşină.

Iulian Cojocaru, Silviu Bălan, Liviu Galeru, Ştefan Bezman şi Neculai Barbu sunt studenţi în anul II şi III, iar pasiunea lor pentru maşini şi pentru mecanică i-a determinat pe toţi să se specializeze în Autovehicule Rutiere. Coordonaţi de prof. dr. ing. Cătălin Fetecău, decanul Facultăţii de Mecnică, ei au început proiectarea pe calculator a unui autoturism original. Acesta ar urma să aibă toate funcţiile unei maşini şi ar trebui să atragă privirile printr-un design cu totul inedit. Astfel, sub o caroserie care să amintească de maşinile anilor ’30, ei vor să pună un motor de BMW cu transmisie automată pe puntea din spate şi un şasiu de Suzuki Samurai. Volanul ar putea avea un ghidon de motocicletă.

Proiectarea pe calculator a întregii maşini va dura câteva luni bune, pentru că totul se bazează nu doar pe pasiune, ci şi pe calcule complicate de matematică şi de fizică. Partea cea mai grea va fi însă construirea ei. Cum orice inventator îşi doreşte să-şi vadă în practică munca, asta îşi doresc şi tinerii, chiar dacă, momentan, au doar speranţa că cineva la fel de pasionat ca ei îi va sponsoriza cu toate componentele necesare. De altfel, nu ar fi prima ispravă de acest gen realizată de studenţii de la Mecanică. Vara aceasta, unul dintre absolvenţii de TCM de la Facultatea de Mecanică, Ionuţ Burtea, a plecat acasă la volanul… lucrării sale de licenţă, un prototip de maşină off-road, proiectată şi asamblată cap-coadă în decurs de câţiva ani.

Citit 2744 ori Ultima modificare Duminică, 10 Noiembrie 2013 16:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.