Vezi cum au ales elevii de la Şcoala Nr. 12 să salveze lumea

Vezi cum au ales elevii de la Şcoala Nr. 12 să salveze lumea
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În fiecare an, de cum îşi face toamna apariţia, străzile oraşului se umplu de culori, de belşug şi tumultoşi copii. Ei răscolesc şi aruncă în febra creaţiei anotimpul întreg.

De ce pictează copiii? Ca să-i cunoască lumea, credeţi? Răspunsul stă într-o singură, uimitor de simplă propoziţie: frumosul va salva lumea!

Acolo unde intervin copiii, apare arta. Şi cum alaiul roadelor toamnei s-a revărsat cu dărnicie peste oraş, micii şcolari, inspiraţi de bogăţia de culoare, au vrut să păstreze o fărâmă din acest anotimp pentru zilele când toamna va fi doar o amintire. Când mâini gingaşe de copil lucrează, din sensibilitatea lor nu pot izvorî decât lucrări de poveste. Nu s-ar putea studia cu adevărat măreţia toamnei fără a aminti, fără a analiza acest fenomen. Este curios cum lucrurilor frumoase le place să iasă la iveală în expoziţii. O îngemănare de culoare, pasiune, talent şi bucurie, aşa am putea caracteriza expoziţia din holul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, loc care a găzduit cu generozitate lucrările cu fructe şi seminţe ale copiilor de la cercul de pictură din cadrul Centrului Cultural “Dunărea de Jos” coordonaţi de doamna profesor Olimpia Ștefan, dar şi lucrări ale copiilor din clasele a II-a de la Şcoala Gimnazială “Miron Costin” şi Şcoala Gimnazială Nr. 3, coordonaţi de  profesoarele Elena Ferendino şi, respectiv, Cornelia Onofrei. Vernisajul expoziţiei a avut loc vineri, 8 noiembrie, iar atmosfera de sărbătoare a pătruns în inima tuturor participanţilor la acest eveniment. În zilele următoare, toţi gălăţenii sunt invitaţi să viziteze expoziţia “Fructe şi seminţe”, să se bucure de abundenţa toamnei, surprinsă cu atâta candoare de mâini dibace de copii.

Citit 1745 ori Ultima modificare Marți, 12 Noiembrie 2013 18:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.