De la Şcoala nr. 29, la Bruxelles/ O elevă din Galaţi a reprezentat România la Forumul Safer Internet

De la Şcoala nr. 29, la Bruxelles/ O elevă din Galaţi a reprezentat România la Forumul Safer Internet
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Elena Arsenie-Constantinescu, elevă în clasa a VIII-a B a Şcolii Nr. 29, şi coordonatorul din partea elevilor al Centrului de voluntariat Sigur.Info Galaţi (Sigur.Info – proiect coordonat de Save The Children Romania), a reprezentat România la Forumul Safer Internet 2013 care a avut loc la Bruxelles, în perioada 15-18 octombrie. La acest eveniment internaţional au participat reprezentanţi din 29 de ţări ale lumii.

„Consider că generaţiile internaute au nevoie de o educaţie minimală asupra folosirii Internetului pentru a preveni pericolele din mediul virtual, educaţie de care, din păcate, nu mulţi tineri beneficiază. Unul dintre cele mai frumoase momente la care am participat la Forumul Safer Internet a fost vizitarea unei ”săli de clasă din viitor”, o sală dotată cu o varietate de echipamente tehnice moderne. Acela a fost locul unde am desfăşurat dezbateri despre cum ar trebui să arate şi ce ar trebui să conţină aplicaţiile din mediul online astfel încât să fie sigure şi interesante pentru utilizatori.”, ne-a spus Elena.

„Hans Martens, manager de proiect Insafe, la nicio săptămână de la terminarea forumului îşi exprimă speranţa că tânăra noastră reprezentantă îşi va continua activitatea şi va mai participa şi la alte evenimente organizate pe tema unui Internet mai bun şi mai sigur. Aceste aprecieri confirmă calitatea reprezentării României peste hotare”, ne-a declarat profesoara de informatică Adriana Stanciu Broştiuc.

Reamintim că Şcoala Nr. 29 a câştigat în februarie anul acesta şi două premii la concursul naţional „Vrem respect pe internet”, organizat cu ocazia Zilei siguranţei pe internet. Elena Arsenie-Constantinescu a făcut parte din echipa care a câştigat premiul al II-lea, în timp ce colegii ei mai mici s-au clasat pe primul loc.

Citit 3048 ori Ultima modificare Marți, 12 Noiembrie 2013 18:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.